ANALOGA INTRESSEN

analoga intressen

 

Nu när jag valt att aktivt avstå från att sitta vid datorn lika mycket som tidigare har jag ju massa outnyttjad tid över varje dag. Som jag nämnde i ett tidigare inlägg har jag för första gången på evigheter fått känna mig riktigt uttråkad och det var eh ja, rätt tråkigt!

Så för att slippa den känslan valde jag att börja återuppta intressen som fått stryka på foten för all skärmtid. Mina analoga intressen helt enkelt.

 

skriva haikus

En sak jag gillar är att formulera mig i ord men eftersom det är rätt jobbigt att skriva längre saker för hand valde jag att börja skriva små haikus. Ni ser skymtar av dem här ovanför och de är löjliga, pretentiösa, fantastiska och bara till för mig. Att veta att de skrivs för min skull och inte för att de ska visas upp någonstans är en så himla nice känsla. 

Typ som den tomma smoothieskålen här ovanför. Den var superfin och dundergod men åkte rakt ner i magen utan att bli dokumenterad först och ibland känns det bara så befriande. Fast okej, lite meta på det här inlägget där jag skriver om hur skönt det är att ha analoga intressen som inte ska visas upp på bloggen – i ett inlägg på bloggen. Hehe.

 

maja säfström

Hur som helst så skriver jag mina små haikus i en fin liten skrivbok jag köpt från Maja Säfströms shop. Bara den här illustrationen gör det ju värt att slå upp sidorna och plita ner mina utvalda stavelser pga så fin!

Nu när jag fått mersmak på att ge mina intressen mer utrymme tänkte jag att jag ville testa något nytt. Fick nys om täljogram och blev så himla sugen på att klicka hem ett set. Tror det hade passat mig perfekt! Någon som testat det?

 

Innan jag avslutar vill jag 1. berätta att Matilda gjort en fin liten intervju med mig som du kan läsa HÄR, 2. säga att det andra atiliobrevet kommer på söndag och om du inte redan signat upp dig kan du göra det HÄR och 3. önska dig en riktigt fin helg!

 

9 kommentarer Lägg till din
 1. Älska meta :)))

  Låter fantastiskt fint att du hittat saker som bara, bara är för dig. Smart med haiku! Lagom format om en vill skriva lite när som helst.
  Ser fram emot brevet! Ha en fin helg ❤

 2. åh haikus! LEVDE för det tidigt 2000-talet. var medlem på haket, och har säkert ett 70-tal publicerade där. måste kolla om det finns kvar och om jag minns mitt lösen! <3

 3. Mysigt! Jag längtar tills jag kan vara uppe om kvällarna så jag kan vara lite mer analog igen. Annars får jag skaffa en pannlampa…

 4. Så mysigt! <3 själv har jag läst ut en bok i veckan. Det låter kanske som en liten sak, men det är den första bok jag verkligen läst sedan jag började plugga. Det var så skönt att sitta på balkongen och i sängen ihopkrupen och läsa på något som inte lyser. Nu längtar jag intensivt efter att flytta hem till Sverige och få läsa mer <3 Jag har flera underbara böcker som ligger och väntar.

  <3 Tack för fint inlägg!

 5. Analoga intressen, så himla härligt ändå. Jag älskade att bara plocka fram en bok och läsa på balkongen häromdagen, förvisso skrev jag om det i bloggen men det var liksom skönt att göra något utan att ha kameran där.

 6. Gud så härligt. Här finns det också många intressen som fått flytta lite på grund av andra aktiviteter (både roliga och mindre roliga). Tiden alltså, det gäller att göra den till sin vän istället för fiende.

 7. Vad härligt! Kan tänka mig att det känns både skönt och ovant att inte behöva tänka på att fånga det till bloggen hela tiden :) Har varit grymt sugen på att klicka hem ett täljogram men känner tyvärr inte att kostnaden är försvarbar för tillfället. Men om ett par månader så, då är det jag som ska karva i trä!

 8. Senaste året har jag ägnat mer och mer av min offlinetid till bullet journal, och via det hittat en massa nya kreativa saker att göra. Till exempel är det en tjej på instagram som varje månad skapar en lista med teman för varje dag, där det gäller att skriva en berättelse med bara 6 ord. Jag gör det på samma sätt som dina haikus, bara för min egen skull. Aprillistan finns här: http://pageflutter.com/april-challenge-prompts-2017/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *