RECEPT: MINA BÄSTA RAWBOLLAR

recept mina bästa rawbollar
Okej här kommer en bekännelse: fram till för två år sedan så hoppade jag över ALLA recept som innehöll ordet raw. Tyckte att det lät sååå tråkigt och framför allt meckigt att stå där och joxa ihop några torra jäkla bollar när en kunde göra gamla hederliga chokladbollar och moffa i sig. Nu behöver ju inte det ena utesluta det andra (även om jag kanske inte lagar speciellt mycket andra raw-rätter) och det är väl det jag insett på senare dar då den här typen av dadelbollar blivit ett av mina bästa mellanmål.

För svårt var det minsann inte och trist eller rent ut sagt äckligt? Knappast! Det finns en uppsjö olika recept där ute men här får ni fyra recept på mina bästa rawbollar.

 

peanut butter cup bites

 

PEANUT BUTTER CUP BITES

 

RECEPT RAWBOLLAR

 


RAWBOLLAR MED MANGO OCH CASHEWNÖTTER

ca 20 bollar

100 g torkad mango
6 – 8 dadlar
1 dl solrosfrön
2 dl hela cashewnötter
0,5 dl vita chiafrön
Skal från 1/2 – 1 lime
En nypa flinsalt

 

 

Kärna ur dadlarna, hacka nötterna och mixa ihop samtliga ingredienser med hjälp av en stavmixer. Forma till bollar som du rullar i kokos.  Förvaras i kylskåp.

 

rawbollar cashewnötter

 

RAWBOLLAR MED CASHEWNÖTTER, ANANAS OCH PAPAYA

 

dadelbollar

RAWBOLLAR MED DADLAR OCH MORÖTTER
ca 20 bollar

200 g dadlar
2 morötter
50 g mandlar
50 g solrosfrön
2 dl kakao
1 msk kokosolja
1 msk agavesirap
Skal från 1/2 – 1 lime

Kärna ur dadlarna, hacka mandeln och riv morötterna. Mixa därefter samtliga ingredienser i en mixer, forma till bollar och rulla dem i kokos.

Aaah, de första och de sista är mina givna favoriter! Brukar ni göra den här typen av bollar? Vilket recept använder ni då? Mitt mål är att alltid ha ett lass färdigrullade små godbitar i kylen så tipsa gärna!

 

 

 

 

 

Translation: Peanut butter cup bites and three other delicious treats. Hit the translation button at the top of the page to get the recipe.

 

Spara

12 kommentarer Lägg till din
  1. Jag måste erkänna att jag fortfarande gör samma sak med allt raw emellanåt.. Men inser nu att detta både ser och låter väldigt gott. Och gissningsvis är så mycket bättre för en arg mage än vanliga chokladbollar.

  2. Mmm, det ser godt ud! Jeg laver tit ”rawbollar” (kalder dem daddelkugler) baseret på dadler, nødder og kakao. Har faktisk lige udgivet min recept som en video :)

  3. alltså jag avskyr dadlar – blir det mycket dadelsmak i bollarna eller är det bara sötman som blir kvar? Jag skulle gärna prova laga chokladbollar med annan sötning än socker men är så nervös att jag ska behöva slänga en hel sats, om de skulle smaka för mycket dadel.

  4. Mina favoriter är med cashew, kokosnöt och citronzest. Hittar inte receptet nu men det var en ganska vanlig kombo när jag googlade :) Nu de senaste veckorna har jag gjort som en fudge eller kaka istället med dadlar, nåt frö och kakao (nibs + pulver hehe). Mixat och tryckt ut i en glasform (med lock) som jag haft i kylen. Nom nom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *