ATT ANVÄNDA SINA BRÖLLOPSKLÄDER TILL VARDAGS

Att använda sina bröllopskläder till vardags

 

Tänk, det har snart gått tre månader sedan jag och Viktor gifte oss! Som du kanske vet så bestämde vi oss för en vigsel i all hast när det blev klart att han skulle göra utlandstjänst i år. Eftersom vi hade ungefär tre månader till bröllopet fanns det inte precis gott om tid för att hitta den perfekta klänningen och jakten satte igång direkt. Samma vecka som vi meddelade att vi skulle gifta oss gick Elsa ut med att hon pausade sin uthyrning ett tag (fast det gäller ju inte längre så om du ska gifta dig tycker jag verkligen du ska boka en tid där pga alla klänningarna ser ju ut att vara rena drömmen!) och mina efterlysningar kring en vintageklänning motsvarande det här misslyckades totalt. Till slut bestämde jag mig för att plocka ihop en tvådelad outfit alldeles själv.

 

atilio bröllop
Det är många som frågat om jag har en bild på hela utstyrseln men det har jag faktiskt inte. Låter säkert hur konstigt som helst med tanke på att det ändå är 2017 + att jag är bloggare men jaja, så är det med det.

Hur som helst så valde jag en kjol, en spetstop och en kashmirtröja att ha över den tvådelade ”klänningen” (eftersom vigseln var i början på februari) och kom undan med allt för 1300 kronor.

 

billiga bröllopskläder

 

Jag ska villigt erkänna att min bröllopsutstyrsel inte shoppades ur ett hållbarhetstänk när det kommer till produktionen. Varför vet jag egentligen inte. Kan väl skylla på tight budget, lite tid eller att jag bara ville få ihop det på bästa möjliga sätt men egentligen betyder nog det mest lathet. Däremot så kändes det viktigt för mig att välja kläder som jag skulle vilja ha på mig igen och därför kunna använda vid fler tillfällen.

 

bröllopskläder

 

Så nu gör jag det. Faktiskt inte så mycket till fest som till vardags. Var för sig känns nämligen diverse plagg inte speciellt bröllopiga (hittade jag på ett nytt ord nu?) och att få gå till öppna förskolan i utstyrseln ovan gör mig verkligen lycklig. Dels för att jag känner mig grymt snygg i kombon men också för att spetstoppen ju bär på en fin historia även om den bara hängt i min garderob i tre månader.

 

atilio bröllopskjol

Kjolen var det absolut dyraste plagget och är från Samsøe & Samsøe. Förutom att den är supermjuk och faller fint så har den fickor vilket är min absolut bästa grej på klänningar och kjolar.

 

atilio bröllopsklänning
Och ja, vad jag vill ha sagt med det här inlägget vet jag egentligen inte. Typ mest bara att det är nice att kunna använda sina bröllopskläder till vardags. För det är det!

Haha på bilden ovan går det förresten verkligen att se att jag håller på att vänja av mitt hår vid varannandagstvättande. Det går dock rätt bra så jag får nog ta och knåpa ihop ett eget inlägg om det snarast. Vi hörs!

Spara

10 kommentarer Lägg till din
  1. är ju helt okej att inte vara hållbar i vartenda litet köp man gör. extra mycket för en sådan som dig som är minst dubbelt så medveten än många många andra. du e så fin och grym! <3333

  2. Åh, ser fram emot ditt inlägg om håret!<3 Jag håller på att vänja av mitt hår från varjedagstvättande (!) vilket går ganska bra hittills. Men, jag har lugg, och den blir så himla sunkig så himla snabbt, det hjälper ju inte heller att det blåser rejält här på västgötaslätten! Och jag tyckte att det var blåsigt när jag bodde i Göteborg.. Att vänja av håret från varannandagstvättandet kommer nog bli det svåra, ser fram emot alla eventuella tips du kan tänkas ha!

  3. Men alltså. Du kan ju inte skriva ett sådant här inlägg utan att sätta på dig alltihop och visa hur det såg ut tillsammans! ;) Älskar spetstoppen, hade gärna sett bild på den och frågar också helt fräckt om inköpsställe :) KRAM!

  4. Det här är så himla smart tycker jag! Jag sydde ju min klänning själv, och nog för att det blev en väldigt speciell och vacker skapelse men jag har ju liksom ingen användning för plagget? Jag har ioförsig tänkt på att eventuellt färga den, men tills jag får ändan ur vagnen hänger den bara i garderoben som ett fint minne.

  5. Älskar detta!! Har i mina dagar köpt så himla mycket kläder som endast använts vid enstaka tillfällen, så trist. Väldigt fint att också liksom bli påmind om ens bröllopsdag varje gång en använder ett av plaggen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *