Posted on

Så håller du rent på kontoret

För dig som är egenföretagare kan det ibland kännas omöjligt att hålla rent på kontoret. Antingen så har du mycket att göra med arbetet eller så är du alldeles för upptagen med livets andra bestyr. Men faktum är att det finns knep för att få ihop ditt företagande med ett välstädat kontor – och i den här artikeln ska vi berätta hur!

Städa undan direkt efter att du är klar med en syssla

En bra grundregel som både du och dina eventuella anställda kan följa är att plocka in det som plockats ut. Om du till exempel har ägnat dig åt att plocka ordrar för hudvård, är det bra om du ställer undan oanvända produkter och förpackningar när du är klar, istället för att mötas av stök när du kommer tillbaka för att packa en till order. Den lilla tid det tar att städa upp efter en aktivitet kommer spara dig mycket frustration när du kommer tillbaka senare för en annan.

Anlita en fastighetsförvaltare för grundstädningen

Utöver de saker som du själv stökar till med under en arbetsdag bildas det även mycket smuts på ett kontor. Om du inte har tid eller lust att ägna dig åt dammsugning kan du anlita en firma för fastighetsförvaltning för att sköta den basala städningen – då kommer mindre tid slösas på att anordna ett städschema för dig och dina anställda, och mer tid läggas på arbetet.

Inred smart

Inredningen på ett kontor påverkar effektiviteten och produktiviteten. Om du inreder smart och funktionellt kommer det kännas lättare att plocka undan efter dig och du kommer arbeta smidigare. Ett tips är att till exempel ha förvaring av specifika saker på på specifika ställen – så du vet var du ska leta när du behöver något. Du kan även passa på att skriva på lådorna vad de innehåller, för extra tidsbesparing.