Posted on

Satsa på rätt utbildning

Vissa personer har vetat om att de vill bli läkare sedan de var fem år gamla, medan andra byter drömjobb allt eftersom. Vill du utbilda dig, men vet inte vilken utbildning du ska satsa på? Här kommer hjälpen.

Utbildning – jobb

Vilken utbildning du ska satsa på beror på hur du vill leva ditt vardagsliv. Idén med utbildning är ju slutligen att den ska ge dig ett jobb. Är det viktigt för dig att ha en fast anställning eller vill du hellre ha ett friare jobb? Det kan påverka ditt val av utbildning. Vill du bli garanterad ett jobb kan det vara smart att läsa till lärare eller sjuksköterska. Är det däremot så att du vill leva ett mer fritt liv, kanske driva eget företag, och gärna arbeta med hälsa. Då kan du gå en utbildning för att bli dietist eller bli personlig tränare.

På plats eller via distans

Idag är det vanligt att studera på distans. Fördelen med att studera på distans är att du kan bo kvar där du bor. Det är särskilt fördelaktigt om du har barn eller djur. Om du vill uppleva riktigt studentliv ska du naturligtvis flytta till en studentstad som Uppsala, Lund eller Göteborg.