TÄVLING: MIN DAG PÅ 3 MINUTER

tävling min dag på 3 minuter

Att vara bloggare är på många sätt en lustig grej för rätt som det är kan det ligga ett mystiskt paket i brevlådan utan att du kan gissa vad det är. Den spänningen får en ju inte uppleva allt för ofta som privatperson eftersom jag är plågsamt medveten om vilka räkningar som trillar in varje månad.

 

nicotext

För några veckor sedan låg hur som helst ett paket med hälsningen ovan i min lilla låda. Jag vet inte om ni minns det men jag fick i våras chansen att testa en framtidsdagbok från Nicotext och det här är ännu en bok i samma serie.

Eftersom den kändes så passande inför hösten frågade jag helt enkelt Olivia och Sara på Nicotext om jag fick tävla ut några böcker här på bloggen. Jag menar, jag kan ju inte vara den enda som får roliga och otippade paket i brevlådan!

 

nicotext

För att snabbt summera hur boken är uppbyggd så fyller en alltså i en sida per dag och varje sida består av några ständigt återkommande punkter och några nya. Allt för att en ska få chansen att på bästa sätt reflektera över sin dag och sitt liv. Ett fint sätt att bli mer medveten helt enkelt.

 

min dag på 3 minuter

Så för att tävla om en egen ska du helt enkelt bara svara på en av punkterna som återfinns på en sida i boken, nämligen:

TRE MORGONRUTINER DU FÖRSÖKER HA

 

Skriv svaret (alltså vilka tre morgonrutiner du försöker ha) som en kommentar här nedan (glöm inte att ange din mailadress) så väljs tre lyckliga vinnare på fredag klockan 23.59. Lycka till!

146 kommentarer Lägg till din
 1. Okej, här kommer mina tre rutiner jag försöker hinna med utöver allt det vanliga.

  1. Gosa med hunden, oavsett hur sen eller stressad jag är. Hans känslor är viktiga också och om han vill bli kliad på magen så ska han få det.
  2. Äta en ordentlig frukost. Annars går det bara inte.
  3. Lyssna på peppig musik.

 2. Åh så rolig bok!
  1. Ligga kvar en minut extra och klia min sambo på ryggen.
  2. Fixa frukostlåda till pendlingsturen.
  3. Bli bättre på att ta på cykelhjälmen!

 3. 1 Säga godmorgon till katten som tror han är en hund, varpå han följer med mig på toaletten för att se så jag inte rymmer.
  2 Klä på mig och bebis innan det är lunch, helst ska jag ha borstat tänderna också.
  3 Komma ihåg att jag är föräldraledig med en tremånaders m, sänka kraven på aktiviteter och bara vara.

 4. Försöker att inte snooza, försöker att ta mig upp ur sängen, försöker att ta mig till jobbet i tid.
  Världens sämsta rutiner, måste bli bättre!

 5. 1. Försöker börja dagen med att tänka något positivt som jag sedan bär med mig hela dagen, tex ”jag är värdefull”.
  2. Gör lite lätt yoga på morgonen för att ladda upp inför dagen.
  3. När jag går till tåget försöker jag andas medvetet och verkligen ta in omgivningen och njuta av naturen.

 6. Kul med tävling! Jag är verkligen ingen morgonmänniska så mina rutiner är typ icke-existerande. Jag går upp trött, äter frukost framför datorn, klär på mig och går till bussen i princip :P

 7. Jag har olika morgonrutiner beroende på dag, men vardagarna är de som är viktigast för mig att ha rutin på. Därför har jag som rutin att:
  1. Efter jag bestämt mig för att gå upp (efter snoozning i en kvart) ge min sambo en puss.
  2. Sätta på P1 och lyssna på nyheter och mini-reportage. När nyheterna vid halv 7 är slut vet jag att det är dags cykla till tåget.
  3. Svåraste, och nyaste, rutinen är att när jag går ut genom dörren ta med mig och knäppa på mig cykelhjälmen.

  // Josefin

 8. Ett gå upp direkt för att hinna promenera innan bussen går
  Två dricka te
  Tre alltidalltid pussa pojkvän hejdå

 9. Till att börja med försöker jag välja kläder (vilket jag varje morgon tänker att jag borde gjort kvällen innan). Sen försöker jag äta frulle (borde förberett kvällen innan här med, är ingen frukost människa egentligen men det blir lättare om det är förberett). Sist men inte minst försöker jag komma ihåg att lägga ner glasögonen i väskan, jobbigt om dem glöms hemma (vilket sker alldeles för ofta). Det va mina snurriga mornar de ;)

 10. Hej!
  1. Meditera 5 minuter, sedan jag nästan brände ut mig förra året har jag verkligen försökt lära mig att landa i nuet även om nuet är en stressig vardagsmorgon. Men fem minuter har jag satt för det kan man inte prioritera bort. Man hinner alltid fem minuter.
  2. Dricka kaffe utan att samtidigt kolla mobilen och tänka tusen tankar.
  3. Pussa min pojkvän hejdå. För även om vi jobbar olika tider och ibland bara ses någon timme om dagen känns det fint att i alla fall ha sagt hejdå innan jag springer ut till tunnelbanan.

 11. Sedan ett år tillbaka har jag varit oerhört segstartad på vardagarna. Numera snoozar jag så länge som möjligt och äter alltid frukost vid skrivbordet. Det får vara som det är med det, även om det innebär att morgnarna blir lite hipp som happ ibland.

  MEN tre rutiner jag verkligen försöker hålla mig till varje morgon är dessa:
  1. Ge mig den tid jag behöver för att få till frisyren. Vi snackar inget avancerat, men just håret är kinkigt för mig och hela min dag blir liksom skönare om jag är nöjd med hur jag ser ut när jag går hemifrån. Liten guldkant, liksom!
  2. Ladda hem något intressant poddavsnitt att lyssna på på vägen till jobbet. Det är alltid precis innan jag ska dra på mig skorna som jag blir stående i hallen med mobilen och gräver i poddappens arkiv.
  3. Gå hemifrån i god tid för att slippa springa till bussen/tunnelbanan. Jag märker själv att det drar ner mitt humör att behöva stressa det första jag gör på morgonen.

  Ungefär så! Kram, du är himla bra! <3

  /andrea_branns75@hotmail.com

 12. Innan min dotter för snart 4 veckor sedan:
  1) morgonpromenad med hunden
  2) yoga
  3) kaffe

  Efter freyas födsel:
  1) amning
  2) mer sömn/ morgonmys
  3) frukost till mig

 13. 1. Gå upp andra gången alarmet ringer (första är bara orealistiskt!)
  2. Njuta av att göra mig iordning varje morgon. Lite fix i håret och snygga kläder är kul ju! Men med 15 minuter från då jag går upp tills jag behöver vara iväg så är att faktiskt njuta av det också långt ned på prio-listan.
  3. Planera in morgonpromenader med vovven. Just nu överlåter jag detta till min sambo som börjar först på eftermiddagen.

 14. Försöker alltid äta frukost. Smsa god morgon till mannen min (som är på jobbet när jag går upp…) och inte kolla mobilen utan bara ta det lugnt på spårvagnen till skolan.

 15. 1. Att äta frukost. Efter 26 år av att hoppa över frukost så är jag nu inne på mitt andra år av frukostätande. Och det GÖR verkligen skillnad för mig, och min mage, hela dagen.
  2. Duscha långsamt, och använd det fina schampot även om det regnar ute.
  3. Borsta tänderna(!!!)
  Ja, jag må vara tjugoåtta, men jag är lika glömsk med tandborsten som när jag var åtta. Eller är det en sen trotsålder som spökar?

  KRAM! Och håller mina tummar för vinst.

 16. 1. Att gå upp tidigare och njuta lite mer, göra en godare frukost och andas lite innan dagen börjar. Allt blir ju så mycket trevligare då.
  2. Att planera och strukturera vad jag behöver göra just idag. Skriva en lista och sen bocka av.
  3. Att använda tandtråd. Tråkigt kanske, men något som jag verkligen borde bli bättre på.

 17. Tre rutiner jag alltid vill & försöker att ha:
  1.pussa min man & bebis godmorgon samt hejdå innan jobbet. Alltid.
  2.äta frukost. Nästan alltid a-fil & bär.
  3.cykla till jobbet. I alla väder.
  Alla tre ytterst välgörande för mitt välmående!

 18. 1. Försöka att gå upp i tid även fast jag just nu egentligen inte alls vill. Jag har under ett tag dragits med depression och sömnproblem så jag har svårt att ta mig upp på morgonen.
  2. Dricka kaffe och göra en lista med saker jag ska försöka ta mig igenom under dagen, utan att sätta för höga målsättningar och vara nöjd med vad jag åstadkommer.
  3. Skicka ett Gomorron-sms till min kille som är på jobbet.

 19. jag arbetar som bagare vilket betyder att jag stiger upp väldigt tidigt på morgonen, eftersom brödet ska vara klart till när alla andra vill äta frulle. tre saker jag (försöker) ser till att göra varje morgon innan jag hoppar på bussen till bageriet är:
  1. sitta på kanten av sängen och tänka ur orimligt tyst det är så här tidigt på morgonen.
  2. tvätta ansiktet och måla på mina ögonbryn.
  3. se till att frukostlådan kommer ner i väskan.
  sen äre bara att hoppa på bussen och börja arbetsdagen.

 20. När jag hade livskris förra hösten köpte jag den boken – ett kanonsätt att reflektera över vad som faktiskt är bra i livet! Behöver således inte tävla om den eftersom jag redan har den, men tycker det är värt med en kommentar om att den är bra :)

 21. Åh jag såg dom där (serien 3 minuter) på Fotografiska när jag var där i fredags! Så rolig idé! Förutom den där, som är ett så bra sätt när man inte har tid att skriva några längre dagboksinlägg, så tyckte jag verkligen att den om framtiden verkade rolig och intressant :)

  Mina rutiner jag försöker ha är:
  1. Göra 5 min mindfullness direkt när jag vaknar. Det gör att jag får vakna långsamt och få en bra start på morgonen.
  2. Ta en kopp te till frukosten. Jag har alltid ätit frukost, däremot äter jag långsammare om jag samtidigt dricker te, vilket gör det mer fridfullt och bättre för magen :)
  3. Det här kanske inte räknas som en rutin, utan motsatsen, och det är att inte panikplugga på morgonen inför ett prov… Det blir ingen bra start på dagen och jag tror inte att jag lär mig så mycket av det heller.

 22. 1, Göra en ordentligt frukost varje morgon, gärna innehållande en äggmacka, en skål med turkisk yoghurt, bär och massa frön samt kaffe.
  2, Ta in våran 1,5-åring till våran säng när hon vaknat och ska dricka välling, stryka henne över fötterna och lukta på hennes hår.
  3, Hinna klä på mig, sminka mig, borsta tänderna och packa väskan utan att bli stressad (innan det ska lämnas på förskolan osv) = kliva upp lite tidigare än tänkt.

 23. – jag vill använda min nässköljare varje morgon, för varje gång jag gör det så tackar jag mig själv för att jag köpte den
  – jag vill krama min sambo som ligger kvar i sängen när jag går till jobbet, inte en helt självklar grej när jag är rationellt stressad
  – ibland försöker jag ändå ta mig tiden att ligga kvar en stund hos min sambo, vissa morgnar med ytterkläder på…

 24. Jag är nybliven mamma (okej, sen 3,5 månad tillbaka men det räknas som ”nybliven” va?) och dem första två månaderna fanns ingenting som hette rutiner. Iallafall inte om dem ska räknas in på just morgonen.
  Men en sak jag bestämde mig för innan min dotter kom och som jag har hållt hårt i är att ge min dotter en bra start på dagen, alltid.
  När hon vaknar så klappar jag på henne, säger godmorgon, ler mitt största leende och sjunger. Idag när hon är så gammal så hon kan le, gör detta att man alltid får ett stort leende tillbaka.
  Jag har två viktiga rutiner efter det. Duscha snabbt som tusan innan min sambo går till jobbet (det var räddningen dom första amningsveckorna) och göra kaffe aka räddaren.

 25. Tre morgonrutiner hmm….
  1) Göra mig en kopp lugnande te så att jag kan starta dagen på bästa sätt (får ont i magen av kaffe haha).
  2) Packa väskan inför dagen, föredrar att göra det på morgonen för då kommer man på exakt allt man behöver ha med sig!
  3) Om jag inte ska sminka mig, åtminstone applicera dagkräm, serum, läppbalsam och face-spray! :)

 26. Alltså, vilken himla mysig tävling! Har precis läst igenom allas kommentarer långsamt och noga och sitter här och blir alldeles glad i magen :) Och den där boken verkar ju toppenbra – jag misstänker att den kommer hamna på min inköpslista..!
  Våra rutiner är när jag nu tänker på det ganska årstidsbundna, och nu när det äntligen börjar lukta höst och min favorittid på året är alldeles i startgroparna har vi just gett oss in i höstrutinerna – ställa klockan någon timme tidigare än vi egentligen behöver (en wake-up-light, bästa grejen ever!) för att hinna gosa med 4åringen som kommer över lagom till morgonnyheterna på P3, gå upp och slå på kaffet för att kunna mysa runt i doften medan frukosten plockas fram, och det viktigaste på höstmorgonlistan – levande ljus vid frukosten.

 27. Åh så kul med den här typen av böcker!! Här är de tre morgonrutinerna jag försöker att ha:

  1. Ställa väckarklockan 10-20 minuter innan jag behöver gå upp så jag kan ligga och dra mig i sängen ett tag. (Då blir det lite morgongos med mina katter också som gillar att gosa extra mycket på morgonen.) Det värsta jag vet är att behöva gå upp med desamma efter att larmet har ringt…
  2. Dricka ett glas vatten och skölja mitt ansikte med iskallt vatten när jag går upp så jag vaknar till mer ordentligt.
  3. Göra mig i ordning och klar innan jag äter frukost så jag kan äta den i lugn och ro sen. Hatar att behöva stressäta min frukost för att jag vet att jag har masssa annat att hinna med också.

 28. Här kommer 3 morgongrutiner som jag försöker hålla

  1. Gå upp i tid, fast jag är morgontrött och fast jag egentligen inte alls vill stiga upp ur sängen då jag har en depression med tillhörande sömnsvårigheter.
  2. Göra lista över dagen, utan att ställa för höga krav och vara snäll mot mig själv.
  3. Dricka en kopp starkt gött kaffe. Mmmm…..

 29. Tre morgonrutiner jag försöker att ha:
  *Att djupandas 10 andetag när jag ligger kvar i sängen innan dagen liksom börjat på riktigt. 2-3 härliga minuter i balans måste ju vara en bra start tänker jag.
  *äta frukost långsamt. I minst 20 minuter!
  *inspireras av någon annan, ett sommarprat, blogginlägg eller bra artikel.

  Av dessa är det ändå att andas som är svårast.

 30. Rolig bok! Älskar att fylla i listor :D
  Mina morgonrutiner (som jag försöker ha):
  Försöker gå och sova vid kl 22-23 så att jag…
  1. Kliva upp i tid. Mycket tid på morgon är ren LYX. Allt blir så mycket bättre utan morgonstress.
  2. (Kommer att låta som världens störigste person) Träna. Älskar att träna då det är lite folk på gymmet = på morgonen innan jobb. Sedan är det skönt att ha det gjort då jag ofta kommer hem på eftermiddagarna helt död (hej läraryrket!).
  3. (Den lättaste) Att göra en smoothie + något mer och se ett avsnitt Vänner till frukosten. Att bara ta det lugnt och se en serie (förut var det Downton Abbey och sedan OITNB) på morgonen ger en så bra start!

 31. Den här sommaren har varit idyllisk för mig eftersom jag endast jobbat eftermiddagar och kvällar. Jag har verkligen blivit bra på att ta vara på denna guldstund och få tid till mig själv. I en drömvärld skulle varje morgon se ut såhär för jag har känt mig så pigg och stark hela sommaren. Förhoppningsvis så kan jag fortsätta ha samma rutin när plugget drar igång igen…

  1. Ligga kvar i den varma sängen och småsova vidare medan sambon pysslar i köket innan han ska till jobbet. Att sen vakna till igen av en smått stressad hejdåpuss och ljudet av att han låser dörren om mig.
  2. Vira runt mig i min mjuka himmelsblå kimono, dricka kaffe och äta kokt ägg ute på balkongen och se minst ett (gärna 2-3) avsnitt av min sommarserie OC på datorn.
  3. Snöra på mig gympadojorna, spraya in mig i myggspray och lyssna på sommarprat eller pod under min timmes långa promenad i skogen.

 32. Hej! Ääääälskar den där boken, har tänkt på den sen du skrev om den första gången. Okej, 3 morgonrutiner… Jag är frilans men jobbar extra i butik så mina morgnar ser olika ut, men de rutiner jag försöker ha: 1) göra yoga. Klyschigt kanske men det får mig att må så bra. 2) Dricka smoothie. Älskar smoothie! 3) Lyssna på pod (blev poddfrälst i maj) så skönt att börja dagen så. Tack och puss! Min mail är wermelin.lisa@gmail.com

 33. Åh vad roligt! Gillar verkligen min ”framtid på 3 min” bok.

  Men! Nu till mina morgonrutiner.

  1. Äta frukost. (Älskar frukost men är ofantligt dålig på att hinna med det.)
  2. Redigera bilder, blogga och få lite jobb gjort. (Morgnarna är min bästa tid och jag älskar hur jag ändå har en rutin att jobba på morgonen.)
  3. Vattna blommor, kolla växterna. (Gillar verkligen att smyga runt, plocka vissna blad och vattna blommor. Hej pensionärsvarning!)

 34. Haha.
  Ja just nu försöker jag ha följande tre morgonrutiner.
  1. Sova längre än till kl 5
  2. Gå på toa
  3. Borsta tänderna

  ( hade gärna haft duscha men det är bara att glömma)

  Alve (1,5 mån) jobbar hårt för att motarbeta mina rutiner

 35. De tre morgonrutiner jag försöker ha är 1. Vakna upp lugnt och ligga en stund i sängen, mysa med hundarna och vakna till. 2. Ordna en god frukost, och få sitta i lugn och ro och avnjuta den samtidigt som jag planerar och tänker på hur dagen kommer bli. 3. Ta en längre promenad med hundarna, speciellt nu i höstluften.

  I dagsläget är de rakt upp ur sängen, kasta iordning frukost, rasta hundarna och sen iväg. Att få en chans till att ta det lugnt och planera min dag vore en dröm.

 36. Vad roligt! Är snart klar med ”min framtid på tre minuter” så hade ju varit fint med en ny att börja på!

  Vardagsmorgonar handlar mest om att ta sig upp ur sängen, packa ner matlådan och sedan gasa mot jobbet med frukost i bilen, så vi kör tre rutiner jag försöker hålla på helgen istället:
  1. Lördagsmorgon brukar betyda gå upp tidigt och ta med frukosten ut i skogen. Finns inget bättre än att få vakna tillsammans med naturen!
  2. Söndagar brukar rutinen vara veckohandling på morgonen och sedan lång lyxfrukost.
  3. Alla lediga morgonar innehåller en obligatorisk gos-stund med hunden som älskar dagar när man får vakna långsamt. Kanske ingen rutin precis, men något som känns viktigt att hålla på iallafall :)

 37. Kul! Tre morgonrutiner jag försöker ha:
  1. Dricka kaffe, vakna långsamt och reflektera över den kommande dagen ca en kvart. Blir på sjukt dåligt humör om denna rutinen sätts ur spel (!).
  2. Äta frukost. Egentligen viktigaste morgonrutinen för att kunna orka hela dagen.
  3. Att ha hängt fram kläder kvällen innan, för att slippa ägna 20 minuter åt att krisa över att jag inte vet vad jag skall ha på mig och sedan vara tvungen att springa till bussen jättestressad.

 38. Ligga ett tag i sängen med min fina elva veckors dotter, mysa och gosa. Istället för att stimma och stressa till alla måsen.

  Gå ner och göra en bra frukost som både är god och mättande.

  Sjunga. Allt blir bra då.

 39. 1. Aldrig trycka på snooze, för har jag väl gjort det en gång är det kört. Rutinen lyder: när klockan ringer är det no mercy. Sedan:
  2. Äta en riktig njutarfrukost.
  Och samtidigt 3. Lyssna på en podd. Gärna typ Allt du velat veta eller något annat allmänbildande, så att man känner sig lite, lite smartare när man går hemifrån. :)

 40. Verkar som en mycket rolig bok. Men kanske svårare än man tror när man väl ska fylla i sakerna. Här önskar jag att jag kunnat skriva sådana morgnar jag tänker mig att jag ska ha när barnen är stora, typ se på nyheterna varje morgon, dricka en kopp te och gå upp lite tidigare för att få ta det lugnt på morgonen. Men, alas, det ligger några år framåt i tiden eftersom ramarna för mina morgnar är att stiga upp i ottan och gå till jobbet innan någon själ hemma har vaknat. Min man lämnar på dagis och jag hämtar, därav denna fördelning. Nu är jag rätt morgonpigg så jag har inget emot det, men att slå på morgontv är det inte tal om ifall någon skulle vakna av det.

  Så jag får klottra ner tre rutiner som jag försöker ha idag.
  1. Läsa en artikel i söndagens DN varje morgon
  2. Äta grönsaker varje frukost. Tomat på ostmacka är ju bara för underbart!
  3. Välja något att ha på mig som gör mig glad – rött läppstift, färgglatt halsband, ring eller armband eller i värsta fall bara en sjal i någon färg.

 41. Å vilken fin rolig bok. Kul att se tillbaka i sen också tänker jag??

  Detta försöker jag göra om morgnarna:
  -Pussa min pojkvän hejdå trots att solen inte gått upp när han åker
  -Göra god frukost som ger kroppen bra energi för dagen
  -Gå i pyjamas nästan in i det sista för att pyjamas är det mysigaste som finns

 42. 1. Starta dagen med en bra låt. Olika varje morgon men vaknar alltid med en låt i huvudet. Så då spelar jag den.
  2. Kramas lite med katten och ge honom frukost.
  3. Klä på mig så färgglada kläder jag kan.

 43. 1. Inte kolla på mobilen det första jag gör (håller sällan)!
  2. Lyssna på P1 morgon (håller alltid, sålänge jag går upp innan 9.30)
  3. Äta frukost (ett måste, dör annars).

  YAY hoppas jag vinner älskar life logging och tre min per dag verkar superbt!

 44. Åh denna boken kikade jag på för någon dag sedan, så fin!
  Ska svara så ärligt jag kan med tre punkter jag så sällan lyckas hålla men önskar kunna:

  1. Vakna och gå upp efter första snoozen.
  2. Äta något till frukost om endast så en liten macka.
  3. Inte stöka ner hela lägenheten innan jag lämnar hemmet.

 45. 1. Äta god frukost i lugn o ro, med radion på i bakgrunden.
  2. Läsa tidningen
  3. Kramas med min sambo en stund innan jag går.
  Oftast blir det inget av det, är alltid sen o hetsar iväg med en banan i väskan som frukost..

 46. 1 Fortsätta lyssna på ljudboken jag lyssnar på för tillfället.
  2. Inte gå upp i sista minuten så att jag slipper stressa
  3. Äta frukost om jag lyckas med punkt 2

 47. Vilken underbar bok! Den vill jag definitivt vinna!

  Mina morgonrutiner:
  1. Ligger kvar ca 20 minuter i sängen innan jag behöver gå upp. Det vill jag fortsätta med, men skulle behöva vakna tidigare.
  2. Att ta första turen med hundarna är toppen, men behöver mer tid för att gå ännu längre. Måste ta tag i det!
  3. Jag äter alltid frukost, men jag behöver mer tid. Mitt mål är att hinna med att tända ljus också.

  Nu håller jag tummarna!

 48. Åhhh spanat på den här boken! <3 Här kommer tre morgonrutiner:
  • pussa min make godmorgon och säga att jag älskar honom
  • äta laktosfri yoghurt med citronsmak
  • ägna några peppande morgontankar åt allt fint i livet – en ny dag, nya möjligheter

 49. Tre rutiner jag försöker ha är att gå en morgonpromenad med hunden som hon tycker är kul och kanske tom komma ihåg borsten och kamma av hennes ull, därefter hinna dricka typ 1 l te innan jag ska iväg och slutligen få i mig något till frukost som håller mig mätt och glad länge!
  Punkterna är nämnda i ordningen de lyckas ungefär haha :)
  alexandra.jassinskaja@gmail.com

 50. 1. Kniiiipa(kanske världshistoriens tråkigaste övning – varför är kroppen så mysko att dessa ens behövs? Blir tokig!(sorry för parentes))
  2. Gosa med och amma min avkomma.
  3. Maaat! Frukost är min måstemåste måltid. Funkar inte utan.

 51. Mina tre morgonrutiner som jag försöker hålla (misslyckas ibland…) är att
  •Lyssna på nägon rolig podd (oftast Tvillingpodden som jag lyssnat om flera gånger). Detta gör jag för att börja morgonen med ett skratt, tror hela dagen blir bättre efter det.
  •Det andra jag gör är att ta tre djupa andetag för att känna mig lugn.
  •Det tredje jag gör är att tänka på något mål jag har i livet som inspirerar mig. Det gör att jag känner att varje dag får en mening- allt är ett steg på vägen till att nå mitt mål!

 52. Mina tre morgonrutiner jag försöker införliva:

  1. Ligga kvar och ta det lugnt 15 minuter och meditera. (Klarar sällan av det för att jag blir för rastlös och pepp på något jag ska göra)
  2. Ta en halvtimmes promenad efter kaffet men innan frukost.
  3. Titta på nyheterna medan jag dricker kaffe i sängen! Det är i princip det enda jag klarar av. :)))

 53. Mina 3 önskade morgonrutiner.
  1. Gå upp senast en halvtimme efter klockringning.
  2. Äta tillräckligt mycket frukost för att orka fram till lunch.
  3. Hinna med allt piff.
  3an får lida för 1an. Jämt!

 54. åh boken ser råfin ut! mina tre morgonrutiner som jag verkligen försöker ha är:

  1. komma igång med oil-pulling (vilket är typ en äcklig grej men jag har fått för mig att det är något jag vill prova pga följer för många yogis och annat bohemiskt folk på insta)
  2. äta frukost vid köksbordet istället för vid datorn (och nu på hösten börja tända ljus + bränna lite pepparmintsolja för att hjälpa vaknandet på traven) (när jag äter frukost vid köksbordet kan jag vara klar på trettio minuter ungefär, när jag sitter vid datorn känner jag mig färdig efter tre timmar typ)
  3. skriva morning pages (eller skriva överhuvudtaget, alltså för hand då för, som sagt, helst ska mina fingrar inte ha rört tangentbordet innan sista smulan är svald)

  kram!

 55. 1. Alltid ställa klockan lite för tidigt för att ge mig själv tid att vaka långsamt. Jag vill kunna ligga kvar i sängen några minuter, sträcka lite på kroppen och vänja mig vid vakenheten.
  2. Äta frukost. En stadig en ! Standard just nu är gröt med ett nedrört ägg, rivet äpple, mjölk, en klick nötsmör och kanel.
  3. Någon form av rörelse. En promenad, några solhälsningar, lite rehab för ryggen eller en bubblande dans till en bra låt.

  Älskar morgonen!:)

 56. Åh vilken bra tävling! Har suktat efter den där boken!

  1. Titta på nyheterna
  2. Äta en vitamintablett
  3. Fixa en frisyr med håret

 57. Okej, här kommer mina tre morgonrutiner jag försöker ha:

  1. Stiga upp tidigt, älskar känslan av att ha hela dagen framför sig, då känns det som om man klarar allt typ.
  2. Äta frukost, något jag glömmer lite för ofta.
  3. Peppa med positiva tankar, för dagen blir ju så mycket roligare då!

 58. Fantastisk bok, en sån vill jag ha! :-) Passande dessutom att jag alldeles nyss börjat med nya rutiner för både morgon och kväll, allt för att må på bästa sätt genom dagarna! På morgonen väljer jag att inte snooza, dricka varmt citronvatten och gärna yoga, eller ta en promenad beroende på tid och väder. Ställer numera klockan två timmar innan jag åker till jobbet, istället för att gå upp tio minuter innan avfärd som förr.. Dessutom har jag börjat äta frukost, vilket inte skett sen högstadiet, och wow så mycket bättre man mår av det.

  På kvällen skriver jag alltid i min Jag är bra-bok. Tre bra grejer, några tack och några hjälp för morgondagen. Det är min allra bästa rutin på hela dagen!

 59. 1. En rejäl frukost som gärna får innehålla färska bär/frukt
  2. Kolla nyheterna
  3. Gå ut med min hund. Är oftast som allra härligast på morgnarna nu när hösten närmar sig!

 60. 1. Kaffet till nyhetsmorgon
  2. Frukost till radion eller till just ingenting. Så att jag tänker på att jag äter och hur det smakar. Det ska simultanförmågas så förbaskat ändå.
  3. Kaffekoppen nr 2 är jag fri att läsa tidningen, bloggar och mejl. Här blir jag redo att möta världen (Umeå..:).

 61. 1. Unna mig riktigt god fukost.
  2. Gosa med min hund i sängen 10 min innan det är dags att gå.
  3. Inte tänka på jobbet förrän jag gått utanför dörren.

 62. Åh det är så kul med överraskningar i brevlådan, fick en idag jag med! Och vilken fin bok <3

  1. Gå upp tidigt så jag hinner njuta av dagens första ljus och se naturen vakna till liv
  2. Koka riktigt gott, starkt kaffe på spisen
  3. Sitta nedkopplad med frukost och en bok eller tidning för att vakna i lugn och ro utan stress från jobb, sociala medier eller teknik i allmänhet

 63. Hej!
  Låter som en mycket användbar bok!
  Mina tre morgonrutiner (har fler men dessa är de viktigaste:))
  – äta frukost i soffan och titta på nyheterna och vädret så får jag en god måltid samtidigt som jag får lite information från yttervärlden som jag kan använda mig av under dagen
  – bädda sängen. Tycker det är så härligt att komma hem till en bäddad säng, helst med överkast :)
  – lätt sminkning. Bara litw ger mig självförtroende att möta dagens utmaningar!

 64. 1. Äta frukost efter säsong och njuta av det.
  2. Gå upp så att jag slipper stressa.
  3. Krama och klappa på make, hund och katt.

 65. Åh älskar dessa böcker och vill så klart ha en själv!
  Tre morgonrutiner:
  1. Sträcka ut mig som en katt skulle göra det innan jag går upp ur sängen. Bonus är om Asla gör det samtidigt så att jag får inspiration.
  2. Yoga eller kroppsscanning försöker jag få in dagligen, så att jag vet vilket tempo kroppen klarar just idag.
  3. Skriva ner allt jag har i huvudet inför dagen, sortera ut vad jag hinner med och orkar utifrån punkt 2 och skapa dagsplanen. Älskar känslan av att ha en plan!

 66. Åh kul! En sådan behöver jag :) Her we go then:

  1. Bara snooza två gånger. Okej tre. Särskilt efter att ha läst en forskningsrapport som visade att det är hälsosamt att snooza, hehe.
  2. Skvätta kallt vatten i ansiktet för annars vaknar jag inte överhuvudtaget.
  3. Till varje pris undvika att spilla eller tappa någonting (förklaring: dåligt morgonhumör och klumpig tjej är ingen bra kombo)

 67. Tre morgonrutiner jag försöker ha är:
  1. Inte somna om när klockan ringer (lyckas nästan jämt!)
  2. Intala mig själv att jag blir piggare bara jag tar mig upp ur sängen
  3. Dra på mig kläder och sätta upp håret på några få minuter så jag kan gå i promenadtakt till jobbet istället för att power walka.

 68. ÄLSKAR fylla-i-böcker, så terapeutiskt på nå vis!

  1. Stå någon minut extra framför garderoben, att känna sig bekväm i och på humör för just dem kläderna får mig att må så mycket bättre under dagen, gå lite mer rakryggad
  2. Gå istället för att ta bussen, för att en bit på väg till skolan gå och smygsjunga med till musiken i lurarna
  3. Äta frukost är en självklarhet, skulle nog säga dricka kaffe i min ensamhet… och tända ljus. För mig själv, inte bara i sociala sammanhang!

 69. Åh vilken härlig bok! Är väldigt sugen på både den och den andra du testade.

  Mina försök till morgonrutiner:
  1. Inte somna om/snooza (misslyckas nästan jämt)
  2. Släppa ut hunden så hon får kissa
  3. Ta en sväng bland djuren för att säga god morgon och kolla så dom har vatten och mat

 70. Är så himla dålig på morgonrutiner egentligen men ska försöka ändå!

  1. Ställer alarm minst en halvtimma innan jag måste gå upp för att snooza är det bästa som finns
  2. Alltid alltid äta ordentlig frukost + dricka minst två koppar kaffe. Avnjuts bäst när man har gott om tid med en bok, och helst utomhus nu när det är sommar
  3. Skriva att-göra-lista! Brukar göra det på morgonen istället för på kvällen dagen innan då jag känner att jag förtjänar att vara nöjd med det jag gjort under dagen istället för att stressa upp mig över det som måste göras imorgon

 71. Mina tre morgonrutiner sedan allt förändrades är nog dessa:
  1. Äta frukost i tystnad vid köksbordet
  2. Bädda sängen så att katterna har en fin sovplats under dagen
  3. Gå hemifrån två minuter tidigare än jag behöver så att jag kan ta det lugnt och njuta av promenaden ner till spårvagnen (lyckas nästan varje dag…)

 72. 1. Gå upp när klockan ringer första, andra eller tredje gången, som oftast blir det alldeles för många snooza.
  2. Äta frukost.
  3. Gå 7 minuter innan bussen kommer och inte springa när det är 3 minuter tills dess.

 73. 1; sitta ner och andas och finna inre ro för dagen.
  2; lyssna på musik medan jag går till jobbet
  3; det viktigaste av allt – pussa mina troll godmorgon och låta dem veta att de är min värld.

 74. Fantastisk tävling!

  1. Ställer alarmet ett kvart innan jag egentligen behöver gå upp för att hinna krypa intill min sambo och somna om en gång.
  2. Tänker några positiva tankar om dagen, mig själv eller min omgivning
  3. Äter frukost i lugn och ro framför Godmorgon Sverige

 75. Det första jag gör när jag vaknar är att gå på toa, och ifall toaletten är upptagen när jag stiger upp så har det hänt att jag gått tillbaka och lagt mig pga kan inte göra något ifall jag inte gått på toa först, haha. Sen så är jag rätt dålig på rutiner, men eftersom jag nästan aldrig äter frukost hemma (äter frukost på jobbet oftast) så försöker jag iallafall dricka ett stort glas vatten och kanske äta något litet bara för att få igång kroppen. Och till sist så åker jag nästan alltid hemifrån 5-10 minuter innan jag egentligen behöver åka för att stressa eller vara sen är något jag verkligen inte gillar. Är ingen morgonmänniska egentligen men börjar mer och mer tycka om att stiga upp tidigt och det är ju bra när klockan antingen ringer 04.00 eller 05.30, haha.

 76. 1. Om jag vaknar först av mig o min partner väcker jag honom genom att smeka på armarna nypa lätt i fingertopparna annars är det tvärtom :) (helt underbart sätt att vakna på tillsammans m pussar).
  2. Lyssna på radio samtidigt som jag gör mig i ordning, kan ofta bli på så bra humör av gott radioprat m lite skratt.
  3. Jag har svårt att hinna med att äta frukost pga morgontrött då är det lättare för mig att cykla till skolan o äta frukost där (obs har kyl o har köpt frukostmat i förväg) så får jag en mysig morgonfika samtidigt som jag kan planera dagen i lugn o ro.

  Lite så ser mina rutiner ut måste vara snäll mot en själv pga morgontrött.

 77. Min man har precis börjat jobba igen efter semestern och min nya vardag tillsammans med vår lilla bebis hoppas jag kunna börja med:
  1. Morgonpromenad med vagnen, gärna så tidigt att man lägger sig en stund i de svala lakanen när jag kommer hem.
  2. På promenaden dricker jag nybryggt kaffe i en liten termos jag fick i present nyligen.
  3. Prata med bebisen som alltid är på så himla härligt morgonhumör, vi brukar gå igenom vad vi ska göra under dagen där varje litet steg räknas. En fin stund jag hoppas vi fortsätter med länge!

 78. Mina tre morgonrutiner.. 1, vakna och lägga mig åt andra hållet och sova 30 minuter till. 2, sitta på toan länge 3, äta en grapefrukt eller annan god frukt.

 79. 1. aldrig snooza (det bästa lifehacket som gjort mig — inte morgonpigg per se, men 0 problem att gå upp när klockan ringer).
  2. meditera i tio minuter, eller iallafall gå upp några minuter tidigare bara för att ha tid till att inte behöva springa iväg.
  3. alltid äta frukost. den viktigaste punkten.

  puss!

 80. 1. Göra mindful yoga i sängen. Bra start för värkande kropp.
  2. Duscha varmt.
  3. Klappa hunden, som börjar vifta på svansen när hon ser mig och vänder upp magen för att bli klappad ❤Kaffet får vänta tills efter det,som annars hade varit nummer 3

  carinat59@hotmail.com

 81. Min lilla son föddes på midsommarafton så mina morgonrutiner har minst sagt förändrats. Men de tre morgonrutiner jag alltid försöker ha är dessa:
  1) önska min man god morgon, ge en liten klapp och kyss
  2) alltid äta en god och bra frukost
  3) banalt, men borsta tänderna innan kl 12

 82. Okej låt se, rutinerna kan variera ganska mycket beroende på hur tidigt jag behöver stiga upp. Nedan är i alla fall mina sommar-morgonrutiner med väckning kring kl 6:
  1. Stiga upp (helst på första ringsignalen. En snooze för mycket och jag hamnar i sovkoma)
  2. Äta rågbröd + banan
  3. Tvätta tänderna för allmänhetens bästa

 83. Vanligtvis börjar jag jobba vid halv sju, så för att kunna sova så länge som möjligt försöker jag att göra så lite som möjligt på morgonen innan jobbet. Tre saker som jag alltid försöker göra är dock:

  1. Äta en god frukost. Brukar ofta bli avokado på grovt knäcke, eller fil med banan i. Snabbt och lätt att fixa och äta!

  2. Packa lunchlåda. Ett bra sätt att spara pengar på och, eftersom mina ofta brukar vara vegetariska, spara lite på miljön.

  3. Läsa nyheterna. När jag bodde hemma lästa jag alltid tidningen på morgonen och höll mig uppdaterad på så sätt. Nu kär jag SVT Nyheter på mobilen vid frukosten, vilket fungerar det med. Känns viktigt för mig att ha koll på vad som händer runtomkring i världen, även om det inte alltid är så roliga saker.

 84. Älskar mornar! Min man brukar ta bebis (2 veckor gammal) på sena kvällar och jag tar tidiga mornar. Idag blev det morgon 04:30 :)

  1. Ta med mig bebis, täcke och kudde till soffan. Amma och sen ligga och småslumra så länge som det går. Ibland kan dock inte jag somna så då ligger jag mest och tittar på henne :))

  2. Fundera länge var jag är sugen på till frukost och sen försöka passa in att göra den när bebis sover.

  3. Gå ut och slänga nattens blöjpåse och passa på att känna på morgonluften (bösta luften ju).

  Det här kanske inte låter så spännande men jag älskar det!

 85. Jag försöker att varje morgon yoga, minst 20 minuter. Smyger upp en timme innan min sambo och bara umgås med mig själv på morgonen.
  En rutin som jag har till detta är att jag försöker att dricka ungefär en liter vatten innan frukost, för är så fantastiskt törstig på morgonen och älskar vatten.
  Sen så försöker jag alltid att kolla på nyheterna medan jag äter frukost. Försöker få en liten uppdatering av världen, få lite koll.

 86. 1. Snooza minst en gång! Ställer alltid klockan en kvart tidigare bara för att hinna snooza.
  2. Äta en god frukost. På somrarna tar jag med den ut och på vintrarna tänder jag ljus. Vill äta länge, och gott, och nyttigt!
  3. Pussa min kille hejdå. Varje morgon. För det är så jäkla viktigt!

 87. 1. Jag spenderar minst en timme med att catch up with the world, fortfarande i sängen och smått nyvaken. Jag kollar igenom mina sociala medier, svarar på meddelanden och läser mejl. Höjdpunkten är ändå när man går in på diverse bloggar och läser vad de har hittat på dagen innan.
  2. Att gå upp och äta en mäktig frulle är en favvogrej. Jag brukar köra på havregrynsgröt med en massa frukt och nötter på för att få energi för dagen. Ibland blir det en macka eller två också, helst med avokado och en god ost.
  3. Jag sminkar mig! Jag kan verkligen sitta i timtal med en poddcast och mina sminkborstar. Varje dag försöker jag göra någonting nytt med mitt ansikte, men det blir tyvärr mer än ofta samma look…Måste verkligen börja påminna mig själv att våga experimentera mer!

 88. Åh, älskar boken!
  1. Hälla i mig ett stort glas vatten så att jag vaknar till liv.
  2. Lyssna på musik så att morgonen känns gladare.
  3. Alltid promenera eller cykla till jobbet.

 89. 1. Vakna upp och mysa länge i sängen tillsammans med min lille solstråle till dotter.
  2. Äta frukost och dricka kaffe framför Nyhetsmorgon.
  3. Gå på barnvagnspromenad längst sjön.

 90. Åh vad roligt, för jag har precis börjat försöka få ordning på mina morgonrutiner såhär efter sommaren :)
  1. Jag slår på min cd-spelare som är laddad med en skiva lugn klassisk musik
  2. Tänder mitt lilla ljus på köksbordet
  3. Äter min frukost i lugn och ro, utan att kolla på klockan (obs viktigt det där med klockan för att inte stressäta)

 91. Iiih!
  Att vakna tidigt med min partner som pendlar för att göra en frukostsmoothie till honom (pga annars äter han ingen frukost)
  Att dricka grönt te
  Att sniffa på våra tomatplantor på balkongen

  Du är bäst!

 92. 1. Jag och min käraste turas om att gå upp och koka kaffe, och servera den andra i sängen. Det är min favorittid på hela dagen. ibland också frokost.
  2. Tvätta ansiktet, alltså med rengöring, toner, serum, kräm och solcreme (minst)
  3. Lyssna på musik och dansa lite. Min mamma tror att om man danser lite varje dag så känner mig sig bättre. Det tror jag också.

 93. Morgonrutiner har alltid varit väldigt viktigt för mig, då hur min morgon ser ut påverkar hela min dag. Jag vill ha tid på mig att ta det lugnt, gärna hinna göra yoga, sitta i soffan och smutta på kaffe, kanske titta på nyheterna eller se ett avsnitt av en serie medan jag äter frukost eller om andan faller på och det är fint väder ta en morgonpromenad. Att hinna med allt detta och ändå hinna i tid till skola/jobb har funkat bra då jag dels är morgonpigg och dels alltid prioriterat det och sett till att jag gått upp flera timmar innan jag måste iväg just för att dessa långa långsamma morgnar varit så viktiga för mitt välmående. Sen blev jag gravid och otroligt illamående och då handlade det mest om att ta sig igenom morgonen utan att kräkas, och efter det har mina morgonrutiner sett lika olika ut under hela graviditeten beroende på hur jag mått. Sen när bebisen kom så släppte jag allt vad rutiner hette överhuvudtaget men nu i takt med att jag blir mer van som mamma och i takt med att hösten kommer och min sambo börjar jobba igen känner jag mig mer och mer redo att ta tag i detta och skapa ordentliga bra rutiner igen. Dessa är de tre rutiner som jag nu försöker/ska försöka ha varje morgon:
  – Dricka ett stort glas vatten (känns ännu viktigare iom att jag ammar på nätterna)
  – Göra yoga (känns också ännu viktigare än innan då jag är stel av amning och bärande. Har gjort om ”yogapasset” lite så att bebisen har integrerats i rutinen då han vissa morgnar inte tycker att det är tillräckligt underhållande att sitta bredvid i sin babysitter och bara titta på mig. Jag jobbar också på att göra om min inställning till yogan, då jag förut fokuserade mycket inåt, blundade en stor del av passet och lade fokus på att slappna av och stänga ute omvärlden. Det funkar ju inte riktigt när man har en liten bebis som ska vara med, så nu jobbar jag på att finna lugnet och balansen i rutinen och rörelserna samtidigt som jag interagerar med honom)
  – Ta det lugnt (jag vill att våra morgnar ska vara lugna och mysiga, inte att det ska kännas stressigt för nån av oss när vi nu kommer att vara själva utan att allt får ta den tid det tar. Jag vill t ex bli bättre på att vara ”flexibel” i mina rutiner, om bebisen bestämmer sig för att maratongamma i ett par timmar mellan att vi går upp och att vi gör yoga så ska det kännas okej, då gör vi yogan senare osv)

 94. Äta en frukost som jag står mig på länge!
  Borsta tänderna noga (matrester mellan tänderna som syns är ingen höjdare ;) )
  Klä på mig under lugn och ro

 95. Avundas alla som har så härliga mornar, själv så sover jag alltid så länge jag bara kan och därför är min morgonrutin tråkig och stressig, men alltid likadan
  1. Tvätta mig
  2. Äta frukost i 10 minuter framför nyhetsmorgon
  3. Morgontoa

 96. Tre morgonrutiner:

  1. Morgongos med bebbo i sängen och traska in i köket tillsammans
  2. Äta frukost hela familjen ihop (när det går är det så himla mysigt)
  3. Dricka ett stort glas vatten utöver den andra frullen

 97. Innan jag ska försöka svara på denna tävling så har livet sett så galet annorlunda ut de senaste 3 månaderna (vardag, semester/sommar, utlandsresa) och då är morgonrutinerna olika vilket jag älskar. Men det finns såklart några saker som är viktigare än andra att ha nästan oavsett årstid och plats.

  Tre morgonrutiner
  1. Frukost – helst lugn och fridfull (det går även med småbarn) då jag får tid att tänka och ha en mindful start på dagen
  2. Yoga/solhälsningen – jag läste någonstans att en person hade som önskan/mål att göra solhälsningen varje morgon – det hinner man oavsett och det har jag också anammat
  3. Uppdatera mig på omvärlden – surfar en stund och läser tidningar (har ej tv) och kollar instagram och bloggar för inspiration. En nyligen upptäckt sida är healtyliving.se som inspirerar om att försöka leva rikare.

  Kul att läsa alla andra kommentarer om morgonrutiner. :)

 98. Hej! Här är mina tre morgonrutiner, studentedition:
  #1 Alltid, ALLTID kolla dagens schema pga hänt att föreläsning är inställd och så står en där som ett fån.
  #2 Gosa med katten och fylla på med mys-energi inför dagen.
  #3 Äta (ordentlig) frukost, oftast havregrynsgröt och försöka få igång energin inför dagen.
  (#4 Tokspringa till bussen pga jag lyckas alltid på något himla vis bli sen)

 99. Hej! Önskar att mina morgonrutiner var lite mer avancerade men ungefär så här ser de ut dagligen.
  1. Ringa min kollega/skjuts till jobbet ex antal gånger tills hen eventuellt vaknar. :)
  1,2 Om ovanstående ej fungerar rafsar jag ner smink och hårborste i väskan och rusar till tåget och sminkar mig sedan snabbt på jobbet.
  2. Drar på mig en ansenlig mängd concealer under ögonen och intalar mig själv att jag ser alldeles fab ut trots sömnbrist pga sparkande små barn i sängen.
  3. Väcker familjen innan jag går så de kommer iväg till jobb/förskola i tid. Blir dock oftast att en blir liggande bredvid en stund och kramas med de små nyvakna liven.
  Godmorgon!

 100. När jag läser de andra kommentarerna så blir jag både avundsjuk och inspirerad. Det låter som om alla har så fantastiska mornar.
  Jag har en bild av hur jag önskar hur en vanlig morgon skulle se ut:
  1. Vakna tidigt och ta en härlig dusch! Sedan sminka sig, fundera ut en fin outfit och fixa till håret.
  (1. Brukar ligga kvar i sängen så länge det bara går och förbanna mig själv för att jag inte duschade kvällen innan. Efter en snabb sniff i armhålan (för att avgöra om jag kan sova 15 minuter till, eller om det är absolut nödvändigt att gå upp och ta en dusch) så slänger jag mig in i duschen. Det paradoxala är att jag egentligen är både morgonpigg och älskar att duscha. Och gällande smink, hår och kläder –> det som är mest tidsoptimalt: håret i en knut och en av mina 3 vanligaste outfits.. )

  2. Sitta ner och äta en god frukost med en stor kopp te framför Nyhetsmorgon eller något avsnitt av en bra serie.
  (2. Blir antagligen ingen frukost alls, eftersom jag alltid prioriterar att ligga kvar i sängen 15 minuter till. Kanske äter en knäckemacka på jobbet.. om det finns. Paradoxalt eftersom jag ÄLSKAR frukost!)

  3. Promenera till jobbet. Vardagsmotion är nyttigt!
  (3. Jag har en timmes pendling framför mig (med buss, tåg och buss) på ca en timme som äter upp hela min morgon.)

  God morgon!

 101. Vilken rolig bok! Tycker jag är rätt bra på morgonrutiner. Går upp i rimlig tid trots lediga förmiddagar, äter frukost medan jag lyssnar på radio och boostar med positiv energi inför dagen, men här är tre morgonrutiner jag försöker ha:
  1. Vakna när min kille pussar mig hejdå på morgonen och säga att jag älskar honom, trots mitt yrvakna jag.
  2. Gå på powerwalk och lyssna på en podd minst två gånger i veckan.
  3. Göra en viktig sak som jag tänkt göra, typ betala räkningar, ringa mamma, sätta på en tvätt etc.

 102. 1) Försöka att inte somna om. Och misslyckas, med flit.
  2) Äta någon god frukost som jag börjar längta efter redan i sängen, som får mig att till slut gå upp.
  3) Viktigaste rutinen: Förbereda allt! Frukost, kläder, tid att ta bussen. På morgonen är det zombie-mode, och jag måste utesluta risken att behöva tänka eller göra val av olika slag.

 103. 1. Försöka få bebis att somna om som brukar vakna vid 6, ibland går de ibland ej.
  2. Kolla instagram och Facebook.
  3. Frukost framför Nyhetsmorgon.

 104. Morgonrutiner i vår familj (i en drömvärld)
  1. Gå upp senast 7 och duscha och klä på mig samt göra gröt och vara KLAR innan jag väcker hjärtegrynet
  2. Väcka en gos-trött men glad 3,5 åring och äta gröt tillsammans
  3. Packa våra väskor med allt som ska med inför dagen. Matlåda till mig och regnställ, Tippen och Nenne till hjärtegrynet samt komma iväg senast 8.45

 105. Jag är en människa som tycker om struktur och ordning, men gärna med inslag av spontanitet. Morgonen, för mig, är nästan de bästa timmarna på dygnet – att vakna upp i en ny dag(!), kunna ta nya tag oavsett hur gårdagen såg ut, och sakta se världen (staden, människorna, naturen) vakna till liv, det är guld för mig. Tre morgonrutiner jag tycker om är att: bädda sängen när jag vaknar, och rulla upp gardinerna. Kika ut genom fönstret och försöka gissa hur vädret ska bli, känna att dagen har börjat. Näst följer att ställa mig framför spegeln och göra mig i ordning, en morgonrutin jag tycker om för att det är en av de få stunder på dagen som jag är ensam, med mig själv, och det är tyst runt omkring – det känns nästan som meditation. Slutligen, om än viktigast, är frukost. Njuter av att få sitta ner och äta mat, prata med familjen eller läsa tidningen. Och att få vara kreativ när man vill laga något nytt. Gillar tanken om att morgonen är en stund vars ”stämning” man bär med sig under dagen.

 106. Mina morgonrutiner
  1. Dricka en stor kopp med grönt energi te
  2. Äta en lång frukost utan att stressa (samtidigt som jag scrollar instagram för många gånger)
  3. Stänga av larmet och sova så länge det bara går… (inte min bästa rutin)

 107. 1. Låta tandborstningen ta tid även om jag är sen. Det gör att jag känner mig pigg och redo att tampas med en ny dag.
  2. Bädda sängarna för att skapa lugn hos mig själv då jag ser att något i hemmet är tillrättalagt
  3. Läsa minst en saga för min son och sedan låta fantasin skena iväg med oss

 108. Jag försöker (1) kliva upp vid fem – annars är min tid 05.50 – för att få tid att skriva, innan huvudet fylls med intryck och tankar. Jag vill blogga bättre och även skriva en bok så det gör jag då (de mornar jag lyckas). Jag vill också (2) dricka kaffe då, i lugn och ro. En dag tänker jag mig att mitt skrivande och kaffedrickande ska efterföljas av en (3) kort promenad i trädgården innan dagen börjar ordentligt.

  Vilken rolig liten bok det där verkar vara! Vore väldans kul att vinna :)

 109. Jag försöker alltid
  1. Gå upp i god tid innan jag måste åka till jobbet. Att vakna och stressa är inget vinnande koncept. Även om man fick sova 20 min till.
  2. Le åt mig själv i spegeln.
  3. Äta en givande frukost.

 110. Vakna innan barnen så att jag hinner:
  1) ta en (lång)dusch
  2) äta frukost i lugn och ro (samt ha tid för att lägga ner lite omtanke på att plocka ihop matlåda och mellanmål)
  3) komma i väg i tid så att jag hinner promenera till jobbet

  Av dessa så är det oftast bara en av sakerna jag lyckas göra men detta är mitt önsketänkande :)

 111. 1. Sätta alarm så jag hinner snusa min pojkvän i nacken iallafall en liten stund innan jag går upp före honom.
  2. Dricka kaffe så jag inte somnar på föreläsningarna sen.
  3. Skicka ett godmorgon sms till mamma och syster som oftast bara består av korta meningar som ” du är fantastisk” eller ” ha en underbar dag”.

 112. 1. dricka vatten
  3. cykla 7 kilometer till jobbet
  3 njuta av frukost på jobbet efter att ha cyklat de där 7 kilometrarna. alltid lika gott!

 113. 1. Varje dag när jag vaknar, oavsett hur trött jag är tänker jag alltid på tre positiva saker jag ska göra under dagen. På något sätt får det mig på bra humör trots att en är supertrött.
  2. Äta frukost i lugn och ro, låta det ta sin tid. Det är faktiskt kroppen som ska startas igång och jag brukar passa på att läsa några sidor i boken jag läser just då.
  3. Att varje morgon höra av sig till mamma eller pappa när jag är på väg till jobbet, säga godmorgon, fråga hur dom mår, småprata om dagens planer och ge energi till dom samtidigt som dom ger massor av energi till mig.

  Detta är faktiskt de rutiner jag lyckats hålla under en längre tid som verkligen får mig att må bra, så för mig är det otroligt viktigt att upprätthålla dessa trots att det kan kännas stressigt ibland.

 114. 1. Jag vaknar tidigt eftersom jag älskar morgonen mer än alla tider på dagen – det är något smått magiskt i luften. Det första jag gör är att jag ligger kvar i sängen en stund, andas och funderar lite lugnt över dagen.
  2. Strax därefter ringer jag min lika morgonpigga pappa och pratar om allt mellan himmel och jord, alltid lika mysigt även om det sker varje dag.
  3. Dricker en kopp kaffe på balkongen eller i soffan medan jag kikar på dagens frilans-göromål. Då hinner jag ladda innan jag plockar fram datorn.

  Det är min perfekta start på dagen <3 En lugn, kärleksfull morgon sätter tonen för dagen!

  P.s. Tack för jättefin blogg!

 115. Ååå har smygkikat på den boken i bokhandeln ett flertal gånger. Nu håller jag tummar och tår <3

  Mina 3 favorit morgonrutiner som jag verkligen tänker försöka få rutin på i höst.

  1. Kliver upp tidigt, tänder ljus och ordnar en kopp med hett vatten och citron, lime eller ingefära
  2. Utför någon typ av morgongympa, yoga eller ett träningspass
  3. Njuter. Njuter av livet, läser något positivt och tyst tänker tacksamhets tankar och kanske hinner skriva lite dagbok.

  Kram

 116. Alltså ä l s k a r de böckerna! Vill skriva listor om och för allt, gått och klämt på en sådan så länge.

  Jag önskar att jag var en person som hann ut och springa och ta en långsam frukost på café innan dagen startade på riktigt. Så är det inte, kanske någon dag i framtiden. Däremot försöker jag varje dag att,
  ett, inte snooza.
  två, ta vara på stunden av att duscha, äta frukost och inte titta på klockan varje halv minut. att alltid ha mindfullness i det jag gör.
  tre, kattgos. obligatoriskt att alltid lämna en liten bit morgonstund till detta endorfingivande.

 117. Jag väljer att fördjupa ”försöker ha” till ”vill försöka ha”‘ för jag har en tydlig bild i huvudet som jag länge målat upp.
  1. Nybliven mamma till Dante, nu 4 månader, och därmed välbekant med tidiga mornar. Efter amning och lite mys/lek gnuggar han sig i ögonen, så då lägger vi oss ihopslingrade på divanen i soffan och sover i 1 h till, ansikte mot ansikte.
  2. Dante har just fått sig en matstol och är därmed ett nytt inslag vid kösbordet. Därmed har vi vinkat hejdå till mat framför tv’n – till min förtjusning. Ser framför mig hur vi framöver sitter vid köksbordet, och här kommer rutinen jag eftersträvar, läser nyheterna till en kopp kaffe!
  3. När sömn och mat är avklarat är min vision att 6 av 7 dagar se till att komma ur pyjamasen innan lunch. Det äääär ju så mysigt att mysa runt i pyjamas med bebis, men någon fason får det ju vara på mig!

 118. 1. Göra chiapudding med hasselnötsmjölk att ta med till jobbet tillsammans med frysta körsbär.
  2. Ta en promenad i skogen.
  3. Plocka in alla ägg i hönsgården.

 119. Mina tre morgonrutiner jag försöker ha:
  – äta en god och stadig frukost med iallafall ett stort glas vatten. frukost är nämligen något som gör mig glad och som jag tycker om att både ta mig tid till och att äta.
  – sätta upp små mål för dagen, anintingen mentalt eller i list-form på papper, så att jag vet vad det är jag vill få ut av just denna dagen och även känna att jag har fått rätt saker gjorda när dagen är slut sen.
  – tänka positiva tankar om både mig själv när jag står framför spegeln och över dagen som ska börja.

 120. De morgonrutiner jag försöker ha:
  – trycka mig mot min sömnvarma kille och starta dagen med att känna tacksamhet för att han är min
  – äta frukost (hembakat havrebröd m lingon och en kopp te med skummad mjölk)
  – leka med katten Luna så att hon får busa av sig innan vi vuxna går till jobbet, favoriten är att rusa runt i sängen med en öronpropp…

 121. Jag tycker att det här med morgonrutiner är ganska svårt när man som jag verkligen inte är en morgonmänniska. Det jobbiga med det är ju just att man sätter moodet för resten av dagen, genom hur man börjar den. Jag försöker därför ha följande morgonrutiner:

  1. Äta något. För mig som alltid har haft svårt för frukost så är det en stor vinst att äta något på morgonen, om det så är en ordentlig frukost eller bara en färdigköpt smoothie påväg till föreläsningen.
  2. Ta tid att tillåta mig själv att vara bekväm i det jag har på mig. Bland det värsta som finns är ju när man slänger på sig något, och sedan kommer till jobbet eller skolan och ångrar att man tog på sig det, för att man inte känner sig bekväm i det.
  3. Vara ute i tid. Det finns inget som är så stressigt som att vakna och ha bråttom, därför vill jag alltid ge mig själv tillräckligt mycket tid för att inte behöva börja dagen med att vara stressad.

 122. Morgonrutiner på vardagar alltså. Jag önskar jag hade sådana. Men det brukar mest gå ut på att få sova så många minuter/sekunder extra som möjligt. Jag har FÖRSÖKT att ha så många morgonrutiner men har gett upp det mesta. Men de här tre sakerna FÖRSÖKER jag i alla fall att göra:
  1. Dra upp mörkläggningsgardinen i sovrummet så att mina gröna kompisar ska få lite dagsljus under dagen.
  2. Ta med mig något ätbart innan jag går hemifrån (att försöka hinna äta frukost hemma har jag gett upp).
  3. Lyssna på en podcast på väg till bussen (tar ca 20 min att gå).

 123. Gud vilken härlig bok! Älskar listor och fylla i böcker så denna bok skulle verkligen uppskattas :)
  Tre morgonrutiner jag försöker ha:
  1. Gå lite längre morgonpromenad med hunden innan jobb.
  2. Efter frukosten plocka in det sista i diskmaskinen så den är klar att plockas ut när man kommer hem igen.
  3. Göra iordning lunchväskan med dagens förmiddags fika (oftast smoothie) och lunch.

 124. Okej. Morgonen är på ett sätt inte min grej… Prio är att snoosa så länge som det går. MINST 20 minuter snoos är prio varje morgon. Älskar den stunden. Detta blir alltså mina bästa kvällsrutiner istället, så jag kan ligga kvar i sängen på morgonen istället:

  1. Förbered chiapudding och ställ i kylen
  2. Fixa matlåda och ställ i kylen
  3. Tänk en tanke på vad du ska ha på dig i morgon och kom ihåg den när du vaknar

  Klart. Sedan är det bara att snoosa på <3

 125. – När jag vaknar varje morgon så försöker jag påminna mig om att den här dagen kommer bara en enda gång. Den är alldeles unik, och även om det blir en så kallad dålig dag så tror jag att det finns en mening med det också, och den tanken vill jag vila i.
  – Välja kläder som matchar dagen och som jag ska trivas i genom hela dagen. Om jag känner för att vara mysig, så klär jag mig mysigt. Om jag känner att jag vill vara lite cool, så klär jag mig coolt. Det är viktigt för mig att kläderna får vara en del av mitt jag.
  – Gå upp i sån pass tid att jag hinner se åtminstone en liten stund av Nyhetsmorgon(inte Gomorronsverige för de e inte nice), för det känns meningsfullt.

 126. Gosh, rutiner alltså…
  När jag får till det som jag önskar blir det
  1: ge 2 hungriga katter frulle
  2: ge mig själv en kopp kaffe
  3: komma ihåg att ta med mig matlådan till jobbet.

  Oftast glömmer jag nummer 3. Men när jag väl får till det är jag bra nöjd!
  På sikt vore det ju ljuvligt att få till rutiner som innebär en lugn och härlig morgon med frukost, kanske till en pod eller ett radioprogram. Jag fortsätter drömma!

 127. I like to wake up early, when it’s still a little dark and about to get light outside,
  I’ll go for a walk in the churchyard behind my building, which is called Assistens Kirkegård, and which also work as a park. It’s a very beautiful place, and I love how there is so much life there, with people hanging out, reading books, drinking beers but also grieving.
  Then i’ll eat my breakfast, I try not to eat eggs everyday, but I love softboiled eggs with roasted rugbrød so much!
  and then I take a short nap, before I have to wake up for real and go to work :)

 128. Mina tre viktigaste morgonrutiner, utöver att klä sig och äta frulle, är:

  En kort meditation för att samla mig och få en bra start på dagen.

  Att väcka mina barn på ett sätt så deras dag startar mjukt och kärleksfullt.

  Att alltid säga hej då ordentligt till min man och barnen, så de vet att jag uppskattar att vara med dem. Varje dag <3

 129. 1. Tid för snooze. Mmmmmm.
  2. Utfodra mig å två katter + busmys.
  3. Alltid säga hejdå och jag älskar dig till pojk+katter. Puss!

 130. 1. Komma ihåg att ta vitamintablett.
  2. Röra på mig för att kunna tänka klart resten av dagen. Helst utomhus med pod i örat.
  3. Borsta tänderna. Det är det tråkigaste jag vet men det är bra har jag hört.

 131. 1. Inte somna om efter att jag har stängt av väckarklockan, utan istället stiga direkt upp när den ringer och gå koka kaffe och ge mat åt ”svältande” katter. Medan kaffet droppar ut med hundarna och öppna luckan åt hönorna så att de får komma ut och tuppen Helmer får önska god morgon åt byn.
  2. Läsa en liten stund medan jag dricker kaffe. Även 3 minuter räknas :)
  3. Gå igenom dagens program med barnen och påminna dem om sådan de behöver komma ihåg att ta med till skolan, ex gy-kläder, eller komma ihåg att fixa efter skolan. Samt ifall vi har något speciellt program på kvällen eller helt enkelt något som vi måste komma ihåg att fixa på kvällen.

  Ha det bäst!

 132. Tre morgonrutiner jag försöker ha..
  1. Stiga upp vid första alarmet. Lättare sagt än gjort, jag är nämligen en mästare på att snooza. Men dom dagarna man lyckas så blir morgonen så himla härlig. Känns som att man får ut betydligt mycket mer av dagen om man i lugn och ro får fixa i ordning sig och äta frukosten framför nyhetsmorgon.
  2. Bädda sängen. Det ser så mycket finare ut när det är bäddat, men har man bråttom så bortprioriteras det rätt snabbt.
  3. Komma ihåg att ta med mig matlådan. Jag lyckas oftast ta ut den ur kylskåpet. Sen glömmer jag att lägga ner den i väskan så det har hänt mer än ett par gånger att man blir utan lunch, haha.
  Är man förvirrad så är man, en bok för att öka mitt medvetande hade inte varit helt fel :)

 133. 1. Kaffe, såklart!
  2. Diska undan efter frukosten så jag slipper det sen
  3. lyssna på bra musik så jag blir peppad på att jobba (och trevligare mot min omgivning😉)

 134. 1. Le mot minst en person på väg till jobbet
  2. Tänka på minst en sak jag är tacksam för
  3. Aldrig gå samma väg till jobbet två dagar i rad

  (Älskar din blogg Sandra)

 135. Dessa är de tre viktigaste morgonrutiner jag alltid försöker ha:
  1. Att vakna lycklig och tänka ”Idag kommer bli en bra dag oavsett vad som händer, och jag låter mig inte påverkas av yttre faktorer runt mig”, oavsett vad som händer är det jag som har kontrollen över hur jag uppfattar saker, och hur jag reagerar. Sen försöker jag bibehålla det under dagen vilket kan va svårare..
  2. Äta en rejäl frukost så att … så länge som möjligt.
  3.

 136. Jag är en väldigt stressad person med ångest så det här är de tre viktigaste morgonrutiner jag alltid försöker ha för att starta dagen på ett bra sätt:
  1. Att vakna lycklig och tänka ”det här kommer bli en bra dag oavsett vad som händer, och jag låter inte yttre faktorer påverka mig, det är jag som har kontrollen över hur jag uppfattar saker och hur jag reagerar på det som händer.” Sen försöker jag bibehålla den känslan resten av dagen vilket kan va svårare..
  2. Äta en rejäl varierad frukost så att jag står mig så länge som möjligt och för att jag ska kunna hålla uppe humöret då jag är väldigt känslig för hunger på morgonen och blir lätt ”hangry” ;)
  3. KOMMA I TID TILL BUSSEN! Det värsta jag vet är att komma sent så det är väldigt viktigt att planera min tid på morgonen så jag hinner göra i ordning mig och vakna ordentligt utan att stressa :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *