VI BYTER STICKLINGAR MED VARANDRA! #6

vi byter sticklingar med varandra

Det är dags för mitt absoluta favoritinlägg här på lille bloggen, nämligen vi byter sticklingar med varandra!

 

Är du inte bekant med konceptet sen tidigare så kan jag snabbt berätta att det är precis som det låter, det här inlägget blir en slags bytesförmedling där vi efterlyser olika inomhusväxter att byta med varandra. Tanken är alltså att du ska kunna få en mer varierad grönska i ditt hem utan att köpa plantor för flera tusen. Dessutom är det väldigt roligt att se dem växa sig stora när de har en roligare transportsträcka än från Ica och hem.

 

sticklingsbyte

 

HUR BYTER EN DÅ?

Skriv i kommentarsfältet vad du söker/vad du har att byta med och kom även ihåg att skriva din mailadress i själva kommentaren så att andra kan kontakta dig. Skriv gärna var du bor för i så fall är chansen större att någon kan komma och hämta sticklingen, annars skickar du den på posten.

 

HUR SKICKAR EN?

Om ni inte kan mötas upp någonstans för ett byte är det enklast att skicka sticklingen på posten. Förslaget är då att du blöter toapapper som du snurrar runt roten. Packa sedan försiktigt in växten i bubbelplast (eller liknande) och trä en påse över paketet innan du slår in det och lägger det på lådan. Jag har även fått växter i små plastförpackningar som har fungerat ypperligt. Tänk dock på att du inte lägger brevet på lådan inför en helg eftersom det då får vänta onödigt länge invirat i kuvertet (vänta med andra ord till efter påskhelgen med att skicka!).

 

HAR DU INGET ATT BYTA BORT?

Kika i kommentarsfältet ifall någon annan har just de växterna du söker och fråga snällt om de kan tänka sig att skicka en liten stickling till dig mot portot eller någon annan fin gentjänst. Det brukar gå att lösa på något sätt ♥

 

 

byta sticklingar

 

JAG HAR:

Gullranka, vandrande jude, elefantöra och murgröna.

JAG SÖKER:

Porslinsblomma eller någon annan spännande växt. Men mest porslinsblomma!

 

 

Vill du byta med mig kan du kommentera här nedanför så tar jag kontakt med dig.

 


OBS! Endast byten/gåvor är tillåtna så här får man alltså inte ta betalt för sina sticklingar.

48 kommentarer Lägg till din
 1. Älskar detta! Men har nog ingenting särskilt jag söker just nu, ska göra ett IRL byte idag och byta till mig en ENORM skvätt iväg som har en lycklig kärlekshistoria med sig. Så jag nöjer mig med den just nu :)

 2. Hej! Jag bor i Göteborg och jag har elefantöra och murgröna att byta bort.

  Jag söker gullranka, plättar i luften eller något annat roligt.

  hannarappmann [at] gmail.com

 3. Hej! Jag bor i Uppsala. Har fredskalla och paraplyaralia att byta bort. Söker elefantöra eller annat fint! corneliastenholm [at] gmail.com

 4. Hej!
  Jag har två olika palettblad (riktigt rosalila och ljusgrön), vandrande jude, ampellilja och en med gröna blad som jag inte vet vad det är.
  Jag önskar mig elefantöra och gullranka och annars vad som helst!
  Jag bor i Linköping. Mejl ellaalvin87@gmail.com
  Kramar

  1. Hej!
   Vill hemskt gärna ha rosalila palettblad, har letat som en tok efter det! Jag har elefantöra och gullranka. Mejlar dig.
   helenemariejensen at gmail.com

  2. Nu var jag nog lite sent på bollen men jag har elefantöra också samt något som jag tror är gullranka och jag skulle hemskt gärna byta mot rosalila palettblad! Jag skickar mail och hoppas på det bästa :)
   Kram

 5. Hej, jag bor utanför Stockholm och har Porslinsblomma, vandrande jude, plättar i luften och ampellilja att skicka. Jag söker någon fetbladig härlig sak, och palettblad.
  Mejla mig på Lindaklaesson@gmail.com.
  Tack och bock

 6. Hej!

  Bor i Uppsala och söker sticklingar från Dr. Westerlund/doftpelargon eller andra sorter av sk. vilda pelargoner.
  Jag har porslinsblomma, gullranka, novemberkaktur och paradisträd att avverka några bebisar ifrån.

  Sandra (@atilio), jag skulle byta porslinsblomma mot murgröna!

  Mejla mig om du känner dig träffad jessica.jej.jansson@hotmail.com

 7. Hej! Jag bor i Tumba/Stockholm och har randig ampellilja, pelargon, gullranka och paraplyaralia. Jag söker vandrande jude, doftpelargon eller novemberkaktus eller annat kul jag inte har! Elefantöra skulle också fungera!

  Min mejladress är annalagerqvist@gmail.com

 8. Äntligen! Detta är ju så himla skoj!
  Jag har elefantöra, tomentosum (vild pelargon ursprungligen frånsydafrika), dr Westerlund samt tre olika sorters palettblad, kan skicka bilder vid intresse, då jag ej kan namnet på dem. Har mycket bra erfarenheter av att skicka. Bor i Lidköping. linda.winroth@gmail.com
  Jag söker:
  Ampellilja
  Paradisträd
  Fikus triangularis
  Narrfikus
  Änglavinge
  Prickbegonia
  Rumsask
  Senecio peregrinus

  1. Hej hej, har ampellija och Paradisträd. Skulle gärna vilja byta till mig palettblad. Vad har du för sorter/färger? 😊

 9. Hej! Jag bor i Göteborg och har: elefantöra (en rotad i vatten som kan skickas och flera planterade om du bor i Göteborg)
  Jag söker: ärtor på en tråd, gullranka (eller annan rolig klätterväxt), änglavinge eller fiolfikus.
  Släng iväg ett mejl till linnea.therese(at)hotmail.com om något låter intressant!

 10. Och jag som bara odlar grönsaker tycker allt är rena grekiskan! Lycka till alla inomhusodlare – är sjukt impad över att ni lyckas hålla dem vid liv och alla växter ni kan! <3

 11. Åh, bästa grejen!

  Jag har elefantöra, grön-rosa palettblad, purpurblad och kubansk oregano.

  Byter gärna till mig palettblad som inte är gröna, olika typer av oxalis eller nåt annat kul :)

  Bor i Uppsala men kan skicka!

 12. Hej där, klarar sej en stickling ända till Finland! Eller finns det någon här i trakten? För jag skulle så gärna vilja byta till mej elefantöra julia.glasberg(at)gmail.fi

 13. Så bra grej!
  Jag bor i Stockholm och har: Elefantöra, paradisträd, fredskalla, gullranka, mårbacka pelargon och palettblad (lila+grönt).
  Jag vill ha lite vad som helst. Är pepp på någon ny växt. Kanske änglabegonia, amazonsköld eller någon slags kalatea. Eller nåt annat skoj. Har jag något du vill ha så kom med ett kul förslag :)

 14. Jag har lite bråttom, men ska försöka skriva vad jag har: palettblad (två sorter), ampellilja, paradisträd, elefantöra och moses stentavlor att byta. Palettblad, ampellilja och paradisträd kan jag skicka mot porto. Jag söker växter som kan bli stora typ monstera och sprätt i väg. Är öppen för det mesta som jag inte har. Nås på hkt938[at]hotmail.com

 15. Hej! Så kul med sticklingsbyte. Jag har aloe vera och är intresserad av elefantöra, om någon vill byta :)
  fridalenander[at]hotmail.com

 16. Jag har aldrig vågat mig på det här förut men har börjat fixa lite med blommor hemma. Det enda jag har att erbjuda är aloe vera. Har en som är helt full med sticklingar. Kan tänka mig vad som helst som utbyte. Eller ingenting. Men jag är väldigt nyfiken och vill testa.
  Idaand1984@Gmail.com

 17. Hej!

  Det här är en så bra grej! Jag har gullranka och elefantöra och önskar mig rosalila palettblad. Bor i Falun, men kan skicka med posten.
  helenemariejensen at gmail.com

 18. Hej alla! Jag har precis börjat i mitt växteri och har därför inga sticklingar att byta. Men om någon vänlig själ känner för att stötta min framtida inomhusdjungel så betalar jag gärna frakten i utbyte mot en liten stickling! Jag vill ha allt möjligt, så mejla mig!! Jag bor i Boden, men som sagt, betalar mer än gärna frakten. alma.hedmark.nlv@me.com

  Puss och kram!

 19. Söker : MONSTERA, SILVERRANKA och ALOE VERA

  Jag har: VANDRANDE JUDE, PORSLINSBLOMMA, PALETTBLAD (rosalila) och ELEFANTÖRA

  Finns i STOCKHOLM (Solna) men kan också skicka.
  juliasbrandt(at)gmail.com

 20. Underbart! Älskar det här konceptet!

  Jag har:
  Zebrablad (tradescantia zebrina)
  Aloe vera (inte äkta dock)
  Kryddkarlbergare/mexikansk eller kubansk oregano
  Ampellilja
  Paprikaplantor
  Pelargoner av olika sorter
  Kalanchoë

  Vill ha:
  Blåvinge
  Paraplyaralia
  Calathea lancifolia
  Gröna växter
  Blommande växter

  Jag nås på reaktionista@gmail.com

 21. Jag har en porslinsblomma! Osäker på sort dock, men ingen ovanlig.

  Jag har (förutom porslinsblomma): ampellilja (två-färgad och helgrön), elefantöra, gullranka, silverranka, monstera, svärmorstunga, mårbacka pelargon (rosa eller vit).
  Söker: Oxalis, olika sorters palettblad, allmänt växter som blommor eller inte bara är gröna.

  Jag och växterna finns i Växjö (ibland i Karlskrona och Norrköping) men skickar gärna via post!
  Mejl: LouiseSu@hotmail.com

 22. Så roligt!
  Jag söker endast calatheor, allt är av intresse utom de jag redan har: standard medallion, picturata ‘cora’, picturata ‘argentea’, louisae ‘maui queen’, flamestar och zebrina. Medallion med bred ljus kant är av intresse!
  Jag har lite allt möjligt att byta med: vanlig, n’joy och eventuellt marble queen gullranka; silverranka, tradescantia fluminensis tricolor, monstera obliqua, ampellilja (välrotad liten planta), mårbackapelargon och massa mer. Har du en fin calathea du vill dela med dig av så tveka inte att höra av dig till: fannywelker@hotmail.com så kan vi komma överens om något, kan byta bort flera mot rätt calathea! :)
  Bor i Falun och rör mig i både Falun och Borlänge, men har skickat flera sticklingar framgångsrikt med posten och gör det gärna igen.

 23. Hej! Jag har elefantöra, paradisträd (jättefina gröna blad med röda kanter) och en hängande växt med fläckiga blad (grön/vita). Jag byter gärna till mig mörkröda/rosa palettblad, forellbegonia, purpurblad och dr westerlund. Skickar gärna, annars bor jag i göteborg! Mailadress; sanna.strang@telia.com

 24. Hej! Jag är tämligen ny på detta och har inte så många växter än men elefantöra har jag och även något som jag tror är gullranka. Jag byter gärna mot rosalila palettblad eller aloe vera men finns det andra förslag är jag öppen för dessa också! Och skulle någon vara ointresserad av mina sticklingar men ha exempelvis palettblad så byter jag gärna mot annat eller betalar porto åtminstone.
  Jag bor i Stockholm och möts gärna alternativt skickar på posten :)
  Ha en härlig helg hörni!
  /Lisa

  lisa.raeder@hotmail.com

 25. Hejsan!!
  Lite sen hit men har mejlat några av er och om någon annan fortfarande vill byta så finns jag på: bellatrix_l@hotmail.com
  Söker: Paraplyaralia, Azalea, Ampellilja el. fredskalla, elefantöra
  Har : Vit pelargon, ljusgröna blad (mårbacka?), paradisträd, porslinsblomma, rosengeranium (tror jag eller någon liknande, bladen se ut som denns men den har aldrig blommat, någon kanske vet vad detta är?)

 26. Hej! Här kommer en sen bytesefterlysning!

  FINNES: monstrea, elefantöra, palettblad (rödlila/grön)

  SÖKES: forellbegonia, dr westerlund, paraplyaralia

  felicia.davidsson(a)hotmail.se

 27. Jag bor i Göteborg och har en spännande basilika (tror den heter ”Yemenite” men är osäker), vanlig basilika, citronbasilika, chili, tomat och murgröna. Är främst på jakt efter elefantöra, men kan tänka mig byta mot något helt annat också.

  Min mail är: cecilia.par@hotmail.com

 28. Hej! Jag letar efter grön gullranka liknande de som Sandra har (alltså inte någon spräcklig sort som t ex marble queen). Kan byta mot Dr Westerlund, elefantöra eller grön vaxranka. Har även murgröna, palettblad, paraplyaralia, olika sorters pelargoner och skvätt iväg, men inga rotade sticklingar av dessa. Betalar gärna för portot om någon kan tänka sig att skicka! Bor i Stockholm.
  💌 thereseiro@me.com

 29. Hej söker skott av växten purpurblad porslinsblomma. Har nu gullranka. . Har många andra växter men inte några skott just nu

  ps har nu ampelilja kom jag på. . Bor i västerbotten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *