BREV TILL MIN ÄLSKADE

brev till min älskade

Viktor,

Idag har det gått ett år sedan jag förstod att jag var gravid. Vi satt där i bilen med dina föräldrar och cirkulerade i Askersund samtidigt som jag pratade med min mamma och min syster i telefonen. På något märkligt sätt lyckades jag fnissande få fram mitt budskap till dem utan att ni andra hörde. Ja, du visste såklart redan men just där och då var ditt allra största fokus att ratta bilen som du övningskörde. Mitt var att berätta om vår lycka, den vi knappt vågade tro på eftersom vi inte ens plussat än.

Idag är det ett helt år sedan.

 

Det var ett år som gick i varierande takt. De där illamående och trötta veckorna när jag som mest orkade ta mig in i duschen kändes som en evighet. Vår vandring när jag i tre mil gick tyst och bara lyssnade inåt ifall vårt frö fanns kvar verkade aldrig ta slut. Och sen: tårarna när hjärtat pickade på skärmen. Lättnaden när det sprattlade även efter vecka tolv. Den enorma nervositeten innan rutinultraljudet som aldrig verkade närma sig. Därefter ritsch ratsch filibom bom bom och så var vi framme vid slutet. Våren hade kommit och gett sig av på en och samma dag och efter 42 veckor stod vi mitt i sommaren med en bebis i famnen. Då var varje dag en evighet och en blinkning.

 

Och nu är han tre månader.

 

Hur lång tid är det? Det är för alltid om jag tänker på hur länge det känns som han haft mitt hjärta. Det är ingen tid alls om jag tänker att vi ska leva ett helt liv ihop. Det är en oändlighet om en ska längta men det snabbaste rycket om en är lycklig. Det är ett kvartal. Det är sommarmånaderna. Det är hela hans liv.

 

Hur kan ett år ha gått så fort när åtta dagar utan dig känns som en evighet?

 

Kom hem nu så låter vi tiden snurra på tillsammans. För din son och jag längtar efter dig.

17 kommentarer Lägg till din
  1. oj vad fint du skriver! Kan tänka mig att det känns precis så där första tiden med bebis. Är själv gravid i 6 månaden och har läst alla dina inlägg om din graviditet och första tiden med Elton. Du är en riktig inspiration! Både som mamma och med din fina inredning. Keep up the good work! 👍🏻

  2. Så himla fint!!! Jag blir alldeles gråtig pga fint som sagt, gråter för allt just nu (igår började jag nästan gråta för jag såg några som skulle på begravning) och för att jag emellanåt saknar (tid med) min sambo jättemkt.

  3. och så swisch har ytterligare ett år gott och det är dagis, ”kan själv”, utbrott och kärlek. Pussar, kramar, amigo på fredagskvällen på tv och små skålar hemmapoppade popcorn och finjuice i glaset. Det är fredagsmys och lekparker, tårar och skrik, potträning och gemensamm skämt. Om ett år är inget sig likt, än en gång.

  4. ”Det är för alltid om jag tänker på hur länge det känns som han haft mitt hjärta. Det är ingen tid alls om jag tänker att vi ska leva ett helt liv ihop. Det är en oändlighet om en ska längta men det snabbaste rycket om en är lycklig”

    Alltså <3<3<3<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *