RECEPT: BRÖD I LÅNGPANNA MED ZUCCHINI OCH VALNÖTTER

recept bröd i långpanna med zucchini och valnötter

 

Något ni kanske inte visste om mig är att jag är en riktig brödälskare. Alltså jag äääälskar mackor och att komma på olika grymma kombinationer av pålägg att ha på dem. Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så har jag börjat äta gluten så smått igen efter att ha undvikit det i mer än ett års tid.

 

Än så länge går det faktiskt bra och det roligaste av allt är att det har blivit lite lättare att baka bröd igen. Det här långpannebröd är saftigt och gott och passar superbra om en inte har så mycket tid på sig att baka. Jag har utgått från Claras recept på morotsbröd och modifierat det efter eget tycke och smak. Just det här brödet innehåller sirap men jag har gjort några fler varianter som jag ska dela med mig av  framöver så gillar du inte den här kombon (fast den är verkligen dundergod!) kommer du förhoppningsvis kunna hitta något annat som passar bättre framöver.

 

 

zucchinibröd

 

BRÖD I LÅNGPANNA MED ZUCCHINI OCH VALNÖTTER
1 plåt

 

50 g jäst
5 dl havremjölk
300 g zucchini
1-2 dl valnötter
0,5 dl matolja
2 msk sirap
1 tsk salt
1 dl havregryn
1 dl rågmjöl
8 dl vetemjöl

 

Smula jästen i en bunke 0ch värm mjölken till 37 grader (svårt att få det fingervarmt på spisen? Värm hälften och ta av innan det börjar koka och häll sedan ner resten av mjölken) innan du häller den över jästen. Tillsätt sedan riven zucchini, olja, sirap, salt och valnötter och vänd runt allt med en slickepott. Häll i havregrynen och mjölsorterna och vänd runt tills du har en kladdig deg. Låt den jäsa under bakhandduk i 30 minuter. Häll sedan ut den på en pappersklädd bakplåt och låt den jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda sen på 220 grader i ca 15 minuter.  Låt den svalna och skär sedan brödet i rutor.

 

långpannebröd

 

Det här brödet är som sagt busenkelt att baka eftersom det kräver noll knådning av deg och det går liksom att variera det i oändlighet. Zucchinin bidrar i det här fallet genom att göra det extra saftigt så är du, precis som jag, en brödfantast tycker jag definitivt att du ska testa det snarast!

Mitt absolut bästa pålägg just nu är smör, saffranshummus (recept hittade vi i senaste numret av tidningen Vego), päron, en klick agavesirap och salt & peppar. SÅÅÅ gott.

 

 


 

 

FLER BRÖDRECEPT:
Nötbröd
Glutenfria scones
Bröd i gjutgärnsgryta
Frukostfrallor
Fröknäcke med quinoa och kanel
Sötpotatisscones
Vegansk sirapslimpa

 
Translation: Ok, so I made the most delicious vegan loaf of bread with zucchini and walnuts. Hit the translation button at the top of the page to get the recipe.

 

3 kommentarer Lägg till din
  1. Hej!
    Ser gott ut!
    Jag har bara en liten fråga, varför du börjat äta gluten igen?
    Själv slutade jag med gluten pga magbesvär. Är inte utredd glutenintolerant men min mage mår mycket bätttre.
    Äter bovete,havre,teff, rismjöl och ibland mandelmjöl.
    Carina

    1. För att jag inte heller är utredd och vill veta om jag kan äta det eller inte. Ammar min son som är allergisk mot diverse saker vilket gör att jag får äta veganskt och sojafritt för hans skull och att dessutom äta glutenfritt gjorde mina valmöjligheter så försvinnande små. Om jag inte mår dåligt av gluten ser jag ingen som helst anledning att utesluta det men jag testar som sagt mig fram, går det inte så går det inte :)

  2. Ja det måste vara jobbigt så jag förstår att du prövar.
    Jag tycker jag får sånt svid i magen med gluten. Sen har jag ibs och det påverkar säkert också
    Hoppas det funkar för dig så du får det lite lättare med kosten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *