Frukost RECEPT

RECEPT: PEPPARKAKSKRYDDADE PANNKAKOR + KANELÄPPLEN

17 november, 2015

199

 

I söndags lagade jag de här pepparkaksdoftande pannkakorna (efter att ha sett gingerbread pancakes hos Flora) och wow, vilken hit de var! Själva pannkakorna åkte snabbt ner i magen på mig men den där ljuvliga doften av jul och pepparkaka dröjde sig kvar i lägenheten hela dagen. Det är nästan värt att provlaga dem BARA för att få sniffa den fantastiska doften när man öppnar dörren till sitt hem.

Eftersom jag inte kan äta gluten längre sökte jag upp ett glutenfritt recept och det jag hittade var på engelska och går att läsa i sin helhet här. I vanlig ordning har jag dock översatt receptet till er och ni hittar det nedan.  Där ser ni även mitt förslag på servering för kaneläpplen och en skopa vaniljglass säger väl ingen nej till? Okej, kanske de som inte tycker om varm frukt eller vaniljglass. Men JAG säger inte nej i alla fall!

 

 

171

 

PEPPARKAKSKRYDDADE PANNKAKOR

4,5 dl mjöl (jag mixade hej vilt med mjölmix från lailas, rismjöl, bovetemjöl och majsmöl. Går säkert lika bra med vanligt vitt vetemjöl!)4 tsk pepparkakskryddor
5 tsk bakpulver (what! jag vet  låter supermycket)
4,5 dl valfri mjölk
2 ägg

Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt sedan mjölken och äggen under omrörning. Låt smeten stå och tjocka till sig lite och smält sedan en klick smör i en stekpanna. Klicka i lite smet (jag brukar lägga i tre klickar på samma gång för att få små amerikanska pannkakor) och vänd dem när bubblorna precis ser torra ut.

 

KANELÄPPLEN

2 äpplen
2 tsk kanel
en klick honung

Hacka äpplena i bitar och släng ner dem i stekpannan med en klick smör. Pudra över kanel och klicka sedan i honung (eller sirap) efter smak. Äpplena ska bara precis bli mjuka och härliga.

Mitt bästa serveringstips skulle faktiskt vara en kula vaniljglass. Då slipper man den lite starka känslan både kanel och pepparkakskryddorna kan ge maten MEN får ändå den där underbara känslan av jul. Superbrunch!

 

200

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Ellen 17 november, 2015 at 07:23

    Hallå eller, ser ju hur smarrigt ut som helst! Och jullukt en hel dag, blir nog illa tvungen att testa!
    Nu är jag hemma från Taiwan, ska ta och läsa ikapp bloggen din, bererd dig på kommentarsbomb….
    Och såklart välkommen in till mig och läs om min resa (http://harborellen.blogspot.com).
    Kram!

  • Reply hanna, förbanna 17 november, 2015 at 07:41

    HUR gott lät inte det här då! Måste spara receptet!

  • Reply Ebba 17 november, 2015 at 07:48

    Åh stekta äpplen är himla gott!

  • Reply kajsa charlotta 17 november, 2015 at 08:22

    Men MUMS, och så fina bilder! Jag tycker att dina matbilder (och stilleben) bara blir bättre och bättre. Like på den, du inspirerar!

  • Reply Stina - Tillvaron.se 17 november, 2015 at 08:31

    Men så himla smarrigt och juligt recept. Härliga bilder dessutom!

  • Reply Ida 17 november, 2015 at 08:33

    Alltså, detta kommer definitivt behöva testas i helgen. När en älskar pepparkakor och vanlijglass var för sig kan det ju inte bli annat än supersuccé om en blandar dem!

  • Reply Charlotte 17 november, 2015 at 08:56

    Åh, Sandra! Lige hvad jeg drömte om. <3

  • Reply kaneli 17 november, 2015 at 09:08

    AH yummy ska pröva i helgen :)

  • Reply Ebba 17 november, 2015 at 09:51

    Så mycket bra frukosttips :)

  • Reply Rania { Rania Maria Photography } 17 november, 2015 at 09:52

    Oj så spännande detta låter! Pepparkakskryddning i pannkakor alltså? hmmm… kanske vi måste våga testa :D

    Svar: Tack fina du <3 Ja ge oss vinter NU!!

  • Reply Simone 17 november, 2015 at 09:57

    Jag kan inte heller äta vanligt mjöl (i stora mängder) så uppskattar alla dessa outside the box-recept! :)

  • Reply Sara 17 november, 2015 at 10:08

    Låter så himla gott!

  • Reply Cassandra 17 november, 2015 at 10:18

    Låter gott!

  • Reply Ruth | HungryHeart.se 17 november, 2015 at 10:20

    Åh, men herre gud vad gott det låter!! Kan tänka mig att det blir helt perfekt med äpplena och glassen till också. Slurp, ge mig pepparkakskryddor på allt fram till jul! =D

  • Reply Mikaela 17 november, 2015 at 10:48

    Jag säger inte heller nej, ser sjuuuukt gott ut! Kaneläpplen och vaniljglass låter helt perfekt att ha till!

  • Reply Mikaela 17 november, 2015 at 10:50

    Fast, pepparkakskryddor, vilka kryddor är det? Eller finns det en kryddmix man kan köpa med pepparkakskryddor? Har aldrig sett, men å ena sidan aldrig letat efter det heller! Do tell, för jag blev så sugen på att göra dessa! :)

  • Reply Skogsraah 17 november, 2015 at 12:59

    Ser suuupergoda ut!

  • Reply Ida 17 november, 2015 at 13:20

    Ser såå gott ut, ska prova dessa senare i veckan! :)

  • Reply Veronica 17 november, 2015 at 14:54

    Dessa måste jag bara testa, ser jättegoda ut :)

  • Reply Ronette 17 november, 2015 at 15:41

    Men alltså hur knäppt att jag satt och tänkte att ”herregud pepparkaks-pannkakor vore ju nåt” PRECIS nån sekund innan jag ser det här inlägget i bloglovin-feeden. Gött. Måste prova!

  • Reply Klara 17 november, 2015 at 15:55

    hurra! nu kom dem!! :) tack

  • Reply Catrin Monica Sandberg 17 november, 2015 at 20:00

    Mmm så gott det ser ut!

  • Reply linah 17 november, 2015 at 20:40

    åhh så gott!<3

  • Reply Floortje 18 november, 2015 at 18:41

    I just enjoy watching your beautiful photos. Although I do not understand the recipe. You capture the dish so great!

  • Leave a Reply