RECEPT: QUINOAGRÖT

recept quinoagröt

 

Hej du! Tisdag igen alltså. Ska inte vara den personen som alltid bara pratar om väder eller om hur fort tiden går men äääär det inte märkligt hur fort tiden går vavava?

Jag fortsätter i vanlig ordning att testa mig fram i köket när det kommer till grötrecept och såhär års är min quinoagröt en riktig favorit. Jag tycker förresten verkligen att frukost och fika är de absolut roligaste grejerna att både laga och äta så jag gick faktiskt och reggade användarnamnet frukostochfika på Instagram för ett tag sedan.  Än så länge är det helt tomt och jag vet inte om jag någonsin kommer börja posta innehåll där men det kändes för bra för att släppa. Frukost och fika liksom. Bästa kombon!

 

gröt med quinoa

 

Det blir inget hederligt recept idag för den här gröten är så busenkel att göra att det nästan är löjligt.

Koka upp quinoa (jag använder faktiskt ofta en mix med quinoa, amarant, bovete och hirs) enligt förpackningen men använd havredryck (eller valfri mjölk) istället för vatten. Under tiden som det kokar upp mixar du ihop en smoothie på riktigt mogen banan, en skvätt mandelmjölk, några apelsiner och lite ingefära eller vad du nu helst önskar. Häll upp smoothien i en skål, tillsätt den något avsvalnade quinoan, rör runt och ät opp!

 

 

gröt quinoa

 

Okej, så varför smoothie och quinoa ihop då? Jo, för att jag älskar smaken av smoothie men ärligt talat sällan känner mig mätt när det är det enda jag ätit. Eftersom jag äter veganskt utan möjlighet att äta några sojaprodukter upplever jag dessutom ofta att allt har samma tråkiga och mjuka konsistens. Får panik av att nästan aldrig få bita i hårda saker eller verkligen tugga så just nu är den här quinoa, amarant, bovete och hirs-mixen samt knäckebröd och morötter mina favoriter. Har du något tips på maträtter, tillbehör eller andra goda grejer jag kan äta som inte är mjukt, mosigt eller rinnigt får du mer än gärna tipsa <3

 

Innan du klickar dig vidare härifrån vill jag bara passa på att önska dig en riktigt fin dag!

 

 

Spara

Spara

9 kommentarer Lägg till din
 1. Det såg riktigt gott ut!
  Frukostochfika tror jag stenhårt på! Jag gör som du och reggar namn ibland, ifall jag vill använda dem. Inser dock att många gör samma sak när jag igår ville regga bl.a. ”entreprenista” vilket nån redan gjort utan att posta en enda bild :/

 2. Jag gör granola på bovete enligt food pharmacys recept, det blir crunchy! Och så har vi en period med bönröra + grönsaksstavar. Kålrabbistavar är en ny favorit! Så krispig och god 😀

  Jag har länge velat testa quinoagröt 😊 låter ju najs med smoothie till! Tricket med att bli mätt på smoothie är ju dock att dricka massor men jag har märkt att det mest är jag som gör det :p

 3. Jag gör väldigt ofta egna ”digestivekex” för att ha nåt att just knapra på. Dock innehåller de både vetemjöl, rågmjöl, havre och vanligt smör så vet inte hur det här tipset hjälpte dig… Att göra dem på olja har jag testat och det blev verkligen ingen hit… Vitkålssallad till maten för att få lite härligt tuggigt tycker jag också om.

  Ha en fin dag du också!

 4. stor frukostälskare här sa grötrecept uppskattas alltid :) undrar bara en liten sak: använder du ‘hel’ quinoa eller liksom quinoaflingor/puffad quinoa? tack för sa fin matinspo!

 5. Det är både bra och samtidigt superstörande när nån har reggat ett bra namn och sedan inte använder det. :D Jag kommer också på flera nya superbra konton med jämna mellanrum, men har börjat inse att jag får använda # istället för att jag inte har tid med alla bra konton. Men ja, hoppas du börjar använda frukostochfika.. Älskar båda!

 6. frukostochfika <3 Kommer bli mitt nya favoritkonto om du börjar posta, instämmer helt i att just frukost och fika är det lätt bästa som finns. Har inte provat quinoagröt men får nog ta och göra det snart. Tänk att du fått mig att gilla gröt ändå ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *