RECEPT: ZUCCHINISOPPA

recept zucchinisoppa

Vad dryg jag känner mig som inleder inlägget med en lögnaktig rubrik för Zucchinisoppa är faktiskt inte en helt sann beskrivning av det här receptet. Jag har nämligen gjort den på min musselsquash (några av er bad mig visa något recept med dem och här är det första) men eftersom den smakar prick likadant och har samma konsistens som de frukter som säljs under namnet zucchini i affären (bara en annorlunda form) så tänkte jag att det här blev lättare.

Hur som helst så blev den ruggigt god och det här är sån typiskt bra rätt för hösten som både är billig, värmande, mättande och går att variera för att passa olika kostvanor. Fast bäst är egentligen hur rackarns busenkel den är att få till!

 

musselsquash

Soppan är även mitt bidrag till Månadens Gröna som har ordet Höstmys som tema nu i oktober. Och hello, hur bra passar då inte en guldgul soppa?

 

squashsoppa

 

ZUCCHINISOPPA
4 portioner

2 gula lökar
500 g zucchini/musselsquash
250 g potatis
1 liter vatten
2-3 tärningar grönsaksbuljong
1 dl iMat eller annan grädde
En skvätt citron
Timjan, oregano, gurkmeja, paprikapulver, citronpeppar, salt & peppar efter behag

 

Hacka lök och skär potatis samt zucchini i bitar. Fräs löken glansig och släng därefter på potatisen och zucchinin och låt allt stekas ytterligare några minuter. Häll sen på vattnet och buljongtärningarna och låt allt koka i 20 minuter. Mixa soppan så slät du vill ha den, häll i grädden och kryddorna och låt allt koka upp igen. Smaka av och servera gärna med en bit bröd.

 

 

squash soppa

 

Jag väljer att mixa min soppa så att den är nästan helt slät men med någon liten bit lök, potatis eller zucchini kvar.

 

Att lägga på olika toppings är en sån grej som gör det enkelt att förhöja smakerna i rätten och jag valde en klick kokosmjölk (det hårda i burken), kokosflingor och russin. Vet att vissa av er hatar frukt i mat men om en gillar det så är russin och kokos typ bästa kombon att slänga ner i en höstgryta!

 

 


 

 

Translation: I used the white squash from my garden to make soup. Hit the translation button to get the recipe.

9 kommentarer Lägg till din
  1. Mmm, det där såg gott ut! Men jag är så nyfiken på hur en musselsquash ser ut inuti, när man skär upp den. Aldrig sett eller hört glas om innan. Okej, kom på nu att jag kan googla. *googlar* Aha, se där! :)) Häftig!

  2. Åh det ser ju supergott ut! Jag hade också tänkt bidra med en soppa till Månadens gröna men får se om jag orkar fixa till det innan deadline. Tack för kul recept!

  3. Åh, det ser så gott ut! Annie på Vegokäk hintade att du hade ett bidrag och vill bara säga att kom ihåg att länka till det inne hos mig också så att jag får med ditt vackra höstmys i oktobers samlingsinlägg. Njut söndagen! //Annelie

  4. Hej! Igår testade jag och min sambo din zucchinisoppa och vi tycker att den är supersmarrig. Receptet har blivit utskrivet och hamnat i vår receptpärm där endast recept man vill äta flera gånger hamnar. Tack så mycket!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *