LITE OM MITT NYA JOBB PÅ BAKFICKAN I KARLSBORG

Alltså wow, två veckor in och jag kan redan säga att <3 Bakfickan <3 är mitt nya stammishak. Vilket underbart sommarjobb jag skaffat mig i år!

Det känns så märkligt att ha ett sommarjobb när jag börjar närma mig 30 år och de flesta andra på stället är mellan 16 och 18. Vid det här laget ”borde” en ju nämligen både ha en färdig utbildning och fast anställning efter samhällets alla normer. Men faktum är att jag verkligen stormtrivs med alla dessa kortare anställningar som får mig att uppleva, utvecklas och upptäcka ännu fler sidor av mig själv och världen. Anledningen till att jag slutar, går vidare och testar nya saker är för att varje anställning alltid lett till något nytt erbjudande som verkat spännande. Eller att mitt liv har förändrats genom en flytt, graviditet eller liknande och jag är otroligt tacksam över att ha fått chansen att testa på så många olika saker under de senaste åren.

 

Förresten tror jag att det är på precis samma sätt för de flesta entrepenörer och bloggare faktiskt. Att de valt sin bana för att alla nya projekt och inspirerande människor en träffar på vägen som gör det värt allt slit. För det är inte busenkelt att få ihop livet utan den tryggheten en fast heltidstjänst innebär men för mig är det verkligen SÅ värt det. Sorry för liten rant men ville bara säga att bristen på examen och fast jobb inte behöver vara ett misslyckande. Vi är alla olika och den där klassiska jobbmallen passar långt ifrån alla.

Hur som helst. För någon månad sedan fick jag en fråga om jag var intresserad av att jobba i en nystartad verksamhet som skulle fokusera på glass, bar och bistro. Det lät spännande så jag gick på intervjun, fick superbra vibbar och rodde hem jobbet trots att jag precis skulle gå in i vecka 29 av graviditeten. 

 

Efter att jag fått jobbet hände det massa saker som gjorde att jag ville spendera ännu mer tid hemma med min lilla familj än jag tänkt från början. För att jobba i slutet på en graviditet kan vara supertungt men för mig har det hittills känts okej eftersom jag ju mått bra. Så att arbeta som preggo var inte riktigt det enda som fick mig att vilja dra ner på timmarna utan istället handlade det som sagt mer om att få tid till min familj.

Jag hade på känn att alla ni som följt mig skulle ta mitt inlägg då jag bad om er hjälp på rätt sätt och vilja stötta mig för att vi liksom ”känner varandra”. Att jag väldigt sällan sysslar med sponsrade inlägg och lagt flera år på att producera gratis material var ni många som ville framhålla. Att det därför liksom kändes mer än rimligt att betala en liten slant retroaktivt för all tid jag lagt ner på bloggen. Och ni hjälpte oss så sjuuukt mycket! Mitt jobbschema är idag väldigt lugnt och jag har max tre jobbdagar i veckan (varav vissa pass är rätt korta) vilket känns alldeles lagom.

 

För en sak jag insett under de senaste veckorna är hur isolerad jag varit det senaste året. Jag har tyckt om att vara hemma och plugga men det ger mig inte den där känslan av ett högre syfte och en tillhörighet och gemenskap som ett jobb gör. Nu är jag inte bara mamma Sandra eller fru Sandra utan även vuxna personen Sandra med nya bekantskaper och arbetsuppgifter. Så de där få passen jag tar är faktiskt ett väldigt välkommet inslag i mitt liv. 

Att arbetsplatsen ligger här, vid kanalen i Karlsborg, med en lummig och härlig trädgård till uteservering är inte heller något jag kan klaga på. Nä, vi har faktiskt lyckats bygga upp en fin liten pärla här i Karlsborg. 

 

Bakfickan är alltså den här röda lilla stugan där vi serverar färsk, egengjord och ekologisk/närproducerad glass från 10-sent (= till 01 i mån av gäster) varje dag. Wetternglass, som alltså är de som öppnat Bakfickan, har även Gula Paviljongen i Hjo samt Götas Glass i Forsvik om någon av er varit där? Värt ett besök i alla fall om ni är i trakterna en sommardag!

Men förutom glass kör vi alltså även på italienska delikatesser i form av bland annat plankor med charkuterier och ost, italiensk sallad samt den stora favoriten: egengjord surdegspizza (som bakas där inne 👆). Vi har även fullständiga rättigheter och kan langa fram magiska drinkar både med och utan alkohol för den som behöver släcka törsten. 

 

Det är med andra ord precis ett sånt ställe som vår lilla bygd behövde och jag är väldigt glad över att ha fått chansen att jobba där. Min anställning kom med en del personalansvar och att ha fått vara med ända från uppstart av verksamheten har varit sjukt kul och lärorikt. Och svettigt! Men jag trivs som fisken i vattnet i den där lilla luckan och tänker på hur mycket mitt liv förändrats sen jag började langa drinkar över disk på Sticky Fingers i Göteborg som 22-åring. Och så långt jag kommit med mig själv dessutom! Har massvis med nya lärdomar jag gärna skriver mer om en annan dag för nu ska jag alldeles strax trampa iväg till jobbet.

Hojta gärna om ni kommer förbi i sommar och tänker stanna hos oss för det hade varit så kul att ses. Kram!

8 kommentarer Lägg till din
  1. Ååååh. Nämen så mysigt :) Får nog bli en tur upp någon dag framöver! Karlsborg är ju så fint.
    Och det där med normen om heltidsarbete, inte för mig alls. 0% sugen på den typen av fyrkantigt liv igen, sååå mycket härligare med frihet och att kunna byta syssla, även om ekonomin inte blir fet. :) Skönt att en kan välja själv hur en vill ha det! <3

  2. Jag kan åka till Karlsborg på mitt busskort, råkade köpa länet runt istället för Gbg++ haha. Hojta om du vill fika ❤️

  3. Så kul! Både för dig och för Karlsborg :) Svärisarna har landställe där, så det är inte helt omöjligt att vi svänger förbi och köper glass när vi är där på semestern.

  4. Åh, så trevligt ställe det låter som. Det får nog blir en tur till dit för pizzadejt i sommar när vi är i Hjo och får barnvakt.

  5. Så mysigt! Låter som helt rätt ställe för dig just nu. Och jag känner igen det där med att behöva testa mycket olika saker. Därför är jag väldigt nöjd med att jag får en så bred utbildning nu som inbegriper typ allt arbete med människor och administration/skrivande. Det kommer göra det möjligt att utforma mitt arbete som jag önskar det och testa mycket olika saker. Åh önskar jag kunde åka och hälsa på i Karlsborg i år, men om du inte tröttnat nästa sommar så vill jag ju gärna komma förbi. Då har du ju en liten plutt till där hemma också :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *