RECEPT: FRÖKNÄCKE MED QUINOA OCH KANEL

recept fröknäcke med quinoa och kanel

Nästan varje kväll varvar vi ner med någon god kvällsmat samtidigt som vi ser ett avsnitt av vår nya favoritserie. Viktors önskemål varierar från dag till dag men de senaste veckorna har min beställning varit samma varje kväll. För att vara en person som knappt kan äta samma mat två dagar i rad är det en riktigt stor grej så här kommer därför receptet på fröknäcket jag önskar om och om igen.

 

hard bread recipe

Jag äter inte bröd så ofta nu för tiden eftersom de färdiga varianterna i affären kostar skjortan samtidigt som de recept en hittar ofta är både meckiga och lite konstiga. Inte alla såklart (jag länkar till några favoriter längst ner i inlägget) men det har helt enkelt inte varit en självklarhet för mig att ha bröd hemma sedan jag slutade äta gluten.

Det allra bästa med det här receptet är ju att det är så rackarns lätt att variera efter vad en har hemma. Ibland slänger jag ner chiafrön och en annan gång får ett gäng hirsflingor åka ner i smeten och allt funkar.

 

fröknäcke

 

 

FRÖKNÄCKE MED QUINOA OCH KANEL
1 plåt

 

2 dl polenta
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl quinoa
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl olivolja
2,5 dl vatten
0,5 tsk kanel
en nypa salt

Häll vattnet och quinoan i en kastrull och låt allt koka upp. Quinoan ska inte bli klar utan det räcker att allt får koka 3-5 minuter. Blanda övriga ingredienser i en bunke och tillsätt sedan även vattnet och quinoan till detta. Blir smeten för torr kan du hälla i lite mer vatten när du blandar runt allt då den ska vara helt fast men lite kladdig. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten. Lägg på ännu ett papper ovanpå och stryk ut smeten i ett tunt och jämnt lager över hela plåten. Grädda i ugnen på 150 grader i 1 timme.

 

fröknäcke recept

Okej, jag ska vara ärlig och säga att jag inte bara äter det här knäcket till kvällsmat utan det serveras även dagligen till frukost. JAJA, ni har rätt – jag går och småäter av det nästan hela dagarna. Det är nämligen så förbaskat gott och är ju så enkelt att göra att det  är okej att det går åt i stora mängder. Testa får ni se!

 

FLER BRÖDRECEPT HITTAR DU HÄR.

 

Translation: This is my favorite recipe for hard bread containg a lot of seeds, polenta, quinoa and cinnamon. You’ll find a translation button at the end of the page.

8 kommentarer Lägg till din
    1. Ja, det här knäcket passar verkligen även om en inte vill utesluta gluten för det är så rackarns gott!

  1. Tack för receptet, ser verkligen supergott ut! En fråga Sandra. Hur lyckas du få så fint ljus på dina bilder när du fotar inomhus? När jag försöker så blir bilderna mörka, höjer jag då ISO blir bilderna gryniga, vilket inte ser särskilt bra ut alls! Blixt skapar ett litet för starkt ljus och det blir inte heller bra!

  2. Gillar verkligen lätta och nyttiga recept, tack för det! :) Älskar verkligen knäckebröd med avokado på + örtsalt :) kan också äta sånt hur mycket som helst. Bra att du hittat alternativ, måste va svårt när man inte kan äta gluten.

  3. Åh vilket spännande recept!

    Har gjort en del fröknäcke förut, enligt den vanliga modellen ”linfrön, sesamfrön och fiberhusk”. Men börjar tröttna lite. Och som du skriver, de färdiga bröden i butikerna kostar ju inte bara en utan flera skjortor.

    Polenta har jag aldrig testat i ett brödrecept. Detta ska bli kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *