MITT ONE LITTLE WORD FÖR 2017

mitt one little word inför 2017

 

 Är ni bekanta med konceptet one little word? Jag hittade det på Ali Edwards blogg för några år sedan och tyckte det lät så fint. Det går helt enkelt ut på att en väljer ett ord som ska få följa med en under det nya året. En liten riktlinje i livet under det år vi nu står inför.

 

Förra året valde jag ordet lugn och såhär skrev jag om det då:

Mitt inre lugn är så viktigt för mig och jag vill ständigt bli påmind om att det är dit jag strävar, inte efter berömmelse eller karriär. Jag vill kunna känna att det finns tid för mig att hålla mig lugn, att jag inte måste gör allt jag föreställer mig och att ingenting är panik. Jag vill kunna känna mig lugn, behålla mitt lugn och utstråla lugn.

Lugn, allt ordnar sig.

 

 

one little word

 

Såhär i efterhand måste jag säga att jag anammat mitt ord på ett grymt sätt. Jag är en orolig själ som gärna målar upp jobbiga scenarion som inte ens hänt för att kunna lösa katastrofer i min hjärna. Sen Elton kom har jag helt och hållet slutat med det här och försöker leva i nuet så mycket det går. Jag är inte samma hetsiga person som tidigare och kan både tänka ett steg längre och arbeta mer långsamt nu förtiden. Jag känner mig lugn inför framtiden även om det såklart stormar både här och där ibland. Lugn, allt ordnar sig. Det gör faktiskt det.

 

Inför 2017 har jag valt att bära med mig ordet framåt.

 

Det låter kanske som raka motsatsen till lugn men är ändå lite samma sak. Det här året kommer nämligen bestå av flera stora prövningar för mig och min familj och jag behöver tänka framåt för att orka ta mig igenom dem. Jag vill även komma framåt med mitt företag och tänker att det är bra att sträva dit ibland. Jag vill helt enkelt peppa mig själv genom att tänka framåt. Detta betyder dock inte att jag ständigt längtar efter något nytt eller något annat. Det betyder inte heller att jag inte kommer kunna leva i nuet. Utan under ett enda år vill jag helt enkelt försöka lyfta blicken från det jag gör just nu och börja tänka framåt.  Förhoppningsvis kommer det löna sig under många år framöver.

 

atilio one little word

 

Vill du läsa vilket ord jag hade 2015 kan du klicka HÄR och om du är nyfiken på att läsa mer från 2016 kan du klicka HÄR.

 

 

Att ha ett ord såhär gör att jag blir mer medveten om vem jag är och hur jag mår. Så fort något känns fel återvänder jag dit och samlar kraft, styrka och tänker om. Vill du också välja ett ord kan du såklart behålla ordet för dig själv. Men ibland är det nästan ännu bättre att dela med sig av det och meningen du vill att det ska innebära. På så sätt har du gjort innebörden av det ännu tydligare för dig själv.

Därför får du gärna dela med dig i kommentarsfältet om du hade ett ord för 2015 och hur det gått samt om du kommit på något nytt inför 2016.

 

 

 

Translation: My one little word for 2017 will be forward.

Spara

Spara

Spara

Spara

24 kommentarer Lägg till din
 1. Vilka bra ord, jag satt och funderade på samma sak häromdagen men har ännu inte fått ner det på papper. ”Fokus” är nog det som blir mitt ord, fokus på nuet och på det långsiktiga målen :)

 2. Oj, så svårt med ett ord! Jag har verkligen funderat så himla mycket på mitt 2016 kontra hur jag vill att 2017 ska bli. Det blir ju liksom svårt i och med utmattningen, men jag tänker att 2017 banne mig måste bli ett fint år. Så jag tänker sätta upp lite önskningar istället för mål, att liksom gå tillbaka till när vardagen känns trist och jag behöver lite nytändning i livet.

 3. 2016 var året då jag blev sjukskriven för utmattning. Är inte frisk än och har därför valt ordet balans. Tack för tipset om one little word!

 4. Låter som du har ett spännande år framför dig med det ordet i fokus! Tycker det är ett så fint koncept men känner samtidigt att det inte är något som skulle fungera för mig.

  På tal om något helt annat. Jag började flyttpacka köket idag och hittade en ballongvisp i miniformat (ungefär en dm lång inkl handtaget) och tänkte på dig, visst använder du miniatyrer när du fotar mat? Tänkte iallafall höra ifall du vill ha den, annars får den åka i lådan som ska till loppis :)

 5. Så himla fint koncept! :-) Jag vet vad sambon skulle ha valt: resilience. Mig är det svårare med. Kanske ordet ”nu”, för att jag vill verkligen fokusera på nuet och på vad som händer i det här ögonblicket och nästa år kommer innebära en massa förändringar, så ordet nu är bra att komma ihåg. Även om jag måste planera framåt måste jag leva just nu..

 6. Det här med årets ord är så himla bra, det blir nästan som ett mantra och en enkel sak att påminna sig om.
  Jag har bestämt mig för att mitt ord för 2017 ska vara NJUTA. Att försöka sluta sätta skamkänslor på mig själv när jag är med om något härligt. Om jag sitter ute i naturen och allt känns fint så spelar det ingen roll om disken svämmar över hemma, utan då vill jag kunna fokusera på fåglarna och träden och må helt bra i det. Om jag vill ha en kaka så tar jag en kaka osv. Känner att jag vill få in pricken över i:et känslan så mycket jag kan, utan att det också ska bli en prestationsgrej förstås. Ta det dyraste på restaurang om jag vill, skämma bort mig själv! Så jäklar vad jag ska NJUTA 2017!

 7. Tycker framåt känns som ett ord som kan vara både stärkande och optimistiskt ☺ För egen del blir det nog två ord: hälsa och utveckling. Så jag påminner mig själv att alltid sätta hälsan främst och utveckla mig och den stadiga grund som jag har byggt nu under 2016. Ska bli väldigt spännande och roligt!

 8. För mig blir det frihet. Känslan av att jag lever mitt liv och frihet inombords. Jag har skrivit ett inlägg om det idag :) Frihet från förtryck, kontroll men även frihet i själen! Tack för att du inspirerade mig till att fundera kring det här. Jag tror att jag kommer ha nytta av mitt ord under året som kommer! <3

 9. Förra året valde jag Fokus som mitt ord, men jag tappade bort det ganska fort tycker jag. I år har jag valt Tid. Jag ska prioritera min tid bättre, väga minuterna på guldvåg. Hitta utrymme för kvalitetstid med min sambo. Se till att träningstiden blir av. Lägga mer tid på att läsa än på att scrolla instagram, slösurfa eller zappa mellan kanalerna på tvn.

 10. Tack för inspirationen Sandra! Har valt ”välmående” som mitt ord för 2017. Hoppas kunna hålla negativ energi borta och satsa på sånt som får mig att må bra istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *