RECEPT: VEGANSK SIRAPSLIMPA

recept vegansk sirapslimpa

 

Ni var ett gäng som blev nyfikna på receptet på den veganska (och glutenfria) sirapslimpan som jag bakade för några veckor sedan och inte ska väl jag vara sämre än att jag tar och levererar det till er då!

Det här brödet blir sådär mjukt och krämigt att en lika gärna skulle kunna forma det till en go’ boll och bara mumsa i sig det som någon form av bulle (pga sirapssmaken är ju såå god). Men min bästa grej är att skära riktigt tjocka skivor när det fortfarande är lite ljummet, bre på ett rikligt lager med smör som sakta smälter och sen äta det ihop med en härlig soppa eller gryta.

 

 

vegansk sirapslimpa

 

VEGANSK SIRAPSLIMPA

2 förpackningar iMat Fraiche
3/4 dl mörk sirap
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 msk chiafrön
1 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
2 1/2 dl bovetemjöl
2 dl majsmjöl
1/2 dl lingon eller lingonsylt

 
Sätt ugnen på 175 grader och rör ihop alla ingredienserna i en bunke. Smeten blir kladdig men det är så den ska vara. Häll allt i en liten brödform som du klätt med bakplåtspapper. Grädda brödet mitt i ugnen i 50-60 minuter och låt det sedan svalna i formen. Linda en handduk runt det och låt det svalna innan du skär och serverar det.

 

 

baka veganskt

 

Receptet på den marockanska grytan kan ni dock inte få för det här är Viktors hopkok av något han inspirerats av på Instagram. Men gott, det vill jag lova att det var! Fast bäst med brödet ändå. Hehe. Mm, sirapslimpa <33

 

 

 

 

 

 
Translation: Ok, so I made the most delicious vegan and gluten free loaf of bread ever. Hit the translation button at the bottom of the page to get the recipe.

3 kommentarer Lägg till din
  1. alltså lägg aaav va gott! älskar sirapslimpa så löjligt mycket och den här såg ju helt fantastisk ut!! jag vet ju vad jag ska baka till helgen ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *