BAKA INFÖR JUL – HÄR ÄR MINA BÄSTA RECEPT

Med tredje advent just runt hörnet (hur konstigt är det inte att den söndagen infaller innan lucia?) känns det dags att börja baka inför jul. Därför har jag här grävt fram mina bästa recept från bloggens arkiv.

Jag är så sugen på att stå i köket och baka, fixa och julstöka men som ni vet så har vi ju en liten kille (6 månader idag!) som en vill hänga med vilket inte ger så rackarns mycket tid över. Dessutom firar vi ju inte jul här hemma i Karlsborg utan är borta i ungefär en vecka vilket egentligen är rätt skönt. På så sätt behöver jag inte stressa upp mig över allt jag inbillar mig måste göras inför jul, det finns liksom ingen mening med det. Jag menar, det känns dumt att ha ett dignande gottebord med sånt vi inte har tid att äta upp ändå. Fast något smarrigt får jag nog baka åt oss, det är ju trots allt nästan två veckor innan vi beger oss söderut.

 

Okej slut på tjat, här kommer recepten:

 

 

kokostoppar saffran

 

BUSENKLA KOKOSTOPPAR MED SAFFRAN OCH KANEL

 

 

vaniljkola med havssalt

 

VANILJKOLA MED HAVSSALT

 

 

mjuk pepparkaka

 

MJUK PEPPARKAKA MED FROSTING

 

 

saffranssockerbulle

 

 

SAFFRANSSOCKERBULLE MED VIT CHOKLAD

 

 

saffranskola

 

SAFFRANSKOLA MED KOKOS

 

 

GLUTENFRI MJUK PEPPARKAKA

 

GLUTENFRI MJUK PEPPARKAKA

 

 

havrekakor nutella

 

OCH FÖR ER SOM INTE ÄR ETT DUGG SUGNA PÅ JULIGA SMAKER —> HAVREKAKOR MED NUTELLA

 

 

Har du någon sån där grej du bara MÅSTE baka inför jul? Eller något recept du är sugen på att testa i år? Tipsa mig gärna så att jag får en liten spark i baken jag med.
Och hörrni, ha en fin helg!

 

 

Translation: These are some of my favorite Christmas recipes.

15 kommentarer Lägg till din
  1. Mmmm ser så gott ut! Jag hade inte tänkt baka men är väldigt sugen på din glutenfria mjuka pepparkaka nu. Har en pytteugn så lagar helst sådant som får plats i en form, annars blir det så många satser, så pepparkakan i form verkar perfekt :)

  2. Jag gör alltid egen winnernoguat. Åh smaksätter med rivet apelsin/clementin skal och kokos på. Men i år så tänkte jag görarn variant med hallon

  3. Tack för en underbar blogg!

    Mina bästa (nästan) raw apelsin/choklad-bollar:
    3 dl valnötter
    12 dadlar
    1 apelsin – kött + skal
    1 dl kakao
    1,5 msk Cointreau
    1 nypa salt

    Mixa valnötterna. Släng i kött + zest från apelsinen, mixa. Vänd ner kakao, mixa.
    I med dadlar (som kärnats ur såklart), salt och Cointreau. Gissa vad, mixa!
    Rulla till bollar. Rulla eventuellt i kakao.
    Ställ kallt. Ät och njut. <3

  4. Jag bakar alltid Rocky road-fudge det är ett måste! Men den där mjuka pepparkakan med frosting såg ju otroligt lockande ut så jag måste nog testa den också i år.

  5. Jag är inte lika kreativ i köket som du, så de enda ”måsten” vi har är pepparkakor och lussekatter. Mammas lussekatter är underbara, extra mycket saffran och saftigare än andra. Pepparkakor har jag inget bra recept på. Har du något tips på recept på pepparkakor som du vet är doda? I år tänker jag prova att baka vörtbröd, för det har jag inte ätit på typ 3 år och jag älskar det! :-)

    1. Åh, vill du dela recept på lussekatterna? Nej, jag har faktiskt inte det. Viktors mormor gör de godaste jag ver men jag har aldrig tänkt på att be om receptet. Kanske måste göra det!

  6. Åhhh jättesugen på att göra den smarriga mjuka pepparkakan nu i helgen men maken köpte grovmix istället för mjölmix när han var och handlade igår :) tror du det ev funkar med den oxå? Brukar inte köra på färdiga mixer utan blanda lite själv (köra på känn) men vore kul å baka efter receptet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *