Posted on

Tips inför flytten

Att flytta är något som både kräver tid och energi. Om du står inför en kommande flytt är det här inlägget för dig. I det här inlägget kommer du att få några tips på saker som kan vara bra att tänka på inför din flytt för att den ska gå så smidigt som möjligt och utan att flytten ska bli alltför jobbig och energikrävande.

Ta hjälp av proffs

Om du har möjligheten kan det vara värt att ta hjälp och anlita en firma som kan underlätta för dig inom något område som har med flytten att göra. Du kan till exempel anlita en firma som hjälper dig med flyttstädning eller flytthjälp. Ett bra exempel på det är Qleano som du kan hitta på https://qleano.se/ där du kan se vad de erbjuder. Förutom att det kan underlätta att anlita proffs kan det vara värt det på fler sätt, eftersom de är just proffs och du kan vara säker på att exempelvis flyttstädningen går igenom besiktningen. Därför ska du överväga att anlita en firma om du har möjlighet till det.

Packa i tid

Något annat som kan underlätta rejält är att du ser till att börja packa dina tillhörigheter i tid. Om du skjuter upp packningen till dagarna innan flytten kommer du att bli ännu mer stressad. Dessutom blir packningen inte lika bra i jämförelse med när du tar dig tiden att packa. Därför ska du se till att börja packa det du kan långt innan flyttlasset går för att spara tid och energi.

Administration

En stor del av flytten kräver administration. Du behöver bland annat boka besiktning av lägenheten innan du flyttar ut om du hyr ditt boende. Du behöver boka en flyttbil eller en släpvagn så att du kan ta med dig dina flyttkartonger och möbler från ditt gamla boende till det nya. Sedan behöver du också adressändra. Det är en hel del man behöver ha koll på inför flytten och det kan var skönt att ha en checklista som du enkelt kan checka av allteftersom du blir klar med uppgifterna.

Bjud in nära och kära

Det går att flytta på egen hand. Men eftersom det kräver både tid och energi kan det vara bra att be dina nära och kära om hjälp. Många är villiga att ställa upp på flyttpackning eller att bära tunga lådor och möbler när det är dags att flytta. Som tack kan du bjuda tillbaka genom en klassisk flyttpizza eller en flyttfest. Förutom att du får hjälp med flytten får ni en chans att umgås.

Organisera flyttlådorna

De allra flesta packar ner sina saker och ting i kartonger där innehållet hör samman. Att organisera sina flyttlådor underlättar rejält när det är dags för uppackningen. Då slipper du springa runt och leta efter en osthyvel om du vet att du har packat köksgrejerna i en kartong. Glöm inte bort att märka kartongerna med exempelvis köksprylar eller dylikt. Att organisera flyttlådor på det sättet sparar både tid och energi.