RECEPT: PEPPARKAKSKRYDDADE PANNKAKOR + KANELÄPPLEN

199

 

I söndags lagade jag de här pepparkaksdoftande pannkakorna (efter att ha sett gingerbread pancakes hos Flora) och wow, vilken hit de var! Själva pannkakorna åkte snabbt ner i magen på mig men den där ljuvliga doften av jul och pepparkaka dröjde sig kvar i lägenheten hela dagen. Det är nästan värt att provlaga dem BARA för att få sniffa den fantastiska doften när man öppnar dörren till sitt hem.

Eftersom jag inte kan äta gluten längre sökte jag upp ett glutenfritt recept och det jag hittade var på engelska och går att läsa i sin helhet här. I vanlig ordning har jag dock översatt receptet till er och ni hittar det nedan.  Där ser ni även mitt förslag på servering för kaneläpplen och en skopa vaniljglass säger väl ingen nej till? Okej, kanske de som inte tycker om varm frukt eller vaniljglass. Men JAG säger inte nej i alla fall!

 

 

171

 

PEPPARKAKSKRYDDADE PANNKAKOR

4,5 dl mjöl (jag mixade hej vilt med mjölmix från lailas, rismjöl, bovetemjöl och majsmöl. Går säkert lika bra med vanligt vitt vetemjöl!)4 tsk pepparkakskryddor
5 tsk bakpulver (what! jag vet  låter supermycket)
4,5 dl valfri mjölk
2 ägg

Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt sedan mjölken och äggen under omrörning. Låt smeten stå och tjocka till sig lite och smält sedan en klick smör i en stekpanna. Klicka i lite smet (jag brukar lägga i tre klickar på samma gång för att få små amerikanska pannkakor) och vänd dem när bubblorna precis ser torra ut.

 

KANELÄPPLEN

2 äpplen
2 tsk kanel
en klick honung

Hacka äpplena i bitar och släng ner dem i stekpannan med en klick smör. Pudra över kanel och klicka sedan i honung (eller sirap) efter smak. Äpplena ska bara precis bli mjuka och härliga.

Mitt bästa serveringstips skulle faktiskt vara en kula vaniljglass. Då slipper man den lite starka känslan både kanel och pepparkakskryddorna kan ge maten MEN får ändå den där underbara känslan av jul. Superbrunch!

 

200

0 kommentarer Lägg till din
  1. Hallå eller, ser ju hur smarrigt ut som helst! Och jullukt en hel dag, blir nog illa tvungen att testa!
    Nu är jag hemma från Taiwan, ska ta och läsa ikapp bloggen din, bererd dig på kommentarsbomb….
    Och såklart välkommen in till mig och läs om min resa (http://harborellen.blogspot.com).
    Kram!

  2. Alltså, detta kommer definitivt behöva testas i helgen. När en älskar pepparkakor och vanlijglass var för sig kan det ju inte bli annat än supersuccé om en blandar dem!

  3. Fast, pepparkakskryddor, vilka kryddor är det? Eller finns det en kryddmix man kan köpa med pepparkakskryddor? Har aldrig sett, men å ena sidan aldrig letat efter det heller! Do tell, för jag blev så sugen på att göra dessa! :)

  4. Men alltså hur knäppt att jag satt och tänkte att ”herregud pepparkaks-pannkakor vore ju nåt” PRECIS nån sekund innan jag ser det här inlägget i bloglovin-feeden. Gött. Måste prova!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *