Posted on

Spring ett lopp

Ett bra sätt att börja träna är genom att springa ett lopp. Anmäl dig till ett lopp tillsammans med en god vän och börja träna. En rolig och spännande utmaning.

Hitta ditt lopp

Vilket lopp du ska anmäla dig till beror på hur vältränad och motivera du är. Om du sportar och tränar mycket till vardags kan du satsa på Göteborgsvarvet, i annat fall kan ett mindre lopp som Blodomloppet vara lagom. Om du inte brukar träna alls är just Blodomloppet ett bra alternativ. Du väljer längd: 5 eller 10 kilometer. Och du får både gå och jogga dig igenom banan

Träna

Det är smart att börja träna till loppet i tid. Köp ett par nya löpartights och en snygg jacka, så känner du dig mer inspirerad att börja träna. Älskar du teknikprylar köper du också en smart watch. Så kan du enkelt följa dina framsteg dagligen. Om du är otränad ska du börja träna försiktigt. Ska du springa 5 kilometer, är det klokt om du klarar av att springa 7 kilometer. Detsamma gäller om ditt mål är 1 mil: orkar du 12 kilometer så kommer det att går bra på tävlingsdagen.