EN VINTAGE VIGSELRING

en vintage vigselring

 

Okej, nu kan jag inte hålla mig längre! Kan jag inte bara få hålla fram handen så vi kan beundra min ring lite?

I tre år har jag varit förlovad och haft en provisorisk ring med guldplätering som gav mig allergiska reaktioner stup i kvarten. Nu när vi gifte oss fick jag äntligen byta ut den mot ringen jag längtat efter! Varför jag bara vill ha en ring beror 1. på att jag inte är så förtjust i att bära smycken och 2. på att min vigselring är rätt maffig och gör sig bäst ensam.

 

vintage wedding ring

 

Det är alltså en vintage vigselring som jag köpte på Thörnströms.

 

billig vigselring

 

Jag trillade in där av en slump, såg den här maffiga citrinen och visste att den var som gjord för mig. Eller ja, den är ju egentligen gjord för någon annan och enligt infon jag fick vid köpet är den tillverkad i Linköping 1940. Den är alltså 77 år gammal och inuti den står en tunn och snirklig inskription som är svår att tyda.  Antingen står det Stina eller Stian och det känns extra spännande att inte ha någon aning om vem den tillhört eller på vilket sätt.

 

vigselring

 

När jag klickade hem ringen anade jag att den skulle bli lite väl tight och det stämde såklart. Den gick liksom på men satt inte helt hundra så jag bestämde mig för att lämna in den hos en juvelerare som la ut den lite. 2000 kronor kostade ringen och förstoringen gick på 1000 kronor. Erkänn bra kap för en ring jag ÄLSKAR och som dessutom har en historia. Hoppas, hoppas att jag någon gång får höra hela kärlekshistorian om dess gamla ägare och Stina/Stian.

 

Translation: I wear a vintage wedding ring that I absolutely adore.

28 kommentarer Lägg till din
 1. åh så fint! Jag önskar mig också en ring med historia i framtiden. Jag har den ring som mamma bar när hon var gift med min pappa i en låda, älskar den men med tanke på deras skillsmässa kan jag inte låta bli att se på den med lite skrock och tänka att den förmodligen för otur med sig? Är jag ensam med det? Det kanske är bäst att göra som du och köpa en ring som en inte vet ett jota om!

 2. Häftig ring! Min är en ihopvävd ring av 2 ringar från svärmors släkt, maken har också två ihopsatta. Den inskription som finns kvar säger 19/6 1896! Älskar saker med lite historia i sig :)

 3. Wow! Finaste jag sett! Eller jag älskar ju min egen också hehe! Jag borde också göra min större, får inte på mig den efter graviditeten. Känns så tråkigt att bara ha den i lådan.

 4. Ääääeh!!! Men fy sjutton så fint. 1, ringen i sig är MAGISK. 2, så himla fint att välja en sådan ring, med historia, istället för en nytillverkad osv. Älskar detta!

 5. Åååååå det har alltid varit min dröm också att ha bara en ring med en stor färgad sten, älskar att den där var så smal också och sen i stor sten, så himla drömmig!!

 6. Ah guuuud! Jag dör vad fin! Ibland kan jag ångra att jag inte gick all in på mina ringar istället för att välja något praktiskt. Då fantiserar jag om att skaffa en tredje riktigt blaffig ring (tänka Lady Dianas ring!) som någon form av jubileumsring som kompensation för att jag valde något lågmält och enkelt. Aja, vi får se.

  Sjukt fin är din ring i alla fall

 7. Men gud, vad vacker! Och att den har en historia bakom innan, även om du inte vet den, gör den ännu mer speciell helt klart! :) Kram

 8. Den är ju helt underbar! Förstår precis vad du menar med att du vill gå något med en historia, jag förlovade mig precis och bär nu min fästmans farmors förlovningsring 😍

 9. Wow, så otroligt fin!
  Jag tycker det är så kul att titta på andras vigselringar, för alla är så himla olika och personliga. Det blir så fint oavsett liksom :)

 10. Fantastiskt fin ring och underbar historia! Hoppas någon bloggläsare känner igen den så vi får veta mer :)
  Jag designade min ring själv och bad en guldsmed tillverka den av gammalt guld från mina föräldrars farföräldrars ringar som smälts ned. Inte lika mycket historia men ändå litegrann. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *