EN PERFEKT SOMMARDAG I HÄNGMATTAN MED ÅRETS BOK

Inlägget presenteras i samarbete med mitt ambassadörsskap för Årets Bok.

 

 

Jag tycker om min vardag och jag gillar mitt liv. Men om jag skulle få drömma mig bort tänker jag ändå att följande scenario vore fullständigt ljuvligt:

 
Det är tidig förmiddag och solens varma strålar letar sig redan in mellan träden. Det långa gräset i trädgården böjer sig sakta eftersom hängmattan jag ligger i liksom snuddar vid stråna varje gång jag långsamt vajar fram och tillbaka. Jag ligger med huvudet i skuggan samtidigt som benen och de bara fötterna träffas av solstrålarna. Det är skönast så. Att kunna fästa blicken på sidorna i boken utan att bli störd av det gnistrande solljuset. Hängmattans tyg blir snabbt varmt och jag måste dra upp benen ibland för att inte steka dem. Det blir lite vingligt och jag lägger boken, med sidorna fortfarande uppslagna, på magen för att kunna balansera min tyngd. Känner att jag kanske borde dricka något. Visst tog  jag med mig ett glas flädersaft ut? Det surrar förbi en humla på väg bort mot lavendelbuskarna. Jag släcker törsten och tar upp boken igen och antalet lästa sidor blir fler. Jag kan inte sluta för berättelsen är alldeles för fängslande. Temperaturen är perfekt, skålen med de söta körsbären finns inom räckhåll och det sköna gunget från hängmattan gör att ögonen börjar kännas tunga. Jag läser en sida till och sen sluter jag ögonen och slumrar en stund till ljudet av en avlägsen gräsklippare och surrande humlor.

 

 

Ja, om jag fick önska så skulle den ↑ scenen gärna få inträffa en av sommarens alla sköna dagar. Men med en hjärna som är utmattad, stressnivåer som ständigt slår i taket och ett barn som kräver mitt fokus är läsning en sån grej jag fått prioritera bort den senaste tiden. Varken tid eller kapacitet finns alltså för att plöja mängder med böcker även om jag såklart försöker återhämta mig med några sidor så fort det känns lustfyllt. För till skillnad från mina stapplande försök till att sätta en scen här ovanför så finns det ju författare som verkligen kan förtrolla en med sitt språk. Som kan fånga en i en berättelse det inte går att lägga ifrån sig och den fixen klarar jag nog inte mig utan. Tolv såna fenomenala författare är ju nominerade till Årets Bok 2017 och i det här inlägget ser du förslag på några titlar som går att hitta där. I synnerhet vill jag tipsa om Ett litet liv av Hanya Yanagihara ↓ som jag bestämt mig för att läsa klart nu i sommar.

 


Röstningen har varit igång sedan i april och nu är det bara en månad kvar innan den stänger. Så, har du läst någon av böckerna o0ch gillat den (duh!) tycker jag verkligen att du ska gå in och rösta. Helst idag men absolut senast den 20:e augusti. Varför? För att det här är VÅR (folkets) chans att premiera de författare vars språkbruk, historier och personliga röster vi uppskattat och berörts av under det senaste året. Jag har med de här inläggen velat sprida kunskap om priset (följ förresten gärna @aretsbok på Instagram) men framför allt vill jag tipsa er om att listan med nominerade böcker alltså kryllar av helt fenomenala titlar som utlovar en fin läsupplevelse.

Men som ytterligare en påminnelse: gillar du någon av böckerna röstar du på dem HÄR.

 

 

Det var allt för mig via mitt ambassadörsskap för Årets Bok. Hoppas att du får en riktigt fin lässommar!

PS, i det senaste numret av Bonnier Bokklubbars inspirationstidning finns jag med (med felstavat efternamn = bara att vänja mig tror jag och så länge folk inte tror att jag heter StigBERT ska jag nog inte klaga mvh Sandra Stigert) under inslaget #sverigeläser. Där svarar jag bland annat på vilken annan bok jag kommer läsa i sommar. Det och massvis med annan inspiration hittar du HÄR.

 

Spara

5 kommentarer Lägg till din
  1. Läste på ig att du ska ta bort bloggen, förstår dig verkligen om folk håller på och kontaktar dig etc! Var fint att höra att du känner att det var rätt beslut att sluta blogga även om det givetvis är tråkigt för oss som läst. Skriver som jag skrev här sist: Saknar din blogg! Vill ju spara massor här från bloggen, får klura på hur det går att lösa. Önskar dig all lycka till och hoppas på att få se uppdateringar och bilder på ig med jämna eller ojämna mellanrum. Tack för alla kloka tankar och allt som du delat <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *