ETT LITET FARVÄL

 

Vänner, det senaste halvåret har orden försvunnit från mig. Det har blivit allt svårare att skriva ner det jag vill förmedla men det har varit nästan lika jobbigt att uttrycka mig i tal. Jag har varit så negativ och min hjärna har varit så trött det senaste halvåret att jag knappt känt igen mig själv. Därför har jag analyserat allt, kommit fram till flera olika slutsatser och gjort stora förändringar i mitt liv. Liksom skalat bort saker här och där för att försöka må bättre. Det har hjälpt lite för stunden men problemet har ändå kvarstått och nu, efter nästan åtta månader, har jag insett att jag inte alls slutade arbeta i tid när jag höll på att gå in i väggen i höstas. Efter lite läkarhjälp har jag  fått en potentiell diagnos; utmattningsdepression. 

Jag har funderat i flera månader och har bestämt mig för att det som känns rätt i mitt liv är att säga hejdå till det här stället. Att låta andra delar ta mer plats i mitt liv nu. Men för att slutet inte ska komma alldeles för abrupt finns jag kvar här en stund till. Se det som min uppsägningstid och ett tillfälle för mig att knyta ihop alla lösa trådar. Så om du undrar något eller har väntat på ett inlägg jag sagt ska komma upp får du hojta till. Annars fyller jag de sista inläggen med sånt jag tycker känns relevant och roligt.

Så, för att inte bli för blödig och långdragen: ett stillsamt tack rakt från hjärtat. Hoppas att du vill lyssna!

 

ETT LITET FARVÄL

58 kommentarer Lägg till din
 1. Viktigt att du lyssnar till det som känns bäst för dig. Det har varit inspirerande och härligt att få följa med i din vardag. Önskar dig en fin sommar och att du får vila och ta dagen som den kommer! Kram 💕

 2. Har flöjt dig ett par år nu och alltid sett fram emot att läsa det du skriver.
  Klokt av dig att ta detta beslut!
  Jag har själv utmattningssyndrom och har fått svåra fysiska symtom av detta som har med matsmältning att göra. Gått ner 15 kilo på drygt ett år. Utmattningssyndrom är en allvarlig diagnos.
  Var rädd om dig och ha en fin sommar med familjen! ❤

 3. Tråkigt att höra att du inte mår bra, men helt klart rätt att du lyssnar på dig själv och istället lägger din tid på det som får dig att må bra. Kommer sakna ditt rum på nätet, men det viktiga är ju du! :) Kram till dig!

 4. Men åh, så tråkigt! Men jag förstår dig och hoppas att det är rätt beslut, att du kommer att känna orden och livet återvända och att du får många fina stunder i ditt liv även om vi inte får ta del av dem här på bloggen. Det är trots allt verkligheten som är viktigast. Tack för allt. <3

 5. åh vad synd <3 <3 men glad för din skull. förstår att det inte är lätt och känner igen mig mycket i det du skriver. ses på instagram ändå, och kanske någon gång i verkligheten – vem vet!

 6. SANDRA! Du känner ju inte mig, men det känns lite som att jag känner dig eftersom jag följt dig så länge. Vi fick barn nästan samtidigt och det har varit så fint att få följa er resa och att få läsa något ärligt. Jag har tänkt flera gånger att jag skulle vilja skriva: Hej Sandra, du är ju i Göteborg ibland, och om du har tid över så vore fint att ta en fika.

  Ta hand om dig och dina fina skatter!

 7. Tråkigt att höra, men det viktigaste är att må bra – så ett klokt beslut (men förstår svårt beslut) att fatta.
  Och så sunda tankar, att verkligheten är viktigare – än att visa upp allt det perfekta för alla andra. En svår gräns att dra ibland, men välbehövligt.
  En stor kram till dig <3

 8. Så tråkigt att läsa men samtidigt förstås väldigt positivt att du fått hjälp och att du är stark nog att skala bort det du tror att du behöver. Att säga nej till sånt som också är roligt är ju ohyggligt svårt så stor eloge till dig för det. Har följt dig länge nu känns det som och det blir tomt och tyst att inte ha dig ute i cyberrymden längre. Men ett stort tack tillbaka till dig för allt du gett och ett lycka till på fortsättningen med allting. Det blir bra, det vet jag :) Kram!

 9. Vi var gravida samtidigt och började följa dig då, du verkar så himla vettig och har blivit superinspirerad av din blogg <3
  Tack!

 10. Åh så tråkigt! Mått så bra av att läsa din blogg. Men du gör så rätt i att prioritera din hälsa först av allt! Önskar dig allt gott! En fin sommar med mycket mys med din fina lilla familj 💕

 11. Åh vad du är klok. Och åh vad jag vill ropa ”Nej, gå inte!” för jag uppskattar verkligen din blogg! Men du är viktigast och att ta hand om dig själv är såklart både prio 1, 2 och 3.
  Tack så mycket för allt som du delat, inspirerat, skapat drömmar och avkoppling i vardagen för mig genom att få läsa din blogg! Tack för dina omtänksamma svar via atiliobreven om min jobbintervju för AT och flytt till främmande stad. Jag har betraktat dig som en vän på nätet och kommer sakna dig som en sådan! Om du har vägarna förbi Lund i sommar eller Ljungby därefter och vill fika är du välkommen (läget för fler sociala kontakter kan jag tänka är inte optimalt just nu. Men om). Stor kram!

 12. å sandra! all kärlek till dig. förstår att det är tungt. det ÄR ju det. finns här när/om du kommer tillbaka (och på skype såklart). puss!

 13. Å! Så ledsamt att höra, men så bra att du prioriterar dig själv, den egna hälsan är alltid viktigast. Kommer sakna dina blogginlägg, men nån gång i framtiden om du vill, kan och orkar så kanske de kommer tillbaka. Stor kram och krya på dig!

 14. Åh så synd! Har tyckt så mycket om att läsa dina fantastiska recept, DIY, om odling och ta del av dina tankar. För mig har du fyllt ett hålrum i bloggvärlden med en blogg från en mindre ort och har varit mer relaterbar än flera andra bloggar jag tar del av. Önskar dig all lycka till!

 15. Låter som ett väldigt klokt och genomtänkt beslut, även om det såklart känns tråkigt för oss som läsare. Önskar dig all lycka i framtiden! <3

 16. Väldigt tråkigt, men samtidigt ett klokt beslut. Tack för fina texter, vackra bilder och mycket kreativitet! Kommer bloggen med all fantastisk inspiration och härliga recept finnas kvar?

 17. Väldigt trist som bloggläsare, men det låter som ett genomtänkt och vettigt beslut. Tack för fina texter, vackra bilder och mycket kreativitet! Ta hand om dig <3

  Ps. Kommer bloggen med all fantastisk inspiration och härliga recept finnas kvar?

 18. Fantastiskt fint ljudinlägg!!! Otroligt bra! Du är så smart och klok och jag önskar dig all lycka till framöver. Och tack själv för allt. Vi ses på instagram! <3

 19. All värme! Du kommer vara saknad i etern helt klart, önskar dig all kärlek, lycka och välmående! Det har varit så roligt att få följa dig genom bloggen, du är klok som en bok och en stor inspirationskälla för många <3 Stor KRAM och lova att ta god hand om dig nu!

 20. Förstår dig. Samtidigt supertråkigt. Vi älskar din blogg. Tur att vi får ha kvar dig på Instagram så allt fint från dig inte försvinner helt <3

 21. Åh vad tråkigt! Helt förståeligt förstås!! Känner att jag varit så dålig på att kommentera här på sistone…. Men du TA HAND OM DIG<33 Gör allt som känns bra för dig och skippa det som bara blir en enda stor ångestklump och se till att du blir bra igen fina du<33 Kommer sakna dig här i bloggosfären
  Massvis med kramar<3

 22. Tusen, tusen tack för den här tiden och för att vi har fått följa dig. Tycker du är så klok och modig som lyssnar på dig själv och sätter ditt välmående först. Kram och lycka till med allt <3

 23. Jag blir väldigt rörd av ditt svammel Sandra! Känner mycket igen mig, det här att jag vill återta eller bara sätta stopp och leva så mycket mer för en själv, sådär obetydligt för andra. Det är en insikt och känsla som kommit med tiden. Det känns skönt och tryggt. För att spara energi till annat, för mig viktigare saker.
  Önskar dig all lycka och välmående! Njut av sommaren med familjen!
  Kram

 24. Tack så jättemycket för alla blogginlägg du har skrivit <3 det har varit en ynnest att få följa dig! Men så himla rätt att prioritera ditt mående och viktigare delar av ditt liv! Kommer bloggen finnas kvar så man kan läsa och inspireras i efterhand? Kommer du finnas kvar på instagram?

 25. Jag är så ledsen över att du har tagit det här beslutet. Din blogg är en av de bästa jag vet. Så min känsla är alltså rakt igenom egoistiskt. Hade jag varit en bättre vän så skulle jag sagt att jag tycker att du gör helt rätt och att du kommer utvecklas enormt av att våga ta det här steget. Och så känner jag faktiskt på riktigt. Men just nu är separationskänslorna de som väger tyngst och som bubblar till ytan. Tur för mig att du finns kvar på instagram i alla fall.

 26. Tack! Jag har följt dig på bloggen i ca. ett halvår och storgillar din blogg. Du verkar vara en inspirerande och trevlig människa. Jag är glad att jag kan fortsätta följa dig med dina vackra bilder på instagram. Å du tack för orden; inte leva för sin blogg utan blogga om livet. De tar jag med mig i fortsättningen.

 27. Så tråkigt att höra att du lägger ner bloggandet, men jag förstår samtidigt att det är ett välgenomtänkt och nödvändigt beslut just nu. Din hälsa och ditt välmående är det allra viktigaste. Tack för att du delat med dig av stort och smått de senaste åren. Din blogg har alltid varit en av mina favoriter. Stor kram! ♥

 28. Åh. Jag behövde landa framför skrivbordet på jobbet och stärka mig med en dumlekola innan jag kunde lämna någon kommentar på det här.

  Alldeles åt helskotta tråkigt känns det att du, en av de bästa på hela internet, väljer att avsluta din tid som bloggare! Just så: Alldeles. Åt. Helskotta. Tråkigt. MEN. Samtidigt är det viktigaste, som så många här ovan redan har skrivit, din hälsa och ditt välmående. Jag har inte lyssnat på ”podden” än och ser fram emot att höra mer runt hur dina tankar går, men jag vet egentligen redan innan att du har de allra bästa skälen. Det spelar ingen roll i och för sig; jag och alla andra respekterar och accepterar ditt beslut oavsett anledningar.

  Du lämnar ett tomrum, Sandra. Nätet blir lite sämre utan dig. Tack ändå för allt du bidragit till så här långt! Du har alltid varit – och lär alltid vara – en förgylld pärla <3

  Stor kram och ta hand om dig! Du kommer att vara saknad.

  (Nu låter det på mig som om du gått ur tiden på allvar… Heh. Inte riktigt meningen. för det hoppas jag dröjer riktigt länge. Men men!)

 29. Finaste Sandra, det är såklart oerhört tråkigt att jag inte längre kommer kunna kika in här för inspiration men jag tycker du gör helt rätt som följer ditt hjärta och din magkänsla – och jag tycker du är förbaskat stark som tar det här beslutet! <3 Jag känner igen mig så himla mycket i dina tankar kring bloggen / livet som bloggare och det här med att leva för bloggen istället för att blogga om livet. Jag har själv funderat mycket över det där och känner att även jag har hamnat lite fel i Hur jag tar mig an bloggandet. Jag är inte redo att sluta än, jag vill inte släppa det men jag försöker nog hitta ett annat sätt att närma mig det och arbeta med det – att jag vill syssla med foto/skrivande/sociala medier är det ingen tvekan om – men jag vill göra det på ett annat sätt än det jag gör nu. Jag önskar dig all lycka och välgång, och hoppas du kommer finna dig själv igen och att du hittar ett jobb som du bara stortrivs med – och att din fritid och dina hobbies ger Dig den lycka som Du förtjänar! Att lyssna på dig gav mig oerhört mycket tankar och funderar som jag måste sätta mig och bearbeta. Ute faller regnet så jag ska göra lite kaffe, ta fram en anteckningsbok och se vad det är mina känslor vill mig just nu. Kram och ha det fantastiskt fint – tack för tiden du bloggat, jag är glad att jag hittade hit en gång i tiden!

 30. Åh, så tråkigt! Jag kommer verkligen sakna dina kloka, starka och modiga inlägg. Att läsa din blogg har varit otroligt trevligt och lärorikt!! Tack vare dig har jag som aldrig odlat något förut exempelvis blommande tomatplantor nu på balkongen. Och att följa dig som gravid, mamma och Eltons utveckling har varit så mysigt trots att jag inte själv har barn. Du är verkligen så grym och inspirerande!! Jag hoppas dina DIY-inlägg och tomatguider kommer få finnas kvar så vi fortfarande får inspireras..
  . Lycka till i framtiden med det du kommer ta dig för! :) Jag hoppas vi möts någonstans igen, kanske irl kanske på sociala medier eller vad framtiden har att bjuda på. Tack för den här tiden! <3 Stor kram! <3

 31. Hej Sandra,
  Jag vill bara säga att jag är så glad för din skull att du lyssnar på dig själv och gör det som känns bäst. Som ganska nybliven bloggläsare kommer jag såklart att sakna uppdateringar, men samtidigt är jag mer glad för att du får ditt eget liv. Liksom utan att blanda in oss läsare i allt. Ibland tänker jag om vissa bloggare, inte du men liksom mer som ett symptom att det kan bli lite som filmen Truman show. Mycket kuliss och regi för att ge en bild eller en produktion av en dag som ska framställas på ett visst sätt.
  Jag har inte lyssnat igenom hela ljudklippet men ska göra det sen, jag håller med i mycket av det lilla jag hörde. Återkommer om det. :)
  Önskar dig allt det bästa och tackar för allt fint du delat med dig av. Om du har vägarna förbi Skåneland så hör gärna av dig om du vill ta en fika och babbla lite.
  Stor kram och många sommarhälsningar,
  Linda

 32. Så otroligt fint skrivet och sagt – och det du pratar om är sådana tankar som jag testar mot mig själv mer eller mindre ständigt. Så kändes så klokt och fint att åter bli påmind om hur viktigt det är att verkligen tänka på allt det här! Kommer sakna din blogg, men tycker ditt beslut är väldans klokt! <3 STOR KRAM!

 33. Kommer sakna dina blogginlägg! Tycker såklart att du gör ett klokt val som följer din egna känsla och tar beslut som känd rätt för dig 😊 Tack för alla fina bilder, DIY:tips, recept (älskar fetaostbollarna!!), boktips och inspiration. Har själv börjat blogga lite på fritiden och du har definitivt varit en inspirationskälla! Lycka till med allt som står framför dig!

 34. all lycka till dig finaste sandra! kommer sakna dig här men du gör helt rätt som fokuserar om när det är det som hjärtat vill. massa kramar!!

 35. Blev väldigt berörd av ljudklippet, så fint att du är så ärlig med precis allt, tex det där med paket på posten ;)
  Har verkligen gillat din blogg, så jag tackar dig för den tiden jag fått vara med och få en inblick i ditt liv. Känns lite sorgligt då du känns som en vän som jag följer på avstånd.
  Kommer instagramkontot vara detsamma? Hade varit fint att få veta hur det går för dig och din familj i framtiden, och blir ju lite blödig när jag tänker på Elton och att jag vill fortsätta se honom växa! Haha får man säga så? Känner mig lite creepy.

  Ta hand om dig och de dina! <3

 36. Åh, Sandra! Jag har verkligen älskat att följa dig genom bloggen, hur skevt det än är så känns det som att jag känner dig, och jag har verkligen sett (och ser) dig som en vän.
  Jag tycker att du har fattat rätt beslut, även om j a g kommer sakna den här inblicken i ditt liv och att följa dig här, så är jag så tacksam för den tid du har lagt ner här.
  Så tack, för allt du delat med dig av, och allt du har lärt mig.
  Jag hoppas (och tror) att du kommer hitta rätt väg framåt i livet, tack för allt <3

 37. Har inte vetat vad jag ska skriva riktigt eftersom jag själv varit så dålig på att kommentera här, men har följt dig så himla länge och det har varit inspirerande att se din resa. Tycker att ditt val låter både sunt och klokt, hoppas att detta val ger alla de bra och positiva effekterna du önskar i livet. Kram!

 38. Så tråkigt att höra att du mår dåligt, håller tummarna för att det snart kommer bättre tider och mående <3 Det här känns lite som att säga hejdå till en kompis, känns som att jag känner dig även fast du såklart är så mycket mer än det du visar här i bloggen. Har varit så kul och intressant att läsa om hur du har det, och så fint att få följa din graviditet och Eltons första år.
  Tack för alla fantastiska bloggposter du lagt upp! Din odlingsskola är så himla bra, dina recept är sådana som folk ofta frågar om de kan få länken till och dina diys kommer jag sakna då de både är så snygga, bra förklarade och genomförbara. Tack för att du är bjussig och låter bloggen ligga kvar öppet.

  Massa kramar och ta hand om dig! <3

 39. Så himla tråkigt att höra att du inte mår bra. Och att det innebär att du kommer sluta här är förstås även det tråkigt. Uppskattar verkligen din blogg och du som person inspirerar mig mycket. Men hälsan går ju alltid först. Du går alltid först. Så jag blir samtidigt glad att höra att du väljer att fokusera på just det. Bra att av dig att du gör det du vill och behöver. Hoppas på att allt ska bli så bra som möjligt för dig och att du så snart som möjligt ska må bra igen.
  Kram på dig!

 40. Oj så jag kommer att sakna dig här i bloggvärlden. Men det viktigaste av allt är hälsan. Så inspirerande att du tar hand om dig! Lycka till med tillfrisknandet och livet!

 41. Tacksam över att ha fått ta del av så många härliga blogginlägg! Du inspirerar, skriver texter som en funderar över, delar med dig av foton som får en att känna. Du är generös! Helt övertygad om att du kommer fortsätta sprida Sandra – energier, fast på ett annat vis och någon annanstans! Tänker på dig! Mvh mycket trogen bloggläsare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *