RECEPT: MOROTSKAKSGRÖT PÅ MANNAGRYN

recept morotskaksgröt på mannagryn

 

Idag bjuder jag på några bilder från ett mörkt och sömnigt kök. Här intog jag nämligen en så himla god frukost som jag vill dela med mig av.

 

Det är ingen hemlighet att jag är väldigt förtjust i gröt och det experimenteras därför friskt med nya kombinationer av just det hemma hos oss. Morotskaksgröt låter kanske som världens tokigaste grej men visade sig vara den perfekta grejen att göra på mannagryn för att slippa förskole-feelingen den annars ger mig.

 

 

mannagrynsgröt recept

 

MOROTSKAKSGRÖT PÅ MANNAGRYN

 

2 portioner mannagrynsgröt (enligt paketet)
2 morötter
2 dadlar
kanel
kardemumma

 

Koka upp två portioner mannagrynsgröt enligt paketet. Jag använder mig av mandelmjölk eller havredryck när jag gör den här gröten men du kan såklart ta vilken sort du helst  föredrar. Riv sedan ned två morötter och två dadlar (är dadlarna för mjuka för att riva kan du såklart hacka dem fint eller köra dem i mixern) och låt dessa koka med gröten. Smaksätt med några pustar kanel och en nypa kardemumma. 

 

Servera sen med dina favoriter. Jag föredrar tunt skivade päron, hackade mandlar, kanel och mandelmjölk. 

 

 

recept morotskaksgröt

 

Jag hade en period nu i vintras då jag testade att äta gluten igen för att se om min mage pallade det. Tyvärr är så inte fallet så nu har jag börjat utesluta det ur min kost igen. Det här receptet går dock lika fint att göra med polenta så misströsta ej ifall du inte kan äta mannagryn.

 

Ja men okej, det var väl det hela jag hade att komma  med idag. Ett finfint recept på morotskaksgröt alltså. Inte fy skam faktiskt!

 

Hoppas att du får en riktigt fin (och solig kanske!) tisdag.

 

 

Spara

Spara

14 kommentarer Lägg till din
  1. Så himla gott med mannagryn! Hade en period då jag väldigt ofta körde kanel och rivna morötter i min havregrynsgröt. Min familj ansåg att jag blivit knäpp och troligen behövde låsas in men nu när jag ser din gröt får jag nog motbevisa dem igen, haha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *