3 NYA PODCASTUPPTÄCKTER

3 nya podcastupptäckter

Idag regnar det här hos oss och jag har inte kunnat sova en endaste blund i natt på grund av konstiga yrsel och svimningskänslor. Så nu bälgar jag i mig saft för att höja mitt blodsocker och plöjer podcasts för att slippa känna mig ensam. Tycker att en blir så skör när en dygnat, som om livet liksom blivit helt skevt och en står vid sidan om och betraktar istället för att hänga med och leva det. Som ni säkert märkt så är det något knas som gör att bilderna till mina inlägg inte visas i Bloglovin’ och eftersom de ju ändå är en rätt väsentlig del av ett inlägg (som tar sin lilla tid att få ihop) är det möjligtvis så att jag väljer att bara portionera ut några sporadiska inlägg tills det löst sig. Vi får se lite hur jag gör men jag vill ändå tala om hur jag tänker så att det inte börjar ösa in frågor kring huruvida det kommit en bebis än eller inte.

Men det var ju inte det inlägget skulle handla om utan tre nya podcasts jag upptäckt på sistone. Nämligen:

 

ELSA OCH HANNAH – EN SÖNDAGSPODD
Äääälskar att få bli inkastad i ett samtal mellan två vänner och liksom bara börja lära känna dem utifrån vad de diskuterar och hur de är mot varandra. Jag tycker att Elsa och Hannah verkar vara så himla smarta, sköna och härliga och tycker verkligen att ni ska börja lyssna från första avsnittet och sen bara plöja er framåt. Tyvärr har vissa avsnitt rätt kasst ljud + att en och annan måltid intas eller lagas under inspelning. Men extra plus för dialekterna och många insiktsfulla funderingar som gör en både inspirerad och pepp på att ta tag i sina egna drömmar.

 

MORDPODDEN
Att använda ordet lättsam som beskrivning till en podcast som enbart behandlar mordfall känns ju lite konstigt. Men faktum är att jag tycker att den här podden är just det – en lättsam variant av alla maffiga dokumentärer som finns där ute. I säsong 1 fokuserar de enbart på mord som skett i Småland och i varje avsnitt målas ett nytt fall upp. Förutom faktan kring mordet bryter även Linnéa och Amanda, som gör podcasten, in och delar med sig av sina synvinklar och tankar kring historian i fråga. Bra berättad och intressant utan att varken bli för maffig, klinisk eller långtråkig.

 

KVÄLLSKLUBBEN
Även den här podcasten görs av två vänner, nämligen Ingrid och Astrid, och här finns det huuur många avsnitt som helst att ta del av. Tycker som sagt att det är så väldans lyxigt att få lära känna två personer på det här viset utan att ens behöva anstränga sig minsta lilla. Roliga inslag varvas med tänkbara betraktelser och avslutas med bra musik. Lyssna!

 

 

Translation: Three podcasts I discovered this past week. Unfortunately they’re all in swedish.

10 kommentarer Lägg till din
 1. Tack för tipsen. Just nu lyssnar jag enbart på de som läggs upp på Better Bloggers, men förmodligen finns det många bra som jag inte känner till :)

 2. har också hittat till Mordpodden nu, så bra! men så sjuka händelser, usch! gillar dina podtips så mycket, inte bara de vanliga som alla känner till :)

 3. Såg att det är samma på Sandra beijers blogg, som ju också bloggar på Metro. Måste ju vara nåt med det. Trycker man visa orginalinlägg längst ner i inlägget i bloglovin så kommer bilderna fram om du missat det :)

 4. Vad tråkigt med bilderna! Jag använder inte faktiskt inte Bloglovin utan har några sparade favoriter av dem som inte går att följa via Blogger. Om jag nånsin skaffar en smartphone ska jag nog också lyssna på podcast. Min sambo lyssnar på det jäämt och ständigt så det verkar ju vara nåt kul :P

 5. tycker du ska lyssna på min vän marias podcast också! ”sandra och marias podcast” riktigt bra! du kommer inte ångra det hihi

 6. Jag tycker att detta är en så tråkig syn. Jag läser din blogg flera gånger varje dag, genom att gå in direkt på bloggen. Dessutom finns det ju en knapp i blogloving för att klicka vidare direkt till inlägget där bilderna syns. Jag förstår att du lägger ner mycket tid på dina inlägg och att de lätt försvinner ner men jag tycker att det visar på en tråkig prioritering att det är viktigare för dig att få många visningar, eller klick än att upprätthålla kommunikation med dina regelbundna läsare

  1. Jag blev ärligt talat jäkligt ledsen av din kommentar, Astrid. Låt mig börja med att säga att jag bloggar MINST 12 inlägg i veckan redan som det är. Det gör jag för att det är kul och för att jag lyckats göra något jag brinner för till en del av mitt jobb. Att ta bilder är en stor del av det ovh handlar inte om att få betalt utan för att det helt enkelt blir roligare innehåll men även för att det är ett av mina största intressen. Om du läser min blogg så många gånger per dag så hade jag hoppats att det faktiskt sken igenom, att jag gillar det jag gör och att jag sätter ett högt värde i det. När tekniken strular känns det för mig bättre att tagga ner lite på inläggsutdelningen och vänta tills det löst sig. Jag har inte någonstans skrivit om att det handlar om klick, det handlar ju om att mitt jobb inte blir som jag vill ha det. Alltså i mitt fall handlar det om kvalitet istället för kvantitet men på dig låter det som att jag för er läsares skull borde fokusera på att portionera ut så mycket som möjligt istället. Och ärligt talat är det ju precis så det funkar för att få mycket betalt. Bloggar jag massvis får jag automatiskt mer klick och mer pengar, lägger jag upp färre inlägg får jag mindre pengar. Och klickar en läsare på ”visa originalinlägg” får jag alltså ÄNNU ett klick och några få fjuttiga ören extra i kassan. Vore jag smart hade jag alltså lagt upp mängder med inlägg som hade klickvänliga rubriker för att det skulle locka så många som möjligt att vilja läsa hela inlägget. Men nu valde jag att utnyttja situationen för att pausa lite istället för att satsa på att få tjugo kronor extra på kontot.

   Dessutom var igår den enda dagen då jag la upp ett (1) inlägg istället för två eftersom tekniken strular samtidigt som jag mår rätt dåligt som höggravid. Anledningen till att jag rakt på sak förklarade hur jag tänkte var för att jag får frågor som ”ingen bebis än?!” så fort det inte dyker upp inlägg i samma utsträckning som tidigare, något som blir lite stressande även om det är skrivet i all välmening. Ärligt talat blev jag jäkligt ledsen av din kommentar för om det finns något jag bryr mig om så är det att upprätthålla en kommunikation med mina läsare. Jag trodde faktiskt att det framgick tydligare än såhär.

   1. När jag läser min kommentar igen tycker jag att den är skarpare än jag menade. Den främsta anledningen till min reaktion var kanske just att jag är så imponerad av hur du driver din blogg och främjar relationen till dina läsare att jag var orolig att den skulle försvinna. Bara en sån sak att du mailar mig för att se till att kommunikationen går fram (det gjorde den inte, av någon anledning brukar de mailen hamna i skräpposten och jag hade inte hunnit titta igenom den än) säger det högt och tydligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *