Posted on

Träna mentalt och nå dina mål

Att vara mentalt stark är viktigt för att du ska lyckas långsiktigt med både vardagen och hälsan. Tankarna du tänker styr dina känslor som i sin tur påverkar hur kroppen beter sig och reagerar. Det är din hjärna som begränsar dig och sätter stopp för vissa saker. Du kan se det mentala som vilken muskel som helst som du bör träna. Om du mår dåligt kan mental träning göra att du mår bättre i vardagen. Om du vet anledningen till varför du inte mår bra ska du försöka åtgärda det på bästa sätt. Många är idag missnöjda med sitt utseende, vilket får katastrofala konsekvenser på livet i stort. Om du har kroppskomplex eller vill ändra något på din kropp kan du träna både fysiskt och mentalt, äta bra kost och göra olika ingrepp för att bli nöjd. Träning och kost gör att du automatiskt kommer må lite bättre men det kan inte förändra allt. Om du vill ha större bröst eller lyfta brösten kan bröstimplantat vara lösningen. Det finns olika implantat som kan ge dig olika former och storlek på brösten. Boka in en konsultation om detta är något som du verkligen vill göra. När du har dina fina snygga bröst bygger du upp självkänslan med mental träning och kroppen med träning och kost.

Sätt upp en målbild som ger dig positiva känslor

Du kan träna det mentala med grundläggande eller målinriktad mental träning. Grundläggande mental träning handlar om att lära hjärnan att slappna av och bli lite mer mottaglig, vilket hjälper till att motverka stress och gör att du klarar av förändringar bättre. Målinriktad mental träning handlar om att visualisera ditt mål som om du redan hade uppnått dem och inte tappa fokuset på vägen. När du visualiserar ditt mål är det viktigt att du har satt ett realistiskt, konkret och mätbart mål men även att målbilden fyller dig med positiva och starka känslor av glädje och välbefinnande. Du kan exempelvis visualisera din nya drömkropp som du kommer att få när du lägger ner tid och pengar på den.

Du kan lyckas så länge du har viljan

Börja med den grundläggande mentala träningen för att sedan gå vidare till den målinriktade träningen. Utmaningen med att nå mål är att kunna bryta gamla invanda tankemönster. Det är inte omöjligt men det kräver en viss dos av tålamod och disciplin. Oavsett vem du är och vad du har för mål kan mental träning hjälpa dig att nå dit du vill. Så länge du har viljan kommer du att lyckas.