RECEPT: HAVREGRYNSLATTE

recept havregrynslatte

 

I måndags stod jag i köket och tog fram ett nytt frukostrecept som var en mix av både gröt och smoothie (recept kommer senare). Det kändes så kul att få mixa och trixa i köket för att få en bra start på dagen och veckan. Då slog det mig att just frukost och fika verkligen är den typen av mat som jag tycker är roligast att laga. Framöver tänker jag såklart dela med mig av alla smarriga recept jag kommer över och testar på men det kommer kanske bli ännu lite mer uttalat fokus kring just frukost och fika. Jag vill ge mig själv utrymme att mäta, väga, fundera och tänka på roliga lösningar, typ som den här havregrynslatten. Men vi återkommer till den snart.

 

havregrynschaite

 

Idag fyller Viktor år. 30 till och med. Helt galet att vi träffades när vi var ynka 21 och 23 år gamla och nu både har ett barn ihop och alltså sakta men säkert lämnar 20-nånting bakom oss. Vi brukar alltid premiära med årets första semla på hans födelsedag men väntar med det tills imorgon då hans föräldrar är här och firar med oss. Idag har vi istället en vädermässigt grå men annars slapp och skön födelsedagsfredag. Lite sång på morgonen, två små paket och nu ligger mina killar och sover ihop i sängen. 

 

Det lite murriga vädret fick mig att bli sugen på en omhändertagande frukost och det resulterade i den här havregrynslatten som är en favorit hos mig. Såhär gör du den:

 

havregrynschai

 

HAVREGRYNSLATTE

1 mugg

1 dl havregryn
1, 5 dl iKaffe + 0,5 dl iKaffe
1 dl kaffe
1 påse chaite
1 msk agavesirap
2 puffar kanel
1 liten nypa salt

Häll havregryn, 1,5 dl iKaffe och 1 dl kaffe i en kastrull. Rör runt så att allt blandas och tillsätt sedan påsen med chaite, kanel, sirap och salt. Rör om hela tiden och precis när mjölken börjar koka tar du bort kastrullen från plattan. Havregrynen ska då vara krämiga och härliga. Häll upp i en mugg, skumma 0,5 dl iKaffe och häll det försiktigt på toppen. Klart!

En blandning mellan chaite, havregrynsgröt och kaffe helt enkelt som blir krämig, ljuvlig och värmande. Ät den med sked och sippra lite kaffesmakande mjölk mellan varven. Åh, blir sugen på en kopp till nu när jag skriver det här!

 

 

oatmeal latte

 

Nu ska jag plocka bort de allra sista grankvistarna som pryder vårt hem och sen snitta om årets första tulpaner. Det är inte ofta vi köper färska blommor såhär tidigt på året men är det 30-årsdag så är det ju! Är ni lite mer nyfikna på mig och Viktor som par kan ni läsa om hur vi träffades genom att klicka här. Förra året fyllde jag även i den stora pojkvänslistan på hans födelsedag och den hittar du HÄR.

Ha nu en riktigt fin helg!

 

 

 

Translation: Try this oatmeal latte, it’s one of my favourites!

 

Spara

14 kommentarer Lägg till din
  1. Grattis till Viktor och grattis till er för så fin tid tillsammans (och framtiden!) Min man och jag träffades när jag var 23 – fast han var 37 – och jag fyllde 30 i höstas. 2 barn och ett hus har vi hunnit med :) Fantastiskt vad livet bjuder på!

  2. Grattis Viktor! Jag drömde förresten om dig inatt, haha. Du och Viktor hade fått en till liten bebis, en kille med gigaaaantiska bruna ögon, och han och Elton satt och lekte med typ klossar på golvet :) Men ingen av er har väl bruna ögon så just den biten är väl inte så sannolik att den kommer bli sann :P MVH creepy fangirl ;)

  3. Hurra för Viktor! Visste inte att han och jag var lika gamla, men kul! Tulpaner känns ju som perfekt när det finns en 30-åring i hemmet. Hoppas ni får en fin dag.

  4. Grattis till Viktor!

    Och vilket nice recept. Ska testa imorgon. Har själv svårt för frukost men älskar kaffe så tänker att detta kan bli lyckat :D

  5. Vilket spännande recept! Ska prova det nästa helgfrukost vi äter hemma. Vad är det för chaite du använt? Är det vanligt påste, där en låter påsen ligga med och dra medan det hela kokar upp, och sedan tar bort den?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *