RECEPT: MAJSSOPPA MED BROCCOLI OCH SYRADE GRÖNSAKER

recept majssoppa med broccoli och syrade grönsaker

I helgen lagade min svärmor en helt fantastisk soppa åt oss. Jag tycker visserligen om nästan alla soppor men den här var så rackarns god att jag åt tre portioner.  Jag har sagt det förr men alltså, jag vet knappt något lyxigare än att få besök av någon som lagar middag åt en. Tycker att allt smakar lite bättre när det är mat med någon annans touch som serveras på ens egna gamla tallrikar.

Hur som helst så frågade jag Viktors mamma ifall jag fick dela med mig av receptet och det fick jag.  Hon hälsade även att hon från början inspirerats av ett recept fråm Linas Matkasse.  Är dock säker på att hennes egna tillägg är de som höjer hela rätten och för att göra hennes soppa gör du såhär:

 

vegansk soppa

 

MAJSSOPPA MED BROCCOLI OCH SYRADE GRÖNSAKER
4 – 6 portioner

1 gul lök
2 påsar fryst majs (ca 900 g)
1 påse fryst broccoli (ca 400 g)
ca 8 dl kokosdryck (på tetra ej sån på burk)
4 buljongtärningar
chiliflakes
surkål eller andra syrade grönsaker

 

Hacka löken och stek den glansig i en kastrull. Tillsätt majs och låt det gotta till sig lite. Häll på en skvätt kokosmjölk samt broccolin och låt det koka upp. Mixa därefter soppan och späd med mer kokosmjölk, buljong och chiliflakes. Servera soppan med syrade grönsaker och ännu mer chiliflakes.

 

majssoppa

Soppan blir krämig och söt med hetta från chili och de syrliga grönsakerna som bryter av på ett fantastiskt sätt. Om du inte redan har en relation till surkål så låter det kanske som en suspekt ingrediens men oj oj oj, vilken fullträff det var till den här soppan!

Testa den här, jag lovar att den är en hit!

 

 

Translation: My mother in law made us this corn and broccoli soup. Hit the translation button at the bottom of the page for full recipe.

Spara

Spara

14 kommentarer Lägg till din
 1. Tack för matinspirationen! Måste fråga, ser ut som att första bilden är tagen på en frostig gräsmatta – stämmer det?? Så fint hur som helst :)

  Hoppas förresten du kan vara med nästa gång det är någon typ av meetup med Influencers of Sweden och att vi får möjlighet att träffas i något sådant sammanhang framöver!

 2. Låter supergott!! Är så besatt av fryst majs just nu, fattar inte hur jag kunde missa att det blir så gott?? Godare än burkmajs tycker jag och jag har alltid tänkt tvärtom. Ska testa det här! 😋

 3. Låter så gott! Med kokosmjölk, menar du sån ”kokosdryck” på 1 liters tetrapack?

  Vet att du för några månader sen la upp bilder på ert nymålade sovrum, där jag också kunde skymta en ny sänggavel som jag undrade om du gjort själv och i så fall hur. Då svarade du att ”det kommer strax”. Ingen stress!!! Undrar bara om jag missat detta inlägg eller om det står på väntelista ännu? :)

  1. Helt rätt! Var lite otydlig i receptet så har jag ändrat det nu.

   Och förlåt för seg återkoppling med sänggaveln! Jag har det fortfarande på min lista men hinner inte riktigt fota så mycket som jag vill just nu ;) Däremot är det inget svårt projekt då det inte är en mjuk gavel så det enda jag använt mig av är en mdf-skiva och ett lakan :)

 4. Testade igår och blev väldigt förtjust! Även min kille som inte gillar varken broccoli eller surkål så värst mycket tyckte om soppan :) . Vi bor i Nederländerna så jag var lite ängslig att tex kokosmjölken skulle vara annorlunda, men det fungerade fint. Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *