RECEPT: ISTE MED FLÄDER

recept iste med fläder

Det verkar som att värmen återvänt till stora delar av landet och därför tar jag tillfället i akt att dela med mig av ett läskande och svalkande recept på iste med smak av fläder.

Eftersom drycken till grunden består av kallbryggt te är den dessutom koffeinfri vilket gör att jag även vill lägga till törstsläckande på listan över fina benämningar, allt för att ni ska våga göra en egen batch av den kylda drycken!

 

recipe ice tea

Fast recept kanske egentligen är att ta i lite, det är nämligen riktigt enkelt att göra ett eget, gott iste. Med enbart tre ingredienser gjorde jag såhär:

 

kallbryggt te

ISTE MED FLÄDER

1 1/2 msk valfritt te
1 liter vatten
koncentrerad fläderblomssaft

Häll 1 1/2 msk te i en kanna med 1 liter vatten och låt det stå i kylen över natten. Sila av drycken innan den ska avnjutas och blanda ner koncentrerad fläderblomssaft efter eget tycke och smak.

 

recept iste

Eftersom mitt te (en svart variant) var smaksatt med plommon valde jag att framhäva den tonen med hjälp av några färska sådana men jag är säker på att det går att laborera med vilka frukter och bär en själv vill. Hur som helst, busenkelt sätt att skapa en god törstsläckare på såhär under sommarens sista varma dagar.

 

Translation: I made ice tea with a hint of elderflower. Want the recipe? Hit the translation button at the top of the page.

6 kommentarer Lägg till din

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *