MINA MÅL FÖR 2017: PRIVATA OCH FÖR BLOGGEN

MINA MÅL FÖR 2017: PRIVATA OCH FÖR BLOGGEN

 

Förra året ville jag vara snäll mot mig själv och satte därför bara upp svävande och peppiga mål. Det jag ville åstadkomma under året var alltså varken hugget i sten eller tidsbegränsat. Det här konceptet visade sig funka riktigt bra eftersom jag mer eller mindre kunde bocka av alla punkter vid årets slut. Eller i alla fall de som jag verkligen brydde mig om.

 

I år har jag bestämt mig för att följa samma linje. Jag har redan berättat att mitt One Little Word är FRAMÅT och jag sätter nu min tro till att det ordet tar mig dit jag vill. Utan press och stress.

Utöver det ordet har jag satt upp 10 mål för 2017. De kommer här:

 

 

BLOGGMÅL

PERSONLIGA

 

✨ Måla innertak

Under 2017 tänker jag att det är dags för resten av våra innertak att bli vita. Det har gjort enorm skillnad för vår mörka lägenhet och jag ser verkligen fram emot att bli färdig med det här projektet.

 

✨ Vandra

Jag vill spendera mycket mer tid i naturen det här året. Min största önskan är att få komma ut på en längre vandring ihop med Viktor och Elton. Det här är dock den punkten jag är mest tveksam till om jag kommer klara. Hoppas det!

 

✨ Skala ner odlingen 

I år kommer odlingen få bli av en lite mindre skala än tidigare år. Jag har samlat ihop fröer från chilin och tomaterna som jag odlade under 2016 och utöver dem får jag bara köpa fem påsar till. En rejäl begränsning som kräver att jag noga tänker efter vad vi har mest nytta av.

 

✨ Konsumera vettigare

Jag har bestämt mig att under 2017 bara köpa klädesplagg som följer en slow fashion-princip. Det betyder alltså att de behöver vara begagnade eller gjorda av ett material/under former som både gynnar människorna som står bakom och samtidigt inte sabbar miljön. Förhoppningen är att börja tänka ett varv till innan jag klickar hem något eller drar kortet i en butik, vad det än gäller. Men jag börjar med kläder eftersom det oftast är där jag gör mina sämsta köp. 

 

✨Inreda Eltons rum

Förra året fixade jag en babyhörna i allrummet uppe på vår hall. Vi leker där varje dag och uppskattar det verkligen. Men nu har det blivit dags att tänka om och i år vill jag fixa ett riktigt rum till Elton. Jag vill lämna babyhörnan och börja tänka mer på ett barnrum.

 

 

ÅRSMÅL

FÖR BLOGGEN

 

 

✨Starta en ny podcast

Jag har redan en idé men vi får se om jag kör på just den eller om jag kommer på något annat tills det är dags. 

 

✨Börja facebooka mer

Egentligen trodde jag inte att jag skulle vilja ha med den här punkten för jag och Facebook är inte speciellt goda vänner. Men jag vill försöka göra om min sida (atilio.se) till en del av ett community (den här bloggen) istället för bara en kanal där jag delar redan publicerade inlägg.

 

✨ Lansera en e-mail-lista

Missförstå mig inte nu, det är alltså inte ett nyhetsbrev jag tänker på. Min vän Agnes har skrivit lite mer om varför det är en så bra grej här.

 

✨Bredda mitt nätverk

Under 2017 vill jag ta mig tiden att inte bara lära känna nya människor utan att även träffa dem. Det är så många jag har kontakt med över nätet som jag aldrig ens hälsat på i det verkliga livet. Hoppas det här året ger mig chansen att faktiskt göra det!

 

✨ Bejaka kreativiteten

Den spontana och lustfyllda kreativiteten är alltid det första som får ryka när jag är stressad. Under 2017 vill jag låta bloggen bli en kreativ plats igen. Jag vill snickra stora grejer och göra pyttesmå saker. Jag vill lära mig kalligrafi och jag vill låta det ta tid. Det får ta all tid det vill så länge jag gör det för att det känns kul.

 

 

 

När jag skriver ner mina mål inser jag att det jag strävar efter i år är MEDVETENHET, UPPLEVELSER &  KREATIVITET. Tror det kan bli ett riktigt fint år!

 

Har du några mål inför 2017? Blir så glad om du orkar dela med dig!

54 kommentarer Lägg till din
 1. Jag vet inte riktigt vad jag har för mål. Eller jo det vet jag, men det är så himla otrendigt att jag knappt törs stå för det. Men här kommer det: Jag vill gå ner 5 kg. Då är jag tillbaka där jag började, känner mig pigg och hälsosam och får plats i kläderna. Men det är inte en så stor grej, vore mest skönt att få det gjort.

  I alla fall: Kan du inte göra ett inlägg om bra (web)butiker för slowfashion? Jag köper väldigt lite kläder och skulle gärna rikta mina sporadiska köp mer mot sånt som var att lita på moraliskt.

 2. Låter som bra och kloka mål! Och det där med Facebook-community-grej låter så spännande. Ska bli kul att följa dig på årets resa ❤️

 3. Oh, dåligt med mål här… Läser bloggar och ser att alla har såna himla bra mål! Så jag kommer nog fuska och låna lite här och där. Mest av allt så vill jag väl börja må bra i år, för nu är jag trött på att inte må bra. Så det kommer bli så att det är det jag tänker på i första hand under 2017. :)

  1. Men åh, fokusera bara på det sistnämnda tycker jag! Alla andra mål är ju bara bra för de personerna som satt upp dem :)

 4. Åh vad roligt! Ser framemot att se dig klara av dem :)
  Mina mål är bl.a att hålla bloggen rullande (har svårt emellanåt att få tid/motivation till den).
  Röra på mig mer för att det får mig att må väldigt bra :)

 5. Låter som vettiga, roliga och fullt görbara mål. Hoppas ni får till en vandring av något slag. Det är så speciellt, på ett upplevelse-bra sätt :) om jag haft kvar bärstolen skulle du kunnat få den för att ha till Elton, men har tyvärr redan skänkt bort den.

  Säger: Jaaa till ny pod! Saknar din röst :)) spännande!

 6. JA vad kul med podd! Och din emaillista är nog typ nästan den enda jag faktiskt skulle signa upp mig på, hatar att få mail i vanliga fall :) Jag funderar nästan på om jag ska skita i att sätta upp några mål alls, ser alla andras och blir så stressad själv. Vi får se, har skrivit ner en del grejer i min bullet journal men det kanske stannar där och inte blir offentligt :)

  1. Så kände jag också i slutet på förra året men nu börjar mina mål landa lite mer hos mig. Låter ju vettigt att inte göra dem offentliga faktiskt :)

 7. Ja det där med facebooksidan låter smart! Jag har också funderat en massa kring det där.. På bloggens sida kommer det bara upp påminnelser om att jag publicerat och tatueringssidan används knappt över huvud taget utom som kontaktforum. Men det är svårt, liksom Ännu En sida att hålla koll på.. Har du någon strategi?

  1. Ja, det är ju så tröttsamt att bara ha det som annonsportal liksom. Men nej, ingen strategi än men delar gärna med mig om jag kommer på något smart sätt som funkar :)

 8. Vilka bra mål! Ser särskilt fram emot om du skulle börja podda igen. Tycker du är jätteduktig!
  Själv vet jag inte om jag har några riktiga mål för i år. Det vore i så fall att fokusera mer på mitt välmående & sätta det i första hand (:

 9. Några av mina mål : Jag ska testa något litet nytt på alla mina projekt i år. Ska försöka äta nyttigare och hitta bra rätter som alla 3 gillar. Skriva dagbok varje vecka. Göra yoga varje vecka. Och några andra. Skrev ner i min dagbok för första gången någonsin 😊 om du har tid över nån gång i Helsingborg vore det skoj att ses!

  1. Så mysigt med målet att hitta rätter som ni alla tre gillar :) Hur fort går det inte från att ha en bebis till att en får ett barn liksom! Om det finns något ställe där jag aldrig har tid över så är det i Helsingborg :P I alla fall inte i dagsläget men snart kan vi nog åka ner längre stunder och då hör jag gärna av mig!

 10. Vad kul med mål och jag ser fram emot att fortsätta följa dig 2017. :)
  Jag velar lite mellan olika inriktningar för mina mål, kanske ett större vägskäl måste passeras innan jag kan kolla på det lilla. Men en sak är säker och det är att jag vill ut mera i naturen, kanske campa eller vandra och ha bra kondition för det.

 11. Jag har flera olika mål, inom olika områden.. Bland annat ska jag gå minst en kurs i något kreativt, gärna också en matlagningskurs och så ska jag få mina sociala mediekanaler att växa. Det genomgående temat för året på bloggen är kreativitet och välmående, två ämnen jag brinner för just nu.

 12. Vilka bra och rimliga men ändå utmanande mål du har satt upp för dig själv! Riktigt inspirerande! :) Jag håller just nu på att läsa ”Slow Fashion” och är så peppad på att tänka mer långsiktigt när det kommer till konsumtion av kläder. När jag köper något nytt plagg till Vidar köper jag alltid GOTS-certifierat eller på annat miljömärkta plagg men när det kommer till mig själv är jag inte alls lika medveten – dags att ändra på det! :)

 13. Vilka bra mål du har! Bra och rimliga liksom.
  Några av mina mål för i år är att hitta ett hus som både jag och David älskar – samt få tillfället att köpa det! Sen vill jag fortsätta med träningen som jag påbörjat, älskar att jag börjar känna mig mer stark nu! Ett annat mål är att besöka Island, verkar vara en helt fantastisk upplevelse att hänga där!

 14. Så fint och klokt förhållningssätt till dina mål om att se på dem mer som pepp än verkliga att-göra-listor. Själv är mitt främst jobbmål att eliminera tjafs och krångel i min vardag – är så trött och less på det! (hur många timmar lägger jag inte i veckan på just det liksom? och det är ju där all min energi försvinner) Har skrivit mer om det här ikväll: http://www.slowfashion.nu/blogg/mitt-mal-for-2017-nu-ska-det-vara-slut-pa-tjafs

  Fin grej förresten med att träffa folk från nätet IRL också – håller tummarna för att du dyker förbi Stockholm, skulle vara så kul att ses! <3

 15. Du är alltid välkommen till Åland om du skulle ha vägarna förbi :) (flyttade ju hit i somras, har hus med gästrum :))
  Se fram emot att följa facebooksidans utveckling, du får gärna uppdatera om tankar, vad som funkat och inte funkat för dig.

  Jag vill köra min grej mer i år. Strunta i vad alla andra tycker. Inte trycka ned mig själv så mycket.
  Skriva jättejättemycket.
  Försöka ge mina barn en liten egen stund varje dag, att alla tre får i alla fall ett litet slag då det bara är jag och en av dem.
  Sen får vi se hur det går med allt detta :)

 16. Vore intressant om du skrev lite kring hur du/ni tänker när ni köper kläder till Elton, apropå ditt konsumtions-mål. Min son är bara några veckor äldre än Elton och ibland vill jag bara tok-klicka hem en massa kläder på rea till honom. Det är ju såå billigt! Jag bor dessutom granne med ett av Stockholms största köpcenter som jag måste gå in i varje gång jag ska handla mat, ta t-banan… Men jag försöker hålla hans kläder till en rimlig mängd (har märkt att vi ändå bara använder ett fåtal favoritplagg medan andra mest blir liggande i lådan), köpa begagnat eller nytt bra/ekologiskt/sånt som är flexibelt i storlek så att det går att använda länge osv. Jag vet att du skrev lite om detta innan Elton var född, men hur har ni gjort sedan?

 17. Jättebra mål ju. Och vad spännande med en ny podcast!
  Mina mål är nog ganska konkreta i år, typ ”ta körkort”, ”unna mig att dra iväg på weekend” och liknande :))

 18. Men ja, alltså, JA. Mina ledord i år är också kreativitet, och så balans. Inte för att jag nödvändigtvis tror jag hittar den på bara ett år, men jobba på det kan man ju göra! Tycker det är fint hur du har delat upp det i personliga och karriärsmässiga, och SER FRAM EMOT MER PODD!! Gud vad jag har saknat att höra din lugna och lugnande stämma i högtalarna när jag lagar mat <3

  1. Men åh, fina du <3 Tack! Håller verkligen tummarna för att du hittar balansen 2017 även om du tvivlar på det <3

 19. Så spännande att läsa andras mål! Tycker dina låter vettiga och bra. Jag är så spänd på en ny podd! Vissa av mina mål är egentligen inte så mycket 2017 års mål utan mer ”livsmål”. Förutom att det lät lite väl stort. Jaja. Några är ialf mål för 2017.

  📌 Endast köpa kläder enligt slow fashion principen.
  📌 Köpa ett hus med (fungerande) vedspis.
  📌 Ta mig tid att baka bröd.
  📌 Läsa ut en annan bok än en skolbok. (Så trist att tappa läsintresset när en pluggar.)
  📌 Våga ta ledigt hela sommaren.
  📌 Vara ute i skogen.

 20. Som så många redan har sagt; så bra mål! Blir supernyfiken och pepp på podden! Tycker själv att det är så svårt att sätta upp mål, men nu när jag tänker på det så är det nog att måla om mitt köksbord som jag har tänkt sedan jag köpte det för typ två år sedan. Få ut så mycket jag bara kan av min nästa praktik som börjar om ett par veckor och sist men absolut inte minst – snarare störst – skaffa mig ett jobb efter att jag tagit examen till sommaren. Iiih, hjälp…!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *