MINA MORGONRUTINER OCH VINNARNA AV TÄVLINGEN

morgonrutiner

För nästan prick ett år sedan publicerade jag det här inlägget med mina morgonrutiner och det är verkligen spännande att upptäcka vilken stor skillnad det är nu mot hur det såg ut då. Jag menar, jag var så himla strukturerad och inrutad och nu vet jag aldrig ens när jag kommer vakna på morgonen (känns onödigt att ställa klocka – vi vaknar ju förr eller senare liksom). Så att skriva inlägg samma dag de ska upp går bort lika mycket som att ta långa bad och bocka av meterlånga listor. Däremot har jag faktiskt lyckats ta mig ut på en promenad i soluppgången inte mindre än två gånger!

 

made by marys gröna frukost

 

Ordet brukar finns inte i en värld där bebisen är 11 veckor gammal eftersom något som verkar vara en rutin kan suddas ut på en sekund. Och även om Elton ibland sover till nio (eller halv elva!) så brukar de flesta dagar starta någon gång vid sex (den tid Viktors klocka ändå alltid ringer) för att sedan fortsätta med morgonmys, kaffe (lätt en av de viktigaste grejerna), blöjbyte/tvätt/påklädning av bebis, påklädning av mig och bäddning. Vilket tar ungefär en timme och någon gång innan åtta blir lilleman sömnig igen och under hans nap passar jag på att jobba lite och drömma om vad jag ska äta till frukost.

 

Förra veckan dök den här fantastiska kokboken som (vill skriva ‘min vän’ trots att vi inte känner varandra) Maria gjort upp i min brevlåda. Snacka om att drömma sig bort om olika typer av frukostar när en bläddrar i den alltså! Och bläddra i den var precis vad jag gjorde när Elton sov men längre än så kom jag inte för som jag sa så finns ordet brukar inte i mitt vokabulär längre. En inbillad en-timmes-nap blev kortare än jag räknat med och vips så var mina morgonvanor förändrade ännu en gång. Men en annan dag ska jag banne mig få tid att laga genom några recept och då tänker jag att vi kikar lite närmre på Made by Marys Gröna Frukost.

 

morgonkaffe

Men det var ju faktiskt en annan bok det här inlägget skulle handla om, nämligen tävlingen där ni kunde vinna Min dag på 3 minuter. Jag är så glad över att ni var så många som ville delta och dela med er av era olika morgonrutiner som alla har inspirerat, peppat och glatt mig enormt. Önskar så att ni alla kunde vinna men en bok kommer landa hos följande personer med tillhörande tre morgonvanor:

 

Johanna
1. Le mot minst en person på väg till jobbet.
2. Tänka på minst en sak jag är tacksam för.
3. Aldrig gå samma väg till jobbet två dagar i rad.

 

Sofie
1. Ringa min kollega/skjuts till jobbet ex antal gånger tills hen eventuellt vaknar.
1,2 Om ovanstående ej fungerar rafsar jag ner smink och hårborste i väskan och rusar till tåget och sminkar mig sedan snabbt på jobbet.
2. Drar på mig en ansenlig mängd concealer under ögonen och intalar mig själv att jag ser alldeles fab ut trots sömnbrist pga sparkande små barn i sängen.
3. Väcker familjen innan jag går så de kommer iväg till jobb/förskola i tid. Blir dock oftast att en blir liggande bredvid en stund och kramas med de små nyvakna liven.

 

Nina
1. Vakna och lägga mig åt andra hållet och sova 30 minuter till.
2. Sitta på toan länge.
3. Äta en grapefrukt eller annan god frukt.

 

Stort grattis!  Maila era adresser till ouratilio@gmail.com så kommer ett litet paket hem till er snart.

 

morgonvanor

Och med det här  inlägget och femhundrasjuttioelva kaffebilder måste jag helt enkelt gå upp och brygga mig en kopp. Fast nej, jag har inte skrivit det här inlägget PRICK just nu för med största sannolikhet ligger jag och gosar med en snackig och sovsvettig liten kille som nyss vaknat. Men det är minsann skrivet mitt i natten och så nära inpå en ny dag det bara går. Morgonrutinerna kanske är som bortblåsta just nu men viljan att ha en härlig morgonstund lever kvar och just nu är det här prio ett. Jag klagar inte ♥

 

Translation: My morning routine vanished when I got Elton but as long as I got my coffee I’m okay.

2 kommentarer Lägg till din
  1. Jag kommer ihåg första tiden med min första son… det tog tid att få in morgonrutiner, eller överhuvudtaget matrutiner. Det var inte så att han var extremt gnällig eller så, men han ville gärna vara nära. Så det var alltid en som höll honom och en som åt. Till slut satte vi hans babysitter uppe på bordet nån fredagkväll när vi ville äta tillsammans :) Men frukostarna första tiden skedde på vägen, när han låg i vagnen och jag tog en morgonpromenad. Rätt dålig rutin faktiskt.. men sen blev det förstås lite lättare. Efter några månader… :)

  2. Men Ah! DETTA borde ju vara mina morgonrutiner. Komma till jobbet och inse att en har vunnit en finfin bok. Tack så mycket! Jag har precis mejlat till dig. *dansar en happy dance och vrålar till kollegorna att jag har vuuuunnit* Godmorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *