Posted on

2# tips för arbetslösa

Är du arbetslös? Det är ingen rolig situation, men du kan ta dig ur arbetslösheten. Här kommer tipsen på hur du tar dig framåt i livet.

Arbetslös

Det är många som har blivit arbetslösa på grund av coronapandemin. Om du redan var arbetslös innan pandemin tog över vårt samhälle, så kan det kännas än svårare att hitta ett jobb nu. Men det går. Ibland handlar det om att flytta, ibland handlar det om att hitta nya vägar för att få jobbet.

1# Sök upp arbetsgivare

Söka upp arbetsgivare, istället för att vänta på annonser. Det är också många företag som aldrig annonserar efter ny arbetskraft. De föredrar att få folk blir rekommenderade eller räknar med att aktiva och intresserade personer söker upp dem. Skriv ett bra CV och gå runt bland företagen.

2# Förutsätt att drömjobbet inte finns

Det kan låta lite deprimerande att du ska förutsätta att ditt drömjobb inte finns. Det är många arbetslösa som letar heltidsjobb. Bara heltidsjobb, och inom en bransch som de gillar. Sanningen är den att många arbetsgivare vill testa på en person. Det är viktigt att få rätt person på rätt plats för allas skull. Ta vad du får. Var villig att hoppa in och ta extrapass. Sök även jobb som inte intresserar dig så mycket. När du väl har ett jobb kommer det vara lite lättare att få ett intressant jobb, än när du är arbetslös. Ta dig bara in på banan och arbeta vidare på karriären inifrån arbetsmarknaden.