3 NYA PODCASTTIPS

3 nya podcasttips

Helgen är här och för majoriteten av oss innebär det ledighet från jobb, skola eller annan sysselsättning. För mig innebär helgerna ofta även städning, rensning eller andra typer av göromål som inte riktigt hinns med när det dessutom ska dras in stålar till hushållskassan.

Har du också vårstädning eller annat fix på gång vill jag först och främst tipsa om att ta hjälp av någon annan och ägna tiden åt att prata och umgås samtidigt som ni gör något som i grunden är dötråkigt. Ska du gå på en promenad i vårsolen tänker jag att det inte finns något härligare än att ha fåglarnas glada kvitter i öronen. Men om, OM ni nu ändå vill fördriva tiden med något att lyssna på så vill jag tipsa om mina tre senaste podcastupptäckter. För typ allt blir faktiskt lite roligare med en podd i öronen.

 

forfattarfoto_kleberg-von-sydow-de-poret

SÄKER STIL

Skulle nog säga att jag har noll % intresse av mode egentligen. Eller, så kände jag i alla fall när jag såg den här podcasten som utger sig för att handla om stil och avfärdade den rätt så omgående trots att den upprepade gånger dök upp i mitt flöde. Sen började den nämnas i flera andra poddar jag lyssnar på och till slut tänkte jag bara äh, vad tusan jag ger den en chans. Vilken tur att jag gjorde det! Ebba och Emilia är så kvicka, härliga och framför allt grymma på det här med säker stil. Så pass grymma att jag inser att jag visst inte alls är noll procent intresserad av mode eftersom det är typ tusen andra saker som gömmer sig mellan lagren av de stora kedjornas senaste kollektioner.

 

 

3637720_2048_1152

 

PIRA & BRÅDING I P3

Egentligen är det här ingen renodlad podcast utan ett radioprogram men jag tycker ändå att den platsar på listan eftersom ni hittar den i podcaster eller var ni nu annars lyssnar på era podcasts. FY SJUTTON vilket starkt program! Jag gillar verkligen Linda Pira och det var främst av den anledningen som jag tryckte på play när jag såg den lilla loggan dyka upp förra veckan. Sen dess har jag plöjt avsnitten. Älskar hur de låter människor prata ut om sånt som är jobbigt, att de lyssnar och försöker förstå, att det inte behöver vridas och vändas på tusen gånger utan det räcker med: såhär känner jag eller såhär var det. Punkt slut. Lyssna!

 

 

44f823926a41097653ddda3b8862054a_980x0_c_85_s_v4-700x699

BEIJER OCH BROSTRÖMS BRYDERIER

Jag har känt att något fattats i podcastvärlden sedan Sandra och Michelles podcast slutade släppa avsnitt och detta något är inget mindre än Sandra Beijers skratt. Det finns inget annat skratt på den här jorden som låter så bubblande och fyller mig med sån glädje trots att jag befinner mig flera, flera mil ifrån och aldrig ens träffat henne personligen. Att skrattet dessutom omges av kloka funderingar och råd på andra människors frågor är såklart en enorm bonus och jag välkomnar det korta formatet även om jag inte hade tackat nej till det trippla. Eftersom jag mest känner till Gustav via glimtar på andras bloggar, hans ärliga och vackra sommartankar och fina stilleben så är hans åsikter och tankar som en liten skatt jag får öppna en bit i taget av. Längtar redan till nästa avsnitt!

 

Förresten, i helgen har jag inte stök och fej hemma på schemat utan imorgon kommer Monthly Makers-gänget hit till Karlsborg för att umgås och planera vår verksamhet! Åh, vill ha lördag på momangen.

 

LÄS ÄVEN MER HÄR.

 

Translation: Three podcasts I discovered this past week. Unfortunately they’re all in swedish.

0 kommentarer Lägg till din
  1. Åh jag som tycker Sanna Bråding är typ jordens coolaste person, tack för det tipset! Ha en jättefin helg med gänget nu :)

  2. Jag följer slaviskt Ebba och Emilias podcast och älskar den! Måste ta och lyssna på dom andra två också, hur överlevde en ens vardagen innan podcastfenomenet?! :)

  3. Jag kan även tipsa om att låna Ebba & Emilias bok Säker stil på biblan, där har de många bra tips om basgarderoben :)
    Bellas grönsaksland är en bra podd om man tycker om odling!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *