RECEPT: PEANUT BUTTER CUP BITES

recept peanut butter cup bites

Låt oss inleda den här helgen med dessa gudomliga peanut butter cup bites (eller energibollar om man så vill) som endast innehåller fem ingredienser och ändå smakar som heaven on earth! Receptet kommer ursprungligen från Minimalist Baker men nedan har jag översatt det åt er.

Det står att de ska innehålla choklad men vill man enbart använda naturlig sötning kan man såklart utesluta detta eller byta ut det mot något helt annat. Egentligen går nog allt att byta ut om man vill laborera med sånt man har hemma. Men jag kan nästan lova att ni inte kommer bli besvikna om ni testar att göra dem. Nu när jag tänker på det kanske jag rent av ska gå ner och göra ännu en batch för den första jag gjorde tog slut fortare än kvickt!

 

energibollar

PEANUT BUTTER CUP BITES
ca 15 bollar

220 g dadlar
3 msk jordnötssmör
1 msk chiafrön
0,5 dl choklad (jag använde en osötad variant)
1,5 dl havregryn

Kärna ur dadlarna (är de torra kan du blötlägga dem några minuter först men se till att du häller av allt vatten) och hacka dem lite lätt, kör dem sedan i en mixer till en kletig massa. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills smeten är formbar. Rulla små bollar och förvara dem i kylen om du inte äter upp alla direkt. Risken finns ju för de är rackarns goda!

 

peanut butter cup bites

Hörrni, jag är så himla glad över vårt kök och njuter av varje sekund jag får vistas där. Har du missat förvandlingen kan du klicka HÄR.

Annars vill jag mest bara önska er en fin helg. Jag vet inte om jag skriver det ofta nog men ni ska veta att jag är så himla tacksam för att ni kikar in här och lämnar små fina ord så pass ofta. Det blir rätt ensamt ibland på den här sidan av skärmen och att få den gemenskapen med er är verkligen guld värd!

 

Translation:

Peanut Butter Cup Bites
220 g dates
3 tbsp peanut butter
1 tbsp chiaseeds
1/4 C chocolate
2/3 C rolled oats

Mix pitted dates in a blender until they are mushy. Add the rest of the ingredients and mix until the batter is smooth enough to roll bites with. Makes about 15 balls. Keep in your fridge if you don’t end up eating them all at once.

0 kommentarer Lägg till din
  1. Alla de godaste ingredienserna i ett enda recept – måste testa detta direkt! Trots att jag precis stod och rullade ett gäng bollar som ska upp som recept i min blogg imorgon :)

  2. så himla finurlig och fin bild där du lagt upp alla ingredienserna. Blir så glad när jag kikar in här för du håller så hög kvalitet och är samtidigt så öppen och mjuk. Detta är enda bloggen jag klarar av att läsa även om jag är stressad/skör/låg. jäklar vad du är bra :)

  3. Gott! Har tänkt att jag ska göra typ sådana där saker som inte är ohemult onyttiga men ändå smaskiga att äta innan lunchträningen som jag jobbar på att få in i mina rutiner. För får jag inte i mig något lite innan lunch så 1. blir det ingen träning för att jag blir monsterhungrig och 2. börjar jag må illa om jag väl tränar (och ja, det är bara något lite småsött innan som funkar). Det här känns perfekt!

  4. OMG! Detta recept måste provas! :)

    sv: Tack! :) Tycker det är så himla svårt att fotografera så stora djur. Och i snö dessutom. Men några bra bilder blev det allt :)

  5. översta bilden är ju SÅ queenig! och älskar receptet också. kanske något att bju på när det är min tur med fredagsfika på jobbet veckan som kommer. tack för idén!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *