Posted on

Starta en webbshop

Ett smart sätt att tjäna pengar hemifrån är genom att starta en webbshop. Du kan bo vart som helst, starta en webbshop på din sajt, och nå hela världen.

Din webbshop

Idag är det många privatpersoner världen över som startar egna internetföretag. Det är ett perfekt sätt att antingen få bättre inkomsten eller få en heltidsinkomst hemifrån. Tillhör du dem som helt enkelt är less på att behöva gå hemifrån? Vill du mycket hellre få arbeta i ditt eget hem, än att behöva gå iväg till en arbetsplats och tillbringa största delen av ditt liv är. I alla fall kan vi känna så, med tanke på att vi ofta är på våra arbetsplatser 8 timmar per dag. En smart lösning är då att starta ett onlineföretag, som en e-butik. Sannolikheten att du startar en webbshop idag, som ger dig heltidsinkomst inom en månad eller ett år är mycket liten. Du bör se på din e-shop som ett långsiktigt projekt. Tänk så här: vad du gör idag kommer påverka hur du lever ditt liv om tre-tio år. En webbshop är också ett roligt projekt att arbeta med. Även om du måste gå iväg till ditt vanliga jobb, så har du även ett projekt som långsamt tar dig framåt i livet.

Vad ska du sälja?

Alla framgångsrika webbshoppar, onlineföretag i allmänhet, är nischade. En nischad webbshop säljer ett specifikt sortiment till en lika specifik målgrupp. Du älskar outdooraktiviteter. Att vandra, bestiga berg och sova i tält är din andra natur. När du startar din e-shop kan det vara mycket svårt om du försöker sälja uteprylar i allmänhet. Då är det mycket smartare att du nischar dig. Istället för att sälja tält till alla slags grupper, så fokuserar du på en särskild tälttyp till en särskild grupp. Det kan vara barnfamiljer eller hardcoretältare som tycker om att vara ute i naturen i två veckor med bara en kniv och en yxa. Välj en av grupperna. Det gäller oavsett vad du ska sälja. Du bör också sälja produkter som du själv använder. Förslagsvis är du själv en del av den målgrupp som du vänder dig till. Är du en trebarnspappa som älskar uteliv med dina barn, så är det smartare att du har en webbshop med sådana prylar, än att du försöka sälja sportskor till pensionärer.