Posted on

Bygg upp en hållbar garderob

Att satsa på en hållbar garderob har flera fördelar. Du bidrar genom en hållbar garderob till en bättre miljö genom en minskad konsumtion och samtidigt har du alltid något att ha på dig. Det kan vara svårt att veta i vilken ände det är bra att börja när en hållbar garderob ska byggas upp. Men det finns några bra tips som du kan anamma för att kunna få en riktigt bra och hållbar garderob. Att satsa på klädesplagg som är klassiska och som du kan använda säsong efter säsong är perfekt. Det är även av största vikt att kläderna är producerade i material som håller länge. Ett tips är att kolla in Ganni som erbjuder snygga och användbara plagg. Ganni har som syfte att alltid skapa kläder som är lekfulla men som också är säkra kort i garderoben. Med plagg från Ganni är du alltid rätt klädd.

Rensa i garderoben

Innan du börjar köpa kläder till din nya hållbara garderob är det en bra idé att du funderar på vad du vill ha och behöver. Om du vill ha en speciell stilnivå behöver du anpassa dina klädinköp så att de matchar den stil du verkligen vill ha. Ta även lite tid på dig att inventera din nuvarande garderob. Ta ut alla kläder som du äger på golvet och sortera. Var hård mot dig själv och ge bort, sälj eller släng plagg som du inte har använt det senaste året. När du bestämmer om ett plagg ska stanna eller väljas bort ska du tänka på vad plagget har för användningsområde och om du känner dig snygg och självsäker när du bär plagget.

Köp kläder efter behov

När du har gått igenom hela din garderob har du förmodligen en hel del plagg som längre inte platsar i din klädsamling. För att värna om miljön är det viktigt att du återvinner kläder du ska slänga på rätt sätt. Försök att sälja de plagg som är hela, rena och fräscha. De kan ge dig ett välkommet tillskott till kassan när du ska investera i nya hållbara plagg. Nästa steg är att fundera över dina framtida behov och börja kika efter nya plagg. Låt det ta tid när du ska bygga upp din nya garderob. Det är bra att känna efter vad du verkligen behöver och vad du är i behov av.

Bra basplagg i god kvalité

Satsa på bra basplagg att fylla garderoben med. Skaffa dig ett basutbud med plagg i neutrala färger som går att kombinera med varandra. Jeans, svarta byxor, t-shirts, stickade tröjor, svarta klänningar, enkla toppar och en klassisk pennkjol är perfekt att fylla garderoben med. En liten del av din garderob kan med fördel bestå av trendiga plagg och accessoarer.