RECEPT: KOKOSGLASS MED KOLASMAK

recept kokosglass med kolasmak

 
Det är inte ofta jag skriver de här inläggen med ögonen halvt slutna men i det här fallet måste jag göra det för att inte dregla ner tangentbordet. Jag orkar nämligen inte frestas av den här dundergoda kokosglassen med kolasmak just nu eftersom det 1. är hur tidigt som helst på morgonen (så sorry om jag frestar någon av er) och 2. jag inte har möjlighet att göra om den just nu eftersom jag är satt på en mjölfri kost veckan ut.

 

På BVC misstänktes det nämligen att baby E är känslig mot mjölkprotein (vilket visat sig i en himla massa utslag) så jag måste undvika alla mjölkprodukter veckan ut för att se om de är boven i dramat. Nu är jag redan van vid växtbaserade alternativ så det är inte en så stor omställning men det innebär ju tyvärr att den kondenserade mjölken i receptet nedan gör att jag får avstå  den här typen av glass ett tag. Men mark my words, den är gudomlig!

 

kokosglass

 


KOKOSGLASS MED KOLASMAK

2  1/2 dl kokosgrädde
1/2 burk kondenserad mjölk
ca 10 hemkolor

 

Ställ in kokosgrädden i frysen i 1 timme och vispa den sedan (använd bara det krämiga) så att den blir fast ihop med en liten skvätt citron. Häll ner den kondenserade mjölken samt kolor klippta i bitar. Har du en glassmaskin är smeten nu redo för att tjoffas ner där annars går det lika bra att hälla den i en bytta (jag gillar brödformar) som du sedan ställer in i frysen och eventuellt rör om i någon gång då och då under tiden som den fryser. Glassen behöver tina en liten stund innan den går att äta sen.

 

glassrån

 
En annan ledsam sak för en glassälskare som mig är ju att jag inte kan äta strutar/rån/våfflor (vad ni nu kallar det) eftersom jag även är känslig mot gluten. Skulle välja rån över bägare vilken dag som helst. Vad väljer ni?

 

coconut and toffee ice cream

 

 

SUGEN PÅ FLER GLASSRECEPT? HÄR HITTAR DU DEM.

 

Translation:

Seriously, you need to try this ice cream. It’s so simple to make and tastes like heaven.

COCONUT AND TOFFEE ICE CREAM

1 C coconut cream
1/2 can of condensed milk
10 pieces of toffee

Whip cream and gently fold in the rest of the ingredients. Use an ice cream maker if you got one or else just put the batter in a bread tin and put in the freezer.

17 kommentarer Lägg till din
 1. Yum vad gott det både ser ut och låter. Jag väljer alltid bägare när jag köper glass! Tycker det är godare även om jag tycker att en strut är finare på bild :P

  1. Inte hos oss :( men när jag skrev rån elle bägare menade jag ju när en köper glass ute. Tror inte de uppskattar om en tar med egna strutar ;) eller så är det en idé jag helt enkelt borde testa :D

    1. Jag jobbar i glasskiosk och vi har glutenfri strut. Hade vi inte haft det hade det nog inte varit några problem om en kund haft med egen strut :) Så det är värt att fråga!

 2. Men!! Det finns glutenfria strutar att köpa på välsorterade livsmedelsaffärer! Kommer inte ihåg vad märket heter just nu, men de är kanon. Svårare att få tag på när en äter glass ute men hemma funkar det ju.

  1. Får kika efter det när jag är i någon större stad då :) men ja, tänker främst när en äter ute såhär på sommaren ;(

 3. Glassen ser ju gudomlig ut!

  Men du, utslag på en så liten bebis, det brukar kunna vara hormonprickar som försvinner efter ett tag :) Tova var SÅ prickig vid typ en och en halv-två månader men det har lagt sig nu. Såg ut lite som finnar.

  (Kan kommentera din blogg via telefonen, men inte på datorn :( jag läser ju aldrig bloggar på telefonen)

 4. Glassen ser supergod ut och vad roligt med såna hemkolor, äkta nostalgi :D Hoppas lillpågen inte är allergisk, känns ju så himla mkt mer najs att undvika mjölk för att en vill och inte för att en måste :S Min systerdotter håller på att utesluta en massa saker nu för att se vad som kan vara orsaken till hennes utslag. Hoppas de får svar snart iaf. Jobbigt att inte veta!

 5. Åh gud så gott! Du kan göra egen kondenserad ”mjölk” på kokosmjölk om du blir jättesugen på egen glass ;)

 6. Ändå ganska många glasställen har glutenfria rån, Ikea bland annat ? ne men fråga alltid! :) dom är väldigt goda också !!

  1. Det är typ tio mil till vårt närmsta Ikea så det är superfint att andra kan äta glutenfria rån men för mig finns inte den möjligheten och jag tycker det är tråkigt :p

   1. Om du tål vetestärkelse så brukar det finnas glutenfria rån att köpa på mataffären. Finns också recept så man kan göra själv, har inte testat dock.

    Om han inte tål mjölkprotein så är risken stor att sojaprotein inte funkar heller. Min son tål inte mjölk, men soja är 10 gånger värre för honom. Ifall de inte nämnde det på Bvc :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *