6 GODA GLASSRECEPT

Såhär inför helgen har jag samlat 6 av mina favoritrecept på glassar jag gjort under det senaste året. Har ni ingen glassmaskin går det lika bra att hälla smeten i en form som man sedan går och rör i någon gång i timmen tills den stelnat. Lite mer jobb men helt överkomligt! Fyra recept hittar ni via länkar men två är nedskrivna i sin helhet här i inlägget.

 

 

30351cf6cec578d177b543202664ff36_980x0_c_85_s_v4

 

 

Kokosglass med lavendelsirap

 

 

c94b56379f861ccba12ce99081196ac4_980x0_c_85_s_v4

 

 

Salted caramel ice cream

 

 

dsc_0865_539dcea1ddf2b35ff26cdb86

 

 

Avokadoglass

Låter kanske skumt men är den absolut godaste glassen jag ätit.

2 mogna avokados
4 msk outspädd flädersaft eller pressad citron
1 dl florsocker
1,5 dl vispgrädde

Gröp ur avokadon och mixa den ihop med flädersaften och sockret. Vispa grädden kraftigt för sig och blanda sedan ihop allt. Häll i glassmaskin eller i en form som du lägger i frysen och sedan rör om i då och då.

 

 

00e4890f84fadb04930cbe6a0ee497e2_980x0_c_85_s_v4

 

 

Blåbärsglass

 

 

1910aa1bd9b3aff31d138cc5f0aa8231_980x0_c_85_s_v4

 

 

Hemmagjord Chunky Monkey

1 dl mjölk
1 dl socker
1 dl grädde
1 tsk citronjuice
200 g mogen banan
70 g hackad choklad
70 g jordnötssmör

Mixa banan, citronjuice och socker tillsammans. Tillsätt sedan mjölk + grädde och mixa till en smidig smet. Häll i den hackade chokladen och rör runt lite. Kör allt i glassmaskin eller ställ i frysen och rör runt med jämna mellanrum. När glassen nästan är färdig häller du i jordnötssmöret och drar ett mönster i glassen så att det blir som ett rippel.

 

 

6ad01159b2bb910a40b911de059f5bb4_980x0_c_85_s_v4

 

Persikoglass

 

Bubblare:
Raw bananglass
Islgass med ananas, lime och koriander
Translation: Here’s 6 of my favorite ice cream recipes. Not translated in English though but a little bird told me that google translate actually works pretty good!

 

0 kommentarer Lägg till din
  1. Ohh, jag har en glassmaskin hemma och blir alltid så sugen på att testa den när jag ser sånna här goda recept. Men jag behöver hjälp. Förra gången jag skulle använda min maskin så bara frös allt direkt jag hade ner glassmeten och sen orkade inte glassmaskinen veva runt och det blev bara en hård massa på två sekunder. Kan någon hjälpa mig och berätta vad jag gör för fel?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *