Posted on

Så väljer du rätt doft

De allra flesta av oss vill gärna dofta gott inför vår omgivning och för oss själva. Idag är utbudet på dofter stort och det kan vara svårt att veta hur man väljer rätt doft. Därför har vi i det här inlägget valt att ge dig några tips på hur du kan tänka när du ska välja doft inför olika tillfällen.

Hemma

Det senaste året har vi spenderat mer i hemmen än bland folk. Men bara för att du spenderar majoriteten av din tid på hemmaplan behöver du inte stå ut med dina egna kroppslukter för det. Om du känner att du vill dofta gott men inte vill använda en stark parfym kan du välja att köpa en body mist. En body mist är en spray för kroppen som luktar något mindre än vad en parfym gör och håller inte lika länge. Ett annat sätt att dofta gott är genom att använda deodorant. Det finns många deodoranter att välja bland, till exempel diesel deo om du gillar manligt kodade dofter.

Fest

När du ska välja vilken doft du ska bära inför ett mer festligt tillfälle finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. En sak som många inte tänker på är att om de använder någon sorts lotion eller kräm för kroppen så har de oftast en doft i sig. Det är förvisso en svag doft, men det kan göra att doften på din parfym inte är lika stark eller blandar sig med doften på din lotion. Därför ska du tänka på att låta din lotion gå in i huden ordentligt innan du använder dig av någon sorts parfym.

När du ska välja parfym inför en fest ska du utgå från vad du själv gillar. Det viktigaste är att du själv tycker att du luktar gott. Som vi nämnde tidigare så sitter olika dofter olika länge. Om du vill att din valda doft ska sitta under hela kvällen ska du välja en parfym istället för en body mist. Vid fester är det många människor samlade och de flesta har någon sorts parfym på sig. Därför ska du tänka på att inte överdriva alltför mycket eftersom det finns allergiker. Det räcker med 4-5 sprut på hela kroppen för att du ska dofta under en längre tid under kvällen med hjälp av en parfym.

Vardag

Till vardags är det många som bär parfym. Många väljer att ha en sorts parfym som doftar lite snällare till vardags och en annan sorts parfym som luktar mer vid festliga tillfällen. Något som kan vara bra att tänka på när du ska välja en parfym att ha till vardags är att välja en parfym som håller längre. Men du kan också välja att ta med dig en parfym i din väska och använda dig av parfymen under dagen allt eftersom att doften försvinner.