RECEPT: NÖTIG FRUKOSTPAJ

recept nötig frukostpaj

 
Gråa skyar som gör att det aldrig riktigt blir ljust inne hos oss lär vara standard fram tills mars (hehe optimisten har talat!) och det tycker jag kräver ett riktigt gott och roligt första mål på dagen. Den här nötiga frukostpajen är ett ypperligt exempel på en sån busenkel men spännande frulle jag gärna sätter fram på köksbordet en dag då solen inte vill gå upp. Nu är visserligen alla i den här familjen morgonpigga men det blir ändå som en slags liten belöning för att vi orkade ta oss an den här regniga dagen också.

 

nyttig paj

 

Det börjar visst även bli rutin att jag småljuger i rubriken till mina recept för pajen innehåller egentligen inte speciellt mycket nötter. Men det knapriga täcket ger ändå sken av det vilket passar extra bra ihop med de varma frukterna och bären. Jag har valt att använda päron och hallon men det kan ni såklart byta ut och variera efter eget tycke och smak. Det går dessutom alldeles ypperligt att använda frysta bär och dessa behöver då inte tinas innan.

 

 

nutty breakfast pie

 

NÖTIG FRUKOSTPAJ

1/2 dl havregryn
1/2 dl hackade hasselnötter eller mandlar
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl kokos
1 msk jordnötssmör
2 msk smör (jag använder vegetabiliskt)
2 tsk agavesirap
1 päron
1 dl hallon

Skiva päronet i bitar, lägg i en ugnsfast form och strö sedan hallonen över. Blanda ihop övriga ingredienser till en smulig massa som du lägger som ett täcke över frukten. Baka i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter eller tills den fått färg. Servera som den är eller med kall mjölk (min favorit är mandelmjölk).

 

 

frukostpaj

 

Tänk att jag under både högstadiet och gymnasiet var en person som hellre tog en riiiiktigt lång sovmorgon istället för att äta frukost. Skönt att en förändras för det är verkligen mitt bästa mål mat på hela dagen. Fast i och för sig, nu när jag är vuxen och jobbar hemifrån kan jag ju äta den så sent som klockan tio om jag vill och det underlättar ju lite för att hinna få upp aptiten. Jag brukar nämligen aldrig vakna vrålhungrig men har förstått att det finns de som verkligen gör det. Ett tips till er är att förbereda pajen dagen innan och bara ställa in den i ugnen på morgonen för en varm frulle eller att helt enkelt även tillaga den dagen innan och äta den kall. Funkar vilket som!

 

 


 

 

 

Translation: Gloomy days needs a really good breakfast and I recommend this nutty breakfast  pie. Hit the translation button at the top of the page for full recipe.

4 kommentarer Lägg till din

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *