5 DAGAR SENARE

5 dagar senare

Igår passade vi på att gå en riktig långpromenad när Elton sov i vagnen. Vi, Viktor och jag alltså, gick runt udden och pratade om allt som vi behövde avhandla med varandra. Vi tittade på alla nyutslagna löv, den minskade vattenmängden i Vättern, fyren och bladen som skvallrade om kommande liljekonvaljer. Liljekonvaljer, tänkte  jag, det brukar jag ju plocka till min mammas födelsedag. Mammas födelsedag, tänkte jag sedan, den är ju nu i maj. Vad är det förresten för datum? var min nästa tanke. Jag tog upp telefonen och såg att det stod den 14:e maj. Hennes födelsedag är den tolfte. Jag hade alltså redan missat den med två dagar och insåg då att jag faktiskt inte lagt märke till datum sen Elton blev elva månader den 9:onde, fem dagar tidigare.

Sen jag slutade blogga varje dag och efter att jag tog bort min facebook har livet bara pågått här och nu. Jag ser i mailboxens inkorg att jag har mail sen flera veckor tillbaka att besvara, att smsen jag trodde kom igår skickades till mig en annan söndag. Jag har äntligen tillåtit mig att gå in i den där bebisbubblan som inte riktigt existerade förra sommaren. Nu, först nu, låter jag dagarna bli som de blir. Först nu kan jag släppa alla måsten och prestationskrav. Först nu inser jag att den här tiden kommer ta slut om fyra månader.

Det är så förbaskat skönt för mig och min lilla familj men det betyder också att jag glömt av både min pappas, mormor och mammas födelsedag det här året. Kanske dags att ta upp huvudet i sanden ibland och i alla fall snegla på kalendern? Jag vet inte, det är rätt skönt här bland molnen (för att använda två helt olika liknelser…). Balansen mellan att göra det en själv mår bäst av samtidigt som en ändå finns där för andra och tar del av samhällets krav på sociala åtaganden är lite svår. Men att ringa sin mamma på födelsedagen borde jag nog kunna bli lite bättre på. Faktiskt.

 

 

12 kommentarer Lägg till din
  1. Sandra!! Älskar detta inlägget. Kanske lite (mycket) för att jag känna igen mig så himla mkt i allt. Och dels för att jag älskar enkelheten och ärligheten i texten. Njut på! Kram!

  2. Tips: fysisk kalender! Alltså en väggkalender. Det kanske du redan har? Jag gjorde en fotokalender (ok jag har officiellt blivit min mamma) till min sambo och skrev in alla viktiga födelsedagar och vad personen i fråga fyller. Alla katter fick också vara med såklart.

  3. Låter som att du mår bra! :) Mysigt att bara vara. De flesta kommer ju på det där med 2:a barnet så du ligger före!

  4. Vi är ju alltid nära varandra i tanken oavsett födelsedag eller annan dag!! ❤️
    Tycker att det är härligt att du njuter av sköna underbara maj!! ☀️ 🌸 🌿 Alla behöver ge sig perioder av extra lugn och avkoppling, det är så viktigt!! Puss Puss 😘😘

  5. Passa du på att njuta av nuet så länge det bara går, verkligheten kommer ikapp någon gång. Känns det bra för dig är det bra, helt enkelt!

  6. Vilken härlig insikt du kommit till! Men trist att behöva glömma födelsedagar förstås. Även om din mamma verkar väldigt förstående. Min egen mamma är världsmästare på att spela martyr och förlåter aldrig mig, min lillebror och min pappa för att vi glömde gratta henne klockan 4 på morgonen innan hon och pappa skulle på semester och körde oss till barnvakt. Visst var det risigt av oss att glömma men ändå…

  7. Åh, det här inlägget gick rakt in i mig. Även om det såklart är fint att gratta sina nära på deras födelsedagar glädjer det mig att du lever så mycket i nuet nu. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *