RECEPT: GLASS MED KANELÄPPLE OCH FLÄDER

glass med smak av kaneläpple och fläder

Det är få saker som gör mig så glad som en god glass på en fredag samtidigt som gatorna sopas rena, fåglarna kvittrar och vårsolen sakta värmer upp marken. Såhär i startgroparna för sommaren går jag dessutom all in på all saft och alla bär jag har kvar i frysen och försöker hitta nya användningsområden för dem så att frysfacken är tomma när det är dags att samla in ny proviant. En sak som jag upptäckt är att flädersaft är ypperligt att ha i glass eftersom det ger en söt och frisk smak som är svår att få till annars.

 

Glassreceptet jag bjuder på idag är det allra enklaste jag vet och ett som dessutom ständigt levererar riktigt god glass. Smaken blir ju såklart vad en gör det till (det går alltså att variera helt efter eget tycke) men att den blir sådär krämigt härlig utan glassmaskin är svårt att slå. Lägg till att den tar ungefär fem minuter att göra och hey, jag är såld!

 

fläderglass

GLASS MED KANELÄPPLE OCH FLÄDER

2  1/2 dl grädde
1/2 burk kondenserad mjölk
1 dl flädersaft
2 dl kaneläpplen

 

Vispa grädden så att den blir fast men ej till smör. Häll ner den kondenserade mjölken samt resten av ingredienserna och vänd runt allt. Har du en glassmaskin är smeten nu redo för att tjoffas ner där annars går det lika bra att hälla den i en bytta (jag gillar brödformar) som du sedan ställer in i frysen och eventuellt rör om i någon gång då och då under tiden som den fryser. Glassen behöver tina en liten stund innan den går att äta sen.

KANELÄPPLEN

2 äpplen
2 tsk kanel
en klick honung

Hacka äpplena i bitar och släng ner dem i stekpannan med en klick smör. Pudra över kanel och klicka sedan i honung (eller sirap) efter smak. Äpplena ska bara precis bli mjuka och härliga.

 

 

glass med äpple

Servera prick som den är eller med ännu fler mjuka och söta kaneläpplen. Som jag nämnde i den inledande texten så kan du hålla dig till grunden med grädde och kondenserad mjöl och sen laborera fram valfri smaksättning helt efter eget tycke. Jag har gjort några fler smakvarianter som du hittar här nedanför. För att testa det här receptet, ja det tycker jag verkligen att du ska!

 

apple crisp ice cream

 

Translation:

Seriously, you need to try this ice cream. It’s so simple to make and tastes like heaven.

ICE CREAM WITH CINNAMON APPLES AND ELDERFLOWER

1 C heavy cream
1/2 can of condensed milk
0.4 C elderflower cordial
0.8 C cinnamon apples

Whip cream and gently fold in the rest of the ingredients. Use an ice cream maker if you got one or else just put the batter in a bread tin and put in the freezer.

 

CINNAMON APPLES

2 apples
2 tsp cinnamon
a dash of honey
butter

Cut the apples in small pieces and mix them with cinnamon, honey and butter in a saucepan. Saute until they are soft.

0 kommentarer Lägg till din
 1. Låter som att det här skulle kunna bli en riktig hit i sommar! Måste dessutom hitta ett sätt att göra upp all flädersaft jag har i frysen och glass är ju perfekt!

 2. Det ser riktigt gott ut :)

  Sv: Jo, det kan jag ju tänka mig att den biten är annorlunda. Att när man inte har ett ”vanligt” jobb att åka till så är det svårare att vara helt ledig. När man lämnar jobbet för dagen så kan man släppa oftast jobbet, jag kan ju göra det när jag slutar för dagen. Men jag känner att ändå så vill jag jobba mer hemifrån :)

 3. Det ser fullkomligt ljuvligt ut! Satan vad bra du är på att fota! Kombon fläder och kaneläpplen låter riktigt spännande också.
  Tack för att du fick vårkänslan att återkomma efter att vädergudarna överraskat mig med SNÖ igen!

 4. SV: Det var det verkligen! Mysigt att få lite ensam tid med ena föräldern utan de andre i familjen ibland tycker jag :)

  Åh herregu vad gott!! Vattnas i munnen här borta, måste verkligen testa detta!!
  Kram<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *