RECEPT: CHAIDRYCK PÅ MITT VIS

recept chaidryck på mitt vis
Jösses, vad kallt det blev helt plötsligt! Med kylan kommer även min romantiska bild av goda och comforting drycker att krypa upp i soffan och värma mig med under tiden som snön yr utanför fönstret. Och den här chaidrycken är som gjord för ett sånt tillfälle.

 

Enkel att blanda till och populär bland alla som fått smaka. Funkar lika bra till frukost, mellis, kvällsmat eller i en termos på utflykten.  Som vanligt är det bara att addera eller dra ifrån när det kommer till mängd av ingredienserna för att få drycken precis så som ni gillar.

 

 

chaidryck

 

CHAIDRYCK PÅ MITT VIS

2 glas mandelmjölk
3-4 dadlar
3 påsar chaite
2 msk äppelmust
kanel
vaniljpulver

 

Mixa dadlarna med mjölken och värm sedan upp vätskan i en kastrull på spisen tillsammans med chaitet. Dycken ska få rikligt med smak och måste sjuda en bra stund men passa noga så att mjölken inte börjar koka. När mjölken är varm kryddar du lite extra med kanel, vanilj och en skvätt äppelmust. Färdigt!

 

chailatte
Som ni märker så kör jag en latmansvariant genom att tillsätta färdiga tepåsar med smak av chai. Om en vill kan en använda en eller två påsar svart te och sen addera egen chaimix på det.  I vilket fall så blir det här panggott – testa själva!

 

 


 

 

 

 

Translation: My own take on a warm cup of chai. Want the recipe? Hit the translation button at the top of the page.

4 kommentarer Lägg till din
  1. Jösses nu är det snart jul, hur firar din familj i år? För visst bor din och Viktors familjer en bra bit ifrån varandra?

    Har du eller någon annan läsare några geniala julklappstips för i år? :) som kan samlas i ett inlägg framöver kanske. Tycker det är så himla svårt med julklappar medan(s) andra verkar sitta på toppenidéer år efter år. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *