PEACE

Inlägget innehåller gåvor.

 

PEACE

 

Hej där!

Tiden går så fort men nu har det alltså gått två hela veckor som jag har hållit mig borta från bloggen. Jag ska inte ens försöka ge någon recap över vad jag gjort eller fråga vad du har haft för dig under tiden som gått, det känns både onödigt och svårt. Men en sak kan jag säga och det är att jag har hunnit känna så himla, himla många känslor under de här två veckorna. För första gången på en evighet har jag till exempel varit uttråkad. Är inte det sjukt? Att jag i vanliga fall har så mycket saker att göra helahela tiden att jag aldrig känner av den där tröttsamma känslan av att inte ha något att göra. Det är visserligen rätt trist känsla men jag hade nästan hunnit glömma bort att den fanns.

 

anna grundberg konst

 

I veckan låg en liten poster signerad Anna Grundberg och väntade på mig i min brevlåda. Hon frågade om hon fick skicka hem en sak till mig och på något vis så föll så mycket på plats när jag såg att det var hennes peace-print som skulle få flytta hem till mig. Den hänger nämligen inte bara rackarns bra här i mitt lilla arbetsrum utan den säger även allt det där som jag kommit fram till under veckorna som gått.

 

anna grundberg kompis

 

Ni är många som sagt att det är okej om jag vill börja blogga mer sällan och kanske bara lägga upp två inlägg i veckan. Jag är enormt tacksam för det men har kommit fram till är att jag faktiskt vill vara ännu mer loose än så. Under hela mitt vuxna liv har jag styrts av en önskan om att uträtta så mycket saker som möjligt. Jag har njutit som bara den av att i rask takt bocka av en riktigt lång to-do-lista. ”Flest prylar när en dör vinner” gäller inte hos mig utan här har istället ”den som kan bocka av flest grejer innan en dör vinner” varit mottot. Nu i efterhand känns det så sorgligt. Som om det någonsin skulle kunna uppfylla mig och få mig att må bra. Klart att jag känt mig duktig och tillfreds i stunden men vad sjutton ska jag göra med de där ickebefintliga minnena i framtiden? Ska jag sitta där och tänka tillbaka på att jag både kunde tvätta, baka bröd, städa, putsa fönster och rensa rabatter på samma dag?

Från och med nu vill jag sluta försöka jaga något som ska uppfylla mig från utsidan. Istället vill jag försöka följa en känsla, låta tankarna styra och bjuda in spontanitet i mitt liv. Om jag vill sitta ute på min altan med en kopp kaffe i handen en hel dag är den känslan av välbefinnande tusen gånger mer värd än en lång och avbockad lista. Därför får bloggen bli ett projekt som jag ger tid när det känns kul och rätt. Det kanske blir en dag i veckan ibland och fem inlägg en annan vecka. Jag kan inte bestämma det nu utan jag måste bara chilla lite. Jag kommer alltså inte överge den här platsen utan jag måste bara bli lite mer loose.

 

Peace ♥

24 kommentarer Lägg till din
 1. Det tycker jag låter hur sunt som helst, du lyssnar till ditt inre, vad du vill och det kan ju inte bli mer rätt än så.

  Själv blev jag lite mållös när jag läste det där om att vara uttråkad och det slog mig som en spark i magen..jag har helt glömt bort hur det känns! Tack för att du påminde mig <3

  Stor kram

 2. Det här låter så himla klokt och sunt för ditt liv. Tråkigt för mig som alltid ser fram emot att läsa varenda inlägg av dig. Men samtidigt så tydligt att detta upplägg skulle passa dig så bra. Kör bara kör Sandra!

 3. Sandra <3 Som jag är glad att du hittat vad du vill. Och också så glad att du ändå på något sätt väljer att stanna här på bloggen. Den ger mig så mycket och jag tycker om att få följa dig. Framförallt nu när vi har mindre kontakt i gemensamma beslut och allt. Allt fint till dig, kram <3

 4. Spännande. Och lite läskigt. Eftersom din blogg dessutom är en av mina favoritbloggar blir jag lite nervös över hur det ska utveckla sig. Men jag är samtidigt väldigt spänd på fortsättningen och det känns som att vi liksom har gått en nivå djupare i kommunikationen nu. Vet att det låter asflummugt men ja. Det är det nog också och jag kände bara att jag ville säga det.
  Jag är med dig på resan i alla fall

 5. Så klokt. Välmående måste alltid gå i första hand. Jag valde nyligen att skjuta upp mitt examensarbete till nästa år för att jag hållt en så hög takt att jag helt enkelt inte kommer orka genomföra det ordentligt. Minns inte ens när jag senast hade tid att ta en promenad i dagsljuset – förra veckan gick jag på flera stycken och minns inte när jag senast NJÖT så mycket av min vardag. Du gör så rätt, vi följare kräver inte dagliga uppdateringar – vi vill bara få hänga med dig lite!

 6. Låter sunt! Såg att det fanns en knapp för att bli meddelad om nya inlägg på mailen. Så slipper jag gå in här och häcka varenda dag ;)

 7. Tycker det är bra det där med internetfri dag/vecka. Man tror inte man är beroende men så när man stänger av telefonen inser man hur ofta man faktiskt vill kolla på den. Att helt plötsligt sitta och inte veta vad man ska göra kan nog vara nyttigt. Har man tråkigt ibland blir de inspirerande stunderna ännu bättre. :)

 8. låter ju så himla rätt när du skriver om detta. Vi får helt enkelt längta lite mer efter att se ett nytt inlägg från dig i bloglovin-feeden! den som väntar på något gott, osv :)

 9. Så väldigt klokt och viktigt. Tack för att du delar med dig. Och jag känner igen och tror att jag också kommer gå mer till det hållet. Det känns som att jag tappar bort varför jag började blogga och varför jag tycker så mycket om det när det blir något som ska underhållas hela tiden. Jag behöver liksom du göra det av lust och vilja. Hoppas du får extra många fina stunder som ger nya perspektiv. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *