TOMTEN, I ÅR ÖNSKAR JAG MIG DET HÄR

tomten i år önskar jag mig det här

Tomten, se hit! I år önskar jag mig det här ↑ av dig.

 

Jag vet, det var bara några dagar sedan jag rantade loss om hur lite saker jag egentligen behöver och hur jag börjat rensa mitt liv på onödiga prylar. Dessutom köper vi inte julklappar mer än till de syskonbarn vi firar jul med (plus en till Elton) men jag kan bara inte låta bli att göra en önskelista ändå. Varför?

Jo men för OM det mot förmodan finns någon som ska köpa något till mig vill jag att det ska vara något jag faktiskt vill ha. Det här med att ge bara för att ge är verkligen inte min melodi. Dessutom är det kul att få tänka efter lite kring den här typen av saker. Vad är det egentligen jag suktar efter och hur mycket av det behöver jag verkligen?

Så, förutom världsfred (och alla andra vettiga önskningar), en eka och att någon hjälper oss att tömma förrådet i källaren så önskar jag mig det här av tomten i år:

 

 

» Den här världsfina kimonon från ALAS The Label. Dör på mönstret!
» Parfymen Never Spring från Björk & Berries. Har parfymoljan men tänker att en sprutbar känns lite enklare att applicera ändå.
» Vill byta ut allt i vårt kök mot produkter i Bambu och ÄLSKAR allt från märket Zuperzozial. Var köper jag det i Sverige? Äh, Tomten hittar säkert på något vänster!
» Önskar mig några bra böcker och Två Systrar av Åsne Seierstad tror jag kan vara viktig.
» Vill egentligen ha alla kläder från Thrive men den här kjolen är min absoluta favorit och hade passat så bra i min garderob.
» Det här är egentligen den enda saken jag verkligen BEHÖVER eftersom vår nuvarande verktygslåda är i tusen bitar.
»  Eller okej, vi BEHÖVER verkligen ett sopset också eftersom vita golv betyder mycket synlig smuts. Det här som går att hitta hos medevetenmini är en favorit liksom det här från Iris Hantverk.

 

 

Så, Tomten, nu har du all info du behöver!

 


 

 

Translation: This is what I hope Santa will bring me this year.

14 kommentarer Lägg till din
 1. Jag önskar mig en ryggsäck från Vinta, jag såg den hos bucketlife.se och blev kär. Samtidigt är jag så nöjd med min Haglöfs, men den har börjat repa upp sig i remmarna – hur är det ens möjligt?? Måste skriva till dem och fråga om det verkligen ska vara så… Sen önskar jag mig täckbyxor, gråa. Till saken hör att jag har haft ett shoppingfritt år, där jag inte köpt något till mig själv under hela året. Men det fina i mina regler är att man får köpa presenter till andra. Så det är väl dags att ta tag i lite julklappsshopping. Ett pussel till sonen. Till maken skriver jag nog ett julbrev i vanlig ordning och sen får jag se vad jag kan lägga tillsammans med det.

  Hoppas att tomten uppfyller dina önskningar!
  Emilia

 2. Ett tips bara om vitsen med att byta till bambuplast är att bli av med farliga kemikalier i maten till Elton: all bambuplast innehåller någon form av bindemedel. I värsta fall melamim som inte är giftfritt. Fråga noga och ta reda på innan du köper för att slippa bli lurad. Den servisen du visar är ju färgad och målad på något sätt med, kan vara lönt att ta reda på med vad. Goodenoughtess och kemikaliepappan har båda blogginlägg om detta.
  Vi har bambuplasten till utflykter och använder porslin och glas hemma. I år ska vi dock önska oss en mattallrik i stål till lilla hjärtat. Endast sådana material är helt fria från läskigheter.

  1. Men alltså ja, jag är lätt en av personerna som gått på butikernas ord om att de är giftfria. Måste läsa på mer. Tack för infon!

 3. Blev så inspirerad av ditt inlägg om att konsumera mindre, jag har verkligen börjat tänka på det på sista tiden. Eller jag har tänk på det under flera år men liksom du tänkt att eftersom jag ändå köper mycket second hand så går det an. Men jag fick mig verkligen en tankeställare under ditt inlägg om pressutskick osv, just att undermedvetet tänker mer på att man vill ha eller ”behöver” olika saker. Jag lyssnar till exempel på Under Huden med Kakan Hermansson, (verkligen inkan kritik ) men jag kan typ känna hur jag blir påverkad att ändå kanske vilja köpa massa hudvårdsprodukter fast jag egentligen knappt tvättar ansiktet på kvällen liksom. Det är så knäppt! Fortsätt gärna att skriva om det, verkligt inspirerande!

  1. Men snark, jag skulle ju också säga att halva nöjet är ju att göra en lista och sitta och klura lite på olika saker, även om det kanals inte skulle göra så mycket om tomten inte kommer med alla. Hoppas dick att hen gör det, väldigt fina saker måste jag säga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *