Posted on

Bra hacks för en bättre makeup

Om du vill förbättra din dagliga makeup finns det några bra och smarta tips som du kan testa för att lyfta ditt utseende. Att investera i en eller flera makeup-paletter är ett bra knep för att alltid kunna förnya din makeup. Makeup-paletter är perfekt om du önskar ha flera produkter i en förpackning. Att exempelvis ha fyra ögonskuggor i snarlika färger kan ge dig fantastiska ögon. Med bra makeup-paletter kan du även skapa en monokrom färgharmoni i ditt ansikte. Använd dig av samma färg på olika ställen i ansiktet. Du väljer liknande nyans på rouge, ögonskugga, läppglans och naglarna för den perfekta monokroma trendiga looken.

Ge ögonskuggorna en intensivare färg

När du har hittat ögonskuggor som du gillar och vill göra dina ögonskuggor som du bär mer intensiva i färgen är ett knep att använda settingspray. Du tar helt enkel ögonskugga på en pensel som du sedan sprayar med settingspray. Sedan applicerar du den valda skuggan på ögonen. Du kommer att se färgeffekten direkt.

Vattenfast mascara ger perfekt böjda ögonfransar

Om du tycker att det är svårt att få den där perfekta böjen på dina ögonfransar trots att du använder en ögonfransböjare finns ett bra knep – nämligen vattenfast mascara. Varför du ska använda en vattenfast mascara är för att den oftast är mer hållbar och kan på så vis hålla både böjningen och färgen intakt en hel dag. Mascarakladd under ögonen är ett vanligt problem som många får. För att kunna ta bort kladdet enklare är det bästa att vänta tills mascaran har torkat. Den kladdas inte ut och blir värre när den är torr. Använd tops när du ska ta bort mascara som du fått på ögonen.

Skapa enkelt en intensiv blick

Om du enkelt och snabbt vill lägga det mesta fokuset på dina ögon finns det ett väldigt effektivt trick för det. Du använder eyeliner och ögonskugga för att ge ett intryck av en tät ögonfransrad. Det ger mer markerade ögon och är väldigt snyggt. Det du gör är att du tar en flytande eyeliner och trycker penseln lätt kring fransrötterna. Du kommer därigenom att få färg mellan dina ögonfransar och det ger en väldigt intensiv och fin blick.