RECEPT: SNABB VEGANSK CHOKLADTRYFFEL MED SMAK AV MINT

RECEPT SNABB VEGANSK CHOKLADTRYFFEL MED SMAK AV MINT

 

Hej vänner! För mig har det känts som fredag i en hel vecka och äntligen är alltså den veckodagen här.  Idag kör vi nämligen ner till Helsingborg för att träffa min nykläckta systerdotter Elsie för första gången. Vi samlas hemma hos min mamma och på menyn står linssoppa, vilket alltid är ett säkert kort. Ett annat säkert kort en kan ta med sig till julbordet är det här receptet på vegansk chokladtryffel. Jag har gjort min med mintsmak, eftersom det är rätt gott att bryta av alla söta smaker med något lite fräschare, men du kan såklart laborera med smakerna så att de passar dig.

 

 

VEGANSK CHOKLADTRYFFEL MED SMAK AV MINT
ca 20 stycken

 
1 dl kokosgrädde
200 g mjölkfri choklad med smak av mint

 

Värm kokosgrädden (använd den hårda massan i burken) i en kastrull på spisen och när den börjat koka stänger du av plattan och tar bort kastrullen. Hacka chokladen i bitar och vänd ner dem i grädden. Blanda runt tills all choklad har smält, häll sedan smeten i en bunke och ställ in den i frysen tills den stelnat något (ca 1 h). Forma till bollar eller bitar, rulla dem i florsocker/kakao eller vad ni föredrar och förvara dem i kylen.

 

 

vegansk chokladtryffel

 

Får du tag på vegansk polkagris (eller om du äter vanliga) så är det så himla gott att blanda ner krossad polka i chokladsmeten.

Det här är  hur som helst min allra snabbaste nödlösning för ett gott julgodis som passar nästan alla. Nu vill jag inte uppmana till att stå och hetsbaka i sista sekund bara för att men behöver ni en lösning är det här alltså mitt tips!

 

 

Translation: Easy and quick vegan chocolate truffles with a hint of mint.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *