PODDARNA JAG LYSSNAR PÅ

poddarna jag lyssnar på

De senaste åren har jag varit en riktig podcastjunkie som konsumerat allt jag kommit åt. Typ så att jag lyssnat på tjugo avsnitt av mina bästa poddar varje vecka och sen ändå gått och strölyssnat på sånt jag inte ens tyckt varit speciellt bra.

Sen jag blev mamma har den här överkonsumtionen minskat drastiskt och det beror dels på att jag känner att jag vuxit ifrån många av dem men också för att det är skönt att ibland koppla bort huvudet från allt surr. Jag pluggar nästan aldrig i lurarna när jag går en promenad utan det är främst när jag sitter och redigerar bilder eller städar som jag numera lyssnar på poddar. Här är de 10 jag fortfarande följer.

 

PODDARNA JAG LYSSNAR PÅ

 

FLORA OCH FRIDA
Rolig, smart, mysig och framför allt med de två mest behagliga (sexiga) rösterna jag vet. Jag vet att jag alltid lär mig något nytt, höjer armarna i en segergest för att de tar upp något tabubelagt eller får känslan av att hänga med  två vänner när jag lyssnar på Flora och Frida.

 

THE GIRL NEXT DOOR
Mina två favoritgrannar i hela världen som träffas och avhandlar stora och små ämnen över en drink och lite neighbourhood news.

 

VECKANS BLÄCKA
Som en skvallerblaska fast med substans. Älskar att Karin och Jennie är så goda vänner men typ ändå är lite i osynk när de pratar, det gör allt lite mer spännande.

 

JOSEFIN & VANJA
Okej, den här podden kan jag faktiskt bara lyssna på om jag är utomhus. Den är nämligen som en blandning mellan en självhjälpsbok och världens största inspirationsboost och jag måste liksom vädra för att kunna ta in något av vad de säger.

 

ALEX & SIGGE
Har i perioder tröttnat på radarparet eftersom jag lyssnat på dem i så himla många år Men just nu trollbinds jag återigen av Sigges teorier och Alex vackert uppmålade scenarion.

 

EN UNDERBAR POD
Min senaste förälskelse som är som den ljuvligaste tv-serie där en med hjälp av målande beskrivningar, bakgrundsljud, proffsig programledare (Erica – vilken stjärna!) och smarta ämnen blir bjuden på himla fin och vettig underhållning.

 

TVILLINGPODDEN
Delar inte alls tvillingarnas humor och måste säga att det här är den absolut tramsigaste podden jag lyssnar på (vilket innebär att jag ibland måste snabbspola framåt) men har ändå fastnat för deras ärliga sätt att prata med varandra och för deras fina syskonrelation.

 

FREDAGSPODDEN
Min bästa städpodcast! Jag tycker att Hannah och Amanda är riktigt grymma på allt de tar sig för men i den här podden får så mycket ångest och tankar kring saker som måste förändras ta plats. Och för att den där känslan inte ska sätta sig i mig måste jag städa samtidigt som jag lyssnar för att dels göra den sysslan lite roligare men för att också ha ett rent och fint hem när slutlåten klingat av.

 

VATTNET GÅR
Det går helt enkelt inte att sluta knarka förlossningar även om det nu gått mer än fyra månader sedan jag födde Elton. Jag uppskattar dessutom Ninas lite sporadiska uppdatering just nu eftersom det passar mig perfekt att få innehållet utportionerat när en minst anar det.

 

ADAM OCH KOMPANI
Mitt finaste gäng som bjuder på en perfekt mix av vardagsuppdateringar, trams och sånt som faktiskt är bildande. Har blivit lite förälskad i Adam Alsing på äldre dar. Alltså hans äldre dar…

 

 

Har jag tid över så petar jag russinen ur kakan och lyssnar på väl valda avsnitt ur diverse olika intervjupodcasts (Blogbusiness, Under huden, Förlossningspodden osv) men annars räcker de här tio fint för att täcka upp mitt behov. Känns som att de liksom balanserar upp varandra på ett bra sätt så att jag får lite av allt varje vecka.

 

 


 

 

Translation: The podcasts I listen to at the moment. It’s only the Girl Next Door podcast that’s in English.

12 kommentarer Lägg till din
  1. Förstår om du inte har tid för fler poddar men måste ändå tipsa om världens bästa podd för alla som är det minsta lilla intresserade av hälsa (obs, behöver absolut inte vara på hög nivå, kräver noll förkunskaper) – Hälsosant med Carolina Werling! Vartenda avsnitt är superintressant och många aha-upplevelser utlovas! Om inte annat kanske någon kommentarläsare vill göra ett försök :)

  2. När din pojk börjar bli äldre kanske du vill lyssna på barnpsykologi? Pampers barnvagnspromenader och Kära barn är två så bra. Kloka kvinnor och smarta och kunniga minst sagt om barn och deras faser. Supertips!

    1. Har lyssnat igenom alla Pampers barnvagnspromenader och prenumererade på kära barn tidigare men kände att jag vill spara dem tills han, som du skriver, är lite äldre. Älskar hur som helst Louise Hallin!

  3. gillar såna här tips-inlägg skarpt, har till exempel tänkt ett bra tag nu att jag måste test-lyssna på flora o frida (älskar floras blogg) men nu fick jag liksom en spark i baken o laddade ner den. Lyssnar alltid på poddar när jag ska sova, som en godnattsaga så att säga. Några av mina favoriter (utöver några av de ovannämnda!) är Strangers (danska lea har underbart len o mysig röst, avsnitten är om vitt skilda personer med helt olika historier varje gång, ofta tänkvärt, sorgligt, glatt.. ja du förstår, något som framkallar någon sorts känsla!), Happier (konkreta tips o tankar om ett lyckligare liv från glädje-experten Gretchen Rubin o hennes syster) och australienska super komik-duon Hamish and Andy. Blev visst bara på engelska nu, men aja, kanske nåt som kan intressera någon läsande! :)
    (plus cirka hundra true crime poddar obs obs haha!)

  4. En sjukligt snabb kommenatar – lyssnade på några av dina poddar – kul! Välsigt självutlämnande om att vara adopterad. Modigt av dig! glad att höra att du funnit dig själv mer. Blev full i skratt av din testprofil – jag går just nu en utbildning där vi precis gjorde testet och min profil var så motsatt din den kunde vara nästan. Trevlig helg!

  5. Kul med några för mig helt okända poddar! Ska spana in veckans bläcka och en underbar pod. Och håller med om Flora&Frida, en av mina favoriter just nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *