JAG HAR ETT NYTT JOBB!

jag har ett nytt jobb!

Ja, det stämmer – jag har faktiskt ett nytt jobb! Inte på heltid förvisso men ändå ett helt nytt ställe som jag går till för att jobba ibland. Det var ett och ett halv år sedan jag hade en fysisk arbetsplats med kollegor och det känns så himla, himla roligt! Men jag ska ta det från början.

 

atilio

Som du kanske vet så har jag funderat lite över min närvaro på sociala medier den senaste tiden. Att blogga på heltid känns inte längre aktuellt eftersom jag insåg att jag blev mer och mer socialt missanpassad av att bara sitta framför datorn hela dagarna. Så jag började skala av lite i taget och hoppade först av Monthly Makers, bestämde mig därefter för att dra ner blogginläggen till 5-7 stycken i veckan, tog sedan bort min facebook och bestämde mig sen för att bara blogga när tid och lust finns. Någonstans i slutet på den nedtrappningen gick jag även in i den lokala barnbutiken little for mini och frågade Angelica (som äger butiken) om jag inte kunde få komma in och hjälpa henne någon dag i veckan. Och vet ni, det fick jag!

 

sandra hjort

I fredags var jag där med henne hela dagen och försökte lära mig allt och igår stod jag alldeles själv i butiken. Jag hade en mysig spellista på i bakgrunden, sörplade på lite kaffe och kände mig hemma i min hatt och i ”min” butik. Att få träffa och prata med andra människor, vara hemifrån några timmar och faktiskt få vara kreativ på ett helt nytt sätt var såååå välkommet och precis det jag behövde i mitt liv just nu och jag är så glad att jag såg den här chansen.

 

little for mini

En av de första kommentarerna jag fick angående mitt nya jobb var hur jag, som ju förespråkar minskad konsumtion, nu kan stå och kränga saker hela dagarna. Just det här pratar jag och Angelica också mycket kring och det är ju ofta inte så enkelt som svart och vitt. Jag tänker att vi människor alltid kommer konsumera nya prylar och att det då finns butiker med ett begränsat urval av hållbara, ekologiska varor som uppmuntrar till medvetenhet är superbra. Alla varor som tas in på Little For Mini är noga utvalda för att hålla länge och är snarare en långsiktig investering istället för ett bidrag till slit och släng-kulturen. Ta Mini Rodini som exempel, ett märke som är  grymma i alla led och som dessutom har plagg med ett andra hands-värde som ofta ger mer pengar tillbaka än det en köpte plagget för. Det känns inte alls jobbigt att stå bakom en disk och ta betalt när jag vet att jag bidrar en mer medveten konsumtion hos kunderna.

 

fine little day

Däremot vill jag inte bli någon vandrande reklampelare och kommer nog inte skriva om jobbet så mycket här i bloggen. Instagram har ju ett lite annat format och där kommer ni nog få se ett och annat inlägg från mina dagar i butiken. Du hittar mig på @atilio.se och butiken på @littleformini om du vill se vad som är på gång framöver. Okej då, nu när jag ändå skriver om det så ska jag faktiskt passa på att nämna att de här sängkläderna till spjälsäng från Fine Little Day är nedsatta med 25% under hela dagen idag (söndag).

 

 
Jag är så himla pepp över den här våren/sommaren och vad det kan betyda för framtiden. Att bestämma sig för att satsa på bloggen var så självklart för mig men att ta ett steg ifrån den har varit förenat med så himla mycket ångest.  Med butiken och mina frilansuppdrag för tidningen börjar allt falla på plats lite i taget och det känns som att jag kunnat landa i det mer och mer nu. Jag har förresten fått lite frågor angående mitt frilansande så jag tänker att jag tar upp det i ett eget inlägg om en vecka. Undrar du något får du gärna passa på att ställa dina frågor i en kommentar!
Spara

28 kommentarer Lägg till din
 1. Grattis Sandra!!!! Och fan vad bra. Jag fattar precis. Eller jag fattar i alla fall. Har själv funderat på att ta ett jobb på ett café samtidigt som man försöker göra något bredvid. Märker själv hur sjukt lätt det är att bränna ljuset i båda ändorna. Inte minst i den här branschen. Dessutom är fortfarande ett av mina bästa jobb den gången jag jobbade i en chokladbutik. Det var asmysigt att jobba i en liten och specialiserad butik med stammisar ☺ grattis till dig!

 2. Å! Grattis! Låter som det passar dig perfekt just nu! Och jag håller med i ditt resonemang om konsumtion och medvetenhet. Jag förespråkar också minskad konsumtion och mer medvetenhet, men driver samtidigt en webbshop. Men utbudet är second hand eller noga utvalt med hållbarhet i fokus. Tror inte det är så enkelt att vi alla skulle sluta konsumera, konsumtion behövs, men det handlar om att göra medvetna val när man köper något. Heja dig!

 3. Åh vad kul, grattis till det nya jobbet!
  Och angående konsumtion så håller jag helt med dig i det avseendet. Folk kommer aldrig att sluta tillverka och sälja saker om alla nu inte tänkt bli självförsörjande på heltid. Människor måste ju arbeta för att kunna tjäna pengar för att i sin tur ha råd att leva, det är ju så samhället är uppbyggt. Sedan är det mycket klokt att tänka efter både en och två gångar innan man köper på sig en vara. Folk blir ju alltmer medvetna om hur viktigt det är att gynna den lokala produktionen och handeln.
  Stort grattis återigen 😘

 4. Men stort grattis till dig och jobbet! Jättekul att höra att du hittar annat att göra utanför / utöver bloggen. Jag själv går i liknande tankar kring bloggandet, mer och mer för var dag som går faktiskt… Får se vad som sker i framtiden ;)

  Håller verkligen med om det där med konsumtionen, det är så svårt. Jag fick frågan i podcasten Andra Sätt som jag nyligen medverkade i och jag resonerar också som så att människor alltid kommer att konsumera, och antingen kan jag sitta tyst hemma eller ändå försöka dra mitt strå till stacken genom att få folk att konsumera smartare, mer medvetet och mer hållbart i alla fall.

  För övrigt himla fina bilder på dig! <3

 5. Så kul! Jag har spanat på den butiken när vi kör genom Karlsborg på väg till eller från min familj i Hjo. Det får bli ett besök där i sommar!

 6. Åh vad roligt med nya jobbet! Grattis!! Helt rätt att en bara ska blogga när lusten finns där <3 Det är ju då inläggen blir som bäst också :)
  Kram till dig<3

 7. Så roligt, det är så fint att du verkar må bättre igen! Tycker du gör kloka val, även om de inte hade passat mig, det viktigaste är ju att man tar hand om sig själv. <3 Kram på dig Sandra, och grattis till jobbet!!

 8. Otroligt inspirerande och det känns ju verkligen som att du hittar en pusselbit efter en annan i det liv du vill ha. Det glädjer mig verkligen. Det märks i dina ord att det finns en annan slags glöd. Så fint att se.

 9. Åhh grattis till ditt nya jobb! <3 Så himla roligt! Hoppas du kommer att trivas superbra! Att jobba i butik är superroligt! <3

  ***

  Men vad då "stå och kränga saker hela dagarna"?! Åh GUD VAD ARG JAG BLIR på människor som har mage att ha sådan attityd mot andra människor och arbeten! Det är klart att man ska tänka igenom sina inköp men vi MÅSTE ha handel om vår ekonomi skulle fungera och om människor ska ha jobb. Shopping måste finnas, men bara för att det finns behöver man inte överkonsumera. Bara för att ICA säljer kakor måste du inte äta dem till frukost. Du väljer om du hellre bakar scones själv eller om du köper tre princesstårtor, ingen tvingar dig. Så vad är det här för fruktansvärd attityd, att döma andra människor för att deras försörjning är att erbjuda människor alternativ och möjligheter? Sjukt cyniskt och sjukt fördomsfullt! Stackars människor som säger någonting sådant!

  Det är inte alla som har en släkt som sparat och köpt kvalitativa saker som håller generationer ner. Loppis är superbra men det finns massa äldre leksaker som innehåller gifter som säljs second hand, och man ska ha en riktig tur om man hittar just det man behöver. Alla bor inte så att man har flera, bra loppisar omkring sig eller råkar vara där rätt dag. Har man tid och tålamod kan man loppisfynda vad som helst, men när man t ex får barn är det inte alltid man kan. Har man dessutom inte bil och körkort kan det vara sjukt svårt att åka och handla möbler eller dylikt second hand. Bara för att det är loppis innebär det inte automatiskt fint, bra kvalité och billigt. Det kan vara riktigt farligt, med dålig kvalité och smutsigt. Har man ett småbarn med en sjukdom kan en loppis-leksak betyda död. Så jag blir förbaskat trött på alla dem som sitter hemma och dömer andras livssituation eller val. Butiker måste finnas. och mycket hellre små, fristående butiker med medvetna tänk kring leveranser och varor än stora kedjejättar som massproducerar så billigt som möjligt i typ Kina och fraktar miljöfarligt över hela världen. Vi måste stötta småbutikerna och de självstående.

 10. Åh, grattis! Det här kan nog bli superbra, tror du inte?

  Tycker också att svaret angående det här med konsumtion osv var klockrent. Det är klart att vi kommer fortsätta konsumera, om så i begränsad mån, även om vi går in i en mer grön fas. All försäljning, eller alla arbeten på försljningsdrivande företag, är inte dåliga. Kanske inte heller jättebra, men någonstans där hör jag Kakan säga: ”kan en kvinna få leva?”. Heja dig!!

 11. Grattis Sandra!
  Så himla roligt för dig! Vad modigt att bara bara stövla in och fråga om det finns jobb sedan. Jag har personligen heller inget emot lite väl vald reklam för hållbar konsumtion eller om din nya arbetsplats. Så om du får och tycker att det är kul får du gärna några rader om det. (Mitt eget jobb är ju inte direkt den typen av jobb som blir kul att läsa om tänker jag mig. Skulle bli typ ”idag har jag skrivit Samrådsunderlag i 7h och suttit i Skypemöte 1h”. Ja men kul…)

  En annan sak. Atiliobreven. Jag älskar dem och är så glad för dem. Det är alltid så spännande och fint att läsa dem när de trillar in i inkorgen. Men. Jag undrar om de genererar någon inkomst för dig? Jag har svårt att se hur i så fall men jag kanske är för ovan vid konceptet för att fatta. Jag menar på inget sätt att jag vill att du ska sluta med dem men jag är liksom lite nyfiken och skulle vilja veta mer om det.

 12. Stort grattis till det nya jobbet! Det låter som att det kan passa dig (den del jag känner till härifrån bloggen) väldigt bra. Lycka till!

 13. Grattis till jobbet :)
  Bästa butiken för övrigt och jag klickade hem en beställning senast igår.
  Får se om det är du som står bakom disken när det hämtas sen. Kul!

  Ha det så gott

 14. Grattis till jobbet! (alltså, mitt drömjobb är att en dag få jobba i en affär, har till och med varit nere och pratat med kvinnan som äger second hand affären i vårt hus om jag får komma ner och hänga lite. Sen kom graviditet och Hedvig och det blev lite för mycket men lite senare på året kanske. :-) )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *