LÄRA KÄNNA-LISTAN

www-078

 

Hej! Jag är tillbaka och det känns väldigt, väldigt skönt. Tack för alla era peppande kommentarer under de här två veckorna när jag pausat lite, det betyder mycket att ni fortfarande kikar in här ändå och inte glömmer bort mig. Jag tänkte att ni kanske ändå hade glömt lite hur jag såg ut (sämst ursäkt för att få posta selfies) + vem jag är så här kommer fyra bilder på mig plus en lista jag hittade hos Flora. Bra va?

1. HUR GAMMAL ÄR DU?
26 år.

2. HUR GAMMAL KÄNNER DU DIG?
Jag känner mig vuxen och det känns så himla bra. Är så lycklig och nöjd med mitt liv just nu, något som jag aldrig trodde var möjligt i mina tonår eller tidiga tjugo och det är en sån befrielse att ha nått hit. Vet att det finns vissa som säger att de aldrig haft det så bra som under högstadiet/gymnasiet (min syster till exempel) men det var verkligen mina katastrofår. Därför hoppas jag att jag kommer känna mig tillfreds i alla mina åldrar från och med nu. Måste jag säga en ålder skulle det nog vara 27 eller 28 vilket är bra eftersom de ju ändå är på ingång!

3. VAR BOR DU?
I Karlsborg. Ett litet samhälle ett par mil utanför Skövde som inte så många verkar ha hört talas om. Vi hamnade här för att Viktor är militär (jag är ju från Helsingborg och han från Göteborg från början) och vi trivs så himla bra! Vi bor centralt och har inte ens fem minuters gångväg till affären. Men trots det bor vi så naturskönt så det knappt är sant. Om man går åt vänster på min gata har man ungefär 200 meter ner till Bottensjön. Svänger man istället höger har man ungefär 300 meter till Vättern. Sånt guldläge!

4. VAD HAR DU GJORT IDAG?
När jag skriver detta är det söndag kväll och vi har kommit hem efter en helg i Göteborg. Men förutom att åka buss och tåg har jag: läst ut en bok, hört Viktors äckliga utrop när han rensade avloppet, tagit en tupplur med vår ena katt Gösta, smakat en bit av saffransostkakan Viktor åt trots att den innehöll gluten (pga såå gott ju!) och sett två avsnitt av Downton Abbey.

 

 

www-075

 

 

5. SOMMAR, HÖST, VINTER ELLER VÅR, VILKEN FÖREDRAR DU? VARFÖR?
Åh, jag älskar ju alla årstider! Våren för att det är så vackert och smärtsamt med allt som vaknar till liv i naturen (min mest blödiga och gråtiga period på hela året) och jag blir mer och mer sugen på att vara utomhus om dagarna, sommaren för att vi har lyxen att vara lediga och för att allt känns lite enklare då (i alla fall att laga mat, umgås och hitta på saker men minuset är ju att det ändå finns ett överliggande krav på att *njuta*). Hösten älskar jag eftersom den kommer som en befrielse efter sommarens hets och att följa naturens skiftningar när den bäddar in sig själv inför vintern är så underbar och ger mig så mycket lugn och ro. Jag älskar vintern med kylan och snön dels för att julen ju dyker upp innan man hunnit vänja sig (och vi ÄLSKAR julen i det här hushållet) men också för att det är så mysigt att gå på promenader och se hur det är tänt i alla husen och så kan man känna dofter av vad de lagar för mat och ja, det känns så härligt. Men jag kanske skulle säga våren eller hösten ändå faktiskt.

6. ÄR DU BEROENDE AV NÅGONTING?
Faktiskt inte. Slösurfar en del på telefonen ibland men avskyr i regel att prata i telefon, smsa, kolla instagram osv så egentligen skulle jag inte säga att jag är beroende av den. Fy, vilken tråkig människa jag är som inte är beroende av något, inte ens av kaffe. Jaja, ett mildare beroende av satsumas har jag i alla fall utvecklat de senaste veckorna, så jag får väl säga det då!

7. NÄMN TRE SAKER MAN KANSKE INTE VET OM DIG?

1. Jag är en riktig besserwisser som älskar att ha rätt. Kan bero på att jag faktiskt väldigt ofta har rätt också. Främst rör det sig nog om att jag har rätt bra minne och kan komma ihåg hela dagar, alltså både datum när saker inträffade, vad vi gjorde, vad vi pratade om och allt sånt där. Då känns det liksom som att jag måste ge det där minnet lite cred och kan ofta inte släppa när Viktor påpekar en felaktighet. Det är ju inget roligt drag så vi drygar oss rätt ofta kring det och Viktor kallar mig till exempel ”mobba” bland annat på grund av detta och för att jag är så retig.

2. Jag äääälskar att bli kliad på ryggen. Det är verkligen det skönaste jag vet! Mvh katten

3. När Viktor kom in på den grundläggande militärutbildningen här i Karlsborg bodde vi tillfälligt hemma hos hans föräldrar. Då hade jag bott hemifrån i sju år redan och under det halvåret han var borta (med permission de flesta helger, dock ej alla) bodde jag alltså själv med hans föräldrar. En rätt konstig situation att anpassa sig till när man är 24 och van vid att ha sitt eget space. Och framför allt för att man ska klara sig utan killen man redan bott med i tre år på det sättet. Varje gång han kom hem grät jag som en tok eftersom det var så mycket undantryckta känslor som bara vällde upp i mig. Idag är jag tacksam över prövningen, för nu vet jag att vi grejjar allt.

8. VAR I VÄRLDEN SKULLE DU VILJA BEFINNA DIG JUT NU?
Mitt längtigaste resmål är Island men jag skulle nog inte vilja åka dit just nu faktiskt. Som jag skrivit har den här hösten inneburit väldigt mycket resor för Viktor och mig (både privat och i våra respektive jobb) och även om det har varit lugnt ett tag så var vi i Göteborg i helgen och jag ska iväg till Helsingborg på dop nästa helg. Där emellan är Viktor borta 10 dygn med jobbet och därför är det just bara här, hemma, som jag skulle önska att få befinna mig.

9. VAD ÄR DU PÅ FÖR HUMÖR JUST NU?
Jag är på bra humör men jag känner mig alltid lite ur balans när jag rest under dagen. Min hy blir torr som fnöske när jag suttit på bussar och tåg för länge och jag blir liksom  både rastlös och seg i kroppen

 

 

www-076

 

 

10. VILKET ÄR DITT FAVORITGODIS?
Blir alltid lite sugen att plocka ihop en påse smågodis när jag går förbi den hyllan i affären men jag får så ont i magen av allt det där så jag köper aldrig det längre. Älskar egentligen lakrits med men det är gluten i det så kan ej äta det längre. Tycker om choklad och Renée Voltaires ginger chew mango <3

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITAFFÄR?
Kanske inte räknas som affär men om jag skulle få en stor summa med pengar och någon som sa ”köp prick vad du vill men bara från en enda affär” så skulle det bli från etsy. Vill fylla hela mitt hem med hangjorda och vackra saker.

12. ÄR DU MORGON ELLER KVÄLLSMÄNNISKA?
Jag är som mest produktiv och effektiv på morgonen och somnar sen som en sten vid 22 på kvällen så jag skulle säga morgonmänniska!

13. HAR DU BLIVIT SYDD NÅGON GÅNG?
Hm, nej faktiskt inte. Har dock brutit fingret en gång och varit gipsad, trillat ner från en höjd på fyra meter och landat på ett betonggolv och blivit medvetslös + fått åka ambulans till akuten. Eller om jag ska vara ärlig har jag åkt ambulans fyra gånger (så pinsamt jag vet). Har fått hjärnskakning två gånger och har fler ärr på kroppen än man kan räkna. Har dessutom häftat mig själv i tummen med häftpistol, vem lyckas ens med något sånt?

14. VEM GJORDE SENAST NÅGOT EXTRA SPECIELLT FÖR DIG? Min syster Sabina skriver fina sms till mig nästan varje dag, sist jag träffade mamma fick jag halsbandet jag har på mig på bilderna av henne för att hon tyckte att jag också behövde en present ibland  och mina svärisar köper alltid hem massa glutenfria produkter åt mig trots att jag aldrig ens ber dem. Fint <3

 

 

www-077

 

 

15. ÄR DU BLYG?
Nej, det är jag verkligen inte. Tycker i regel om att stå i centrum och få uppmärksamhet men är inte alltid sugen på det. Att kallprata är min absolut värsta/tråkigaste grej men i nästan alla andra situationer klarar jag mig bra. Fast den senaste tiden har jag börjat få lite hjärtklappning av att tala inför folk. Skulle till exempel hålla ett tal för alla niorna här i Karlsborg och kände inte ens igen min egen röst. Kanske berodde på att niondeklassare faktiskt är lite läskiga!

16. VAD HETER DU I ANDRA NAMN?
Maria (som är ett släktnamn på min mammas sida) och Kim. Sandra Maria Kim Hjort.

17. VILL DU GIFTA DIG?
Ja, jag vill gifta mig med Viktor inom en snar framtid. Vi har varit förlovade sedan den 23:e December 2013 men har inte kommit någon vart med planerna än. Jag ser liksom inte fram emot att planera ett bröllop som jag trodde. Jag vill att det ska vara fint och bra och känns som oss men jag orkar inte ens tänka på lokaler, dukning, allt som måste fixas och framför allt alla PENGAR det kommer kosta. Känns så övermäktigt. Önskar att det fanns en bröllopstävling där vi vann att någon fixade allt efter våra önskemål, vad skönt det hade varit!

18. HAR DU NÅGOT SMEKNAMN?
Jag har aldrig haft något riktigt smeknamn när jag växte upp men min mamma kallar mig rätt ofta för Sandy. När jag läste till lärare i Jönköping fick jag smeknamnet Sassa av en kompis mest för att jag tyckte att det var så fult. Viktor anammade det och kallar mig ibland för SassaNassa osv. Han är verkligen bäst på att komma på fula smeknamn och kallar mig bland annat för BubbaSkrubba, Mobba och BabyKnutti.

Har ni också fyllt i den här listan? Länka gärna så att jag får recappa lite och läsa om er.

0 kommentarer Lägg till din
 1. Kjekt å se at du er tilbake, Sandra! :) Kjenner meg så igjen med tanke på å finne og kjøpe alt mulig fint fra etsy, de har så altfor mye fint der! :D

 2. Hej! Kul att du är tillbaka! :) Jag undrar en grej – hur går det för dig med de små ekarna? Hos mig känns det sådär på den fronten och det har gått 6 veckor nu… :/

 3. Åh hurra, vad fint att du är tillbaka! Din blogg har saknats!
  Vill bara tipsa om att det finns lakrits som är gjort på ris istället för vete (äter själv inte gluten). Ifall lakritssuget skulle bli väldigt stort :)

 4. Vilka otroligt vackra ögon du har! Känner igen mig själv i flera saker som du har skrivit. Jag ska försöka skriva listan när livet har lugnat sig lite. Jag är så glad att du är tillbaka. Har saknat dina inlägg.

 5. Välkommen tillbaka!
  Blir Pep på att fylla i en sån lista. Men först vill jag köpa magnet åh göra magneter av mina provningar och även av mina försök till nyckelringar. Hänget blev för svagt för att kunna ha till nyckelring :-)

 6. HEJ vad kul att se dig igen! Kul lista! Jag äääälskar också att bli kliad på ryggen, brukar tjata på Emanuel men han tycker inte det är lika mysigt att utföra, haha. Jag tänker nog också fylla i den här listan, älskar listor och det var ett tag sedan nu!

 7. Så fin du är i dina egna färger!! <3
  Härligt att se och "höra" dig här på bloggen igen!!
  Ta väl hand om dig, så ses vi snart <3

 8. Alltså, bästa listan! Jag har inte fyllt i den innan, men nu blev jag ju otroligt sugen! Får helt enkelt lägga in det i planeringen jag börjat jobba på, så kommer den väl om några dagar helt enkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *