Posted on

Tips för att träna hemma

Det senaste åren har det här med hemmaträning blivit något som allt fler har ägnat sig åt. Det finns flera sätt att träna hemma och som du säkert har förstått vid det här laget kommer vi i det här inlägget att fokusera på hemmaträning och hur du kan gå tillväga för att få bra motion på hemmaplan.

Vikter

Om du föredrar att träna styrka finns det flera saker du kan göra för att träna styrka hemma. Du kan till exempel köpa skivstänger och tillhörande vikter som gör det möjligt för dig att träna styrka hemma. Sedan kan du också träna styrka med lösa vikter i form av hantlar och kettlebells.

Maskiner

Ett annat bra sätt att få motion hemma är genom att investera i olika sorters maskiner. Det finns många bra maskiner att välja bland. Några exempel på maskiner du kan köpa hem är en motionscykel, en crosstrainer, ett löpband, en roddmaskin eller en stakmaskin. Sedan finns det också de något mer avancerade maskinerna du kan hitta på vanliga gym. Men dessa maskiner är oftast av det större slaget och kostar betydligt mer. Men om du har ytan och ekonomin kan det exempelvis vara värt att köpa hem en träningsbänk eller liknande.

Yoga

Om du är ute efter en något mer lugn träningsform som är bra för både kropp och sinne ska du träna yoga. Ifall du inte har tränat yoga förut finns det många bra instruktioner på nätet i både videoform och textform. Det enda du behöver för att träna yoga hemma är en liten yta. Det kan också vara bra att ha en yogamatta eller liknande eftersom denna träningsform sker på golvet i olika ställningar och positioner.

Pass

Som vi nämnde i det förra stycket finns det instruktionsvideor med yoga. Utöver att internet är fyllt med yogavideor finns det massor av andra träningsformer du kan se videor på och utöva samtidigt som instruktören eller instruktörerna på videon. Några exempel på det är zumba och aerobics.

Övningar

Ett annat sätt att träna hemma är genom att utföra olika sorters övningar. Det enda som krävs är din kropp och en liten yta. Några exempel på övningar som går utmärkt att göra hemma är situps, burpees, armhävningar, plankan, squats, dips, rumplyft, knäböj, utfall, jumping jacks och höga steg.

Gå ut!

Det går utmärkt att träna inomhus. Men om du inte har ytan eller behöver frisk luft kan du också träna utomhus. På nästan varenda ort finns det utegym som kommunen byggt för de som vill träna utomhus gratis. Förutom att du kan testa på att träna på ett utegym är naturen en perfekt plats att träna eller motionera. Du kan till exempel springa, cykla eller promenera.